БНТ: Варна е затрупана с боклкук, а контейнерите стоят празни

18.08.2022 / 07:53 9

кадри БНТ

Редактор: Веселин Златков

Проблемите с боклука във Варна продължава да съществува, макар че общината вече е глобила сметоизвозващата фирма с над 18 хил. лева, а и самата община ще понесе санкция между 3 и 10 хил. лева. Това показа в свой репортаж БНТ. Представители на фирмата обясниха, че на много места контейнерите, които се вдигат автоматично, стоят празни, а наоколо има купчини с отпадъци.

Според шофьор с дълъг стаж в сметопочистването, един от проблемите е, че във Варна има много клошари, които бъркат в контейнерите и разхвърлят отпадъците около тях. Граждани пък се оплакаха, че преди съдовете за битова смет са били повече, а сега се препълват бързо, защото са по-малко.

От фирмата признаха, че на места това е факт. Нейни представители обаче разкриха, че има вече 50 контейнера, които са увредени от вандали. От фирмата също така увериха, че вече слагат допълнителни контейнери. Колко обаче да са те и колко пъти на ден да бъдат извозвани, е решение на общината, коментираха те.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Пиша на кирилица (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8997 | Одобрение: -393
Контейнерите които са поставени на по главни улици, педала и капака е от страна на градинката. Ама не сме луди да газим в кални градинки и после да ни глобяват, че разнасяме кал по тротоара. Ей затуй контейнерите са празни, а боклука вън. 
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
0
3
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 141453 | Одобрение: -1847
Народа хвърля толкова колкото стоки е закупил, съответните опаковки. Но общината дава нагласени конкурси ,които се печелят наистина от селтаци. Работниците и българи и цигани се скъсват от бачкане,но всичко е нагласено.Сега общината ще пусне на други другарски  фирми няколко милиона...
1
2
Wing (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2282 | Одобрение: 817
По план трябва да извозват ежедневно. Във Възраждане има случаи над седмица да преливат... Народа явно го мързи да потърси друг контейнер и хвърля дето му дойде
9
6
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Ами олигофренчетата от ДБ /в част. провокаторите им/ си изхвърлят боклука извън контейнерите, даже принасят от други места и трупат. После снимат и качват у Фейса. 😏 Елементарно! Не от вчера процедират така и за много неща. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
4
3
1007 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13097 | Одобрение: 4652
 Ами така е Варна се напълни със  селтаци !!! Явно си мислят че са си на село !
4
1
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 141453 | Одобрение: -1847
Да благодарим на първо място на НеноДимов - все още Незатворник,после на Портник и цялата му престъпна дружина,после на Вълци-Гърнета-Домуси... също и на държанките работещи в общината отдел ЕКО...тъй близки с повечето "Боклукчии"... Идва време да бъдат изринати! Похвален е почина да се събира сметта почти машинно,но контейнерите са малко,и странни..
3
10
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Мнозина от идиотите не умеят да го отворят контейнера
Истината преди всичко
5
5
Марио (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18668 | Одобрение: 3588
Слагайте контейнери ,чистете ,не се правете на улави!Ангелче
8
3
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 62424 | Одобрение: -28356
Варна е затрупана и пренаселена със селяни...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама