Българска кулинарка разсипа гръцките ресторанти: На 5-ия път разбрах, че това си е гръцки обичай
Кадър Нова
Кулинарката Мариела Нордел е написала много остър пост в социалната мрежа преди време за гръцките ресторанти.
Ето какво пише тя:
"Тези от вас, които лично ме познават, знаят, че обичам да посещавам ресторанти и заведения, както и че съм живяла на 5 от седемте континента, но такова чудо като в гръцките ресторанти не бях виждала!
Първият път го отдадох на непрофесионализъм. Вторият път - на лошо възпитание, но, когато пак ми се случи вече за трети, четвърти, пети... път, разбрах, че си е гръцки обичай.
Сервитьорът или собственикът ти се цопват край масата и се почва един безкраен речтатив, без да ги интересува на теб интересно ли ти е, какъв е повода, заради който сте в заведението им, и дали на останалите им е приятно.
Отиваме с един приятел преди време на романтична вечеря и след дежурното “всичко наред ли е? Имате ли нужда от нещо? Храната вкусна ли е?”, сервитьорката почва разпит кой от къде е. Оказа се, че е от едно село, от което е и някаква съученичка на кавалера ми.
Като се почна една логорея… на 20 минута аз тактично се изнесох от масата. Следващ случай - отиваме две двойки в изискан ресторант. Сервитьорката - сестра на собственичката, която била и лесбийка художничка. Половин час трябваше да изслушаме историята й, както и каква гениална художничка е, и обезателно да сме посетили галерията й (на втория етаж на ресторанта).
Друг случай - събираме се по-голяма компания в таверна на плажа. Собственикът е приятел на един от групата ни. Отново по гръцки обичай ни се тръсна край масата и си приказва към 40 минути с познатия. Цялата маса мълчим и му слушаме излиянията.
Но, последния случай, на който станах свидетел, надмина всичко. Още щом видях управителката на ресторанта в свински тръст да припка към нашата маса, защото беше приятелка на един от нас, знаех какво ще се случи и грабнах телефона. Разговорът ми продължи 27 минути.
След това се разходих до отсрещния супер, помотах се из щанда за сувенири и купих една кока кола за вкъщи. Върнах се в ресторанта, оная още висеше на масата ни и се раздаваше.
Рядко имам главоболие, но този път главата ме цепеше. Идеше ми да грабна парче пита и да й запуша устата. Трябваше още 15 минути да издържа словесната диария…
Някой от живеещите в Гърция може ли да ми обясни на какво се дължи този ресторантьорски феномен? Аз не мога да го разбера и никъде другаде по света не съм виждала подобна простотия!", пише възмутена Мариела Нордел.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!