България изтърва още един голям чуждестранен инвеститор: Предпочете Румъния

24.11.2022 / 16:20 3

Кадър Ютуб

Макар и с най-ниските данъци в Европа България не привлича чужди инвеститори заради високите нива на корупция и липсата на идея за върховенство на закона.

Липсата пък на иновативност и предприемачески дух в страната пък води до невъзможност за зараждане на собствен технологичен напредък.

Германската компания Diehl Controls избра румънския град Брашов, който се конкурираше с България и Сърбия за инвестиция на стойност 40 млн. евро, съобщава romania-insider.com, цитирани от БТА. 

Компанията, която е специализирана в производството на части за домакински уреди, ще създаде изследователски център и производствено звено на избраната локация."Избрахме мястото в района на Брашов, тъй като се намира близо до града, в който има университет. Местнитe власти ни убедиха да изберем Румъния", заяви пред журналисти Йозеф Фелнер, финансов директор на Diehl Controls.

Инвестицията ще бъде реализирана на два етапа. В рамките на първия ще бъдат вложени 15 млн. евро, като се планира той да приключи до края на 2024 г. Цялата инвестиция ще достигне до 40 млн. евро през идните 10 години.

 Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
милен (преди 1 седмица)
Рейтинг: 27399 | Одобрение: 3669
Когато в общината, където ще строи завод инвеститорът му кажат че "работниците" не трябва да получават повече от минималната заплата, която е определена от корумпираните парламентаристи, всички инвеститори се отдръпват от Родината ни, след като смятат че за 1000 лева няма кой да им работи качествено и освен това им казват че за това че им осигуряват евтина работна ръка чрез закона за минималната "заплата", трябва да отчитат % от печалбата си в общината, РЕКЕТ.
4
0
Нане (преди 1 седмица)
Рейтинг: 20324 | Одобрение: 3319
Ние сме с най ниски данъци ама със най големи крадци в политиката което не се компенсира
2
3
cron1 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 36280 | Одобрение: 2655
При нашите политици, това учудва ли ви?:'(
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама