Българите даряваме най-малко за бедните от Третия свят

31.01.2015 / 16:05 10

Българите не се трогват от чуждото нещастие  особено от страданието на  хората, живеещи  в по-бедни страни от нашата. 

Според проучване на Евробарометър едва 5% от сънародниците  ни имат личен принос за борбата с глада, неравенството  и  нарушаването на човешките права. Данните показват, че незначителна част от населението у нас дарява пари, работи доброволно или е проявява активност в помощ на страните от Третия свят, пише Inews

Статистиката показва, че две трети от европейците  смятат, че борбата с бедността в развиващите се държави трябва да е сред приоритетите на ЕС. Когато обаче става дума самите граждани на ЕС да вземат нещата в свои ръце, нещата стават малко по – различни. 

Оказва се, че  в различните страни има много различни разбирания кой трябва да помага на бедните и страдащите. 

Традиционно страната ни се намира на дъното на таблицата с 5% от населението, което подава ръка по някакъв начин на хората от  по –бедните държави. Съседна Румъния се намира на едно място пред нас, като там 6 на сто от гражданите имат личен принос за борбата с бедността. 

Начело са Швеция и Холандия, където близо 70 на сто от  населението работи за  един по - справедлив свят. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
Dooobre!!! (преди 9 години)
Рейтинг: 17017 | Одобрение: 6457
Защо първо “имащите“ в тази държава /начело с ББ!!!/ не дадат пример за благотворителност, но с лични, а не с държавни средства? Защо винаги първо се очаква “нямащите“ да дават... на “имащите“! Защото всички тези “Български Коледи“, сезонни “благотворителни" акции, DMS-и, телефони, на които се събират средства... защо не дават публичен отчет за постъпилите и изразходвани средства?!? Ето затова не им вярват хората. Затова са мнителни. Затова всички казват - с тези пари си купуват “джипки“, вместо да отиват за това, за което е обявено. Колко пари се събраха за Аспарухово, за Мизия... колко пъти ни атакуваха по всички възможни медии - “ДАЙТЕ! ПОМОГНЕТЕ!“... Е, дадохме! И?!? Разбра ли някой за какво отидоха събраните пари?!? .... Да си заврат 5-те % там дето не изгрява слънцето чиновниците от Евробарометър, които хабер нямат нито как живее българина, нито как помага без да информира за това ЕС!
Да живей България!
0
0
Svetla Nikova (преди 9 години)
Рейтинг: 227 | Одобрение: -118
Zaradi parazitite ot GERB koito iztegliha 3 miliarda vanshen dalg i vdignaha toka i danacite . Nishto nqma da ima sled GERB . Bulgariq shte e chast ot Turciq

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама