Българите в Норвегия изригнаха: Асимилират децата ни! Дори османците са били по-човечни, като са отвличали българчетата за еничари

10.12.2018 / 12:19 21

автор: Димитър Щерев

Представители на българската общност в Норвегия внесоха протестна декларация срещу незаконното и брутално отнемане на наши деца в Скандинавската държава. Това стана преди няколко дни в град Кристиансан.

Тогава Валентин Желев - админ на българската общност в Норвегия, Александър Желев - админ на българската общност в Норвегия и Николай Николов - председател на "Асоциация на бащите в България", входираха декларация от 7 страници. Те я предоставиха на шефовете на БАРНЕВЕРН в Кристиансан - Monnica Brunner и Heidi Salvesen.

В едно от точките в декларацията, те информират норвежките власти, че българския народ е много чувствителен на тема грубото отнемане на деца от родителите и тяхното насилствено асимилиране. България е била 500 години под османско робство. Османците са отвличали български деца, за да ги направят еничари, но дори и тогава османците са били много по-човечни и милозливи от сегашните норвежки бюрократи - отнемали са само по едно дете на многодетно семейство.

На срещата в офиса на БАРНЕВЕРН българската общост поиска да се договорят методи за съдействие от страна на България при случаи с наши деца в Скандинавската държава.

 

 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
khm (преди 1 годинa)
Рейтинг: 43006 | Одобрение: 16231
Ами махайте се оттам бе, кой ви държи насила? Бая народ има дето бачка в скандинавието ама жените и децата им са тука и дума не дават да се издума да живеят там за постоянно. На гости да се видят и толкова. Те тия практики на норвежците и на всичките други бозави там горе из севера не са от  вчера. Знаели са какво е положението и пак са се навряли там, никой не им е виновен.
38
4
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 71937 | Одобрение: 35667
там ви смятат за хора не втора ами пета ръка. не ви ли е ясно това. норвежците са доста комплексиран народ с някакво самовнушение за величие и са агресивни към такива като нас, а всъщност са едни селяци забогатяли по случайност от находищата на газ. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама