Българи от Босилеград остават без книжки. Пишат на министър Маринов

04.08.2019 / 19:24 3

Снимка: Булфото

Демократичният съюз на българите в Босилеград е внесъл писмо до министъра на вътрешните работи Младен Маринов във връзка с десетки оплаквания на български граждани от Босилеград (Сърбия) с адресна регистрация в Кюстендил, на които се отказвало да им се издадат свидетелства за правоуправление на моторно-превозни средства. Това съобщи Иван Николов от Културно-информационния център в Босилеград, предаде БТА.

Отказите се издавали въпреки че кандидатшофьорите успешно изкарали обучителни курсове за правоуправление на моторнопревозни средства в съответните авто-школи в Кюстендил и били регистрирани в системата на МВР и органите на КАТ в Кюстендил, каза Николов. В тези случаи ставало въпрос за българи от Босилеград, с придобито българско гражданство или лични карти за временно и постоянно пребиваване в Република България.

В мотивите за отказ били давани обяснения, че в личните документи българите от Босилеград били записани само с личното име и фамилията, но не и с бащиното, каквато е практиката в България и електронните системи не ги приемали или че нямало данни да са пребивавали в България по време на обучителните курсове, обясни Николов.

"Ние не можем да приемем такива обяснения защото, първо, българското гражданство и личните им документи са издадени на базата данни от Министерството на правосъдието и органите на МВР, и второ, досега такива проблеми не е имало при издаването на свидетелства за правоуправление на моторно-превозни средства от страна на органите на КАТ в Кюстендил", каза още Николов.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
Жак (преди 4 години)
Рейтинг: 42 | Одобрение: 2
Защо все на нас българите е нужно да ни е трудно, да не ни върви в живота ? Като цяло защо все трябва да се правят умишлени проблеми на хората независимо произхода ? Защо на този свят няма истинска оправия ?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама