Асен Василев е в паника, обяви Каримански

10.11.2023 / 09:19 1

Кадър Нова

„Не може избирателно да се вадят само местните данъци и такси. Целият пакет данъчни закони, който е вкаран в НС показва един хаос и паника у министъра на финансите, така че да се запази бюджета до 3%, както чрез буфера на капиталовите разходи, така и с по-голямата събираемост. Тя обаче не се дължи на качествени приходи, а иска панически да го направи от покачване на данъците“.

Това мнение изрази финансисът Любомир Каримански пред Нова нюз относно планираното покачване на данък сгради, предаде Трибюн. Той беше категоричен, че ставката и оценката са остарели и е неизбежно вдигане, но то трябва да се съобрази както и оценката и ставката в съответните градове, така и с доходите на хората.

„Не може такса смет да бъде на места повече от данък сграда. Как се измерва такса смет? Няма точен измерител. Трябва първо да има механизъм, кой колко изхвърля“, заяви Каримански.

Той определи като изненада и планирания данък за втори автомобил „Не може така да се действа - на парче. Правителството действа скрито, то не чува всички страни, преди да предприеме нещо“.

Каримански определи като абсурд да се приравнят гражданските и трудовите договори. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Вин (преди 3 месеца)
Рейтинг: 4597 | Одобрение: -633
Кой е Каримански?! Сол ташак на Петя Славова, участник в прането на пари от латиноамерикански диктатури и руски офшорки през Инвестбанк!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама