Български турци призоваха на предстоящите избори да не се гласува за ДПС

31.08.2022 / 18:14 10

Снимка: ДПС

Български турци определиха ДПС като недоносче, създадено от Държавна сигурност, и призоваха на предстоящите предсрочните избори да не се гласува за тази партия.

В обръщението до българската общественост и към турците в България седем български турци от Кърджали заявяват, че общността е изолирана и 300 хил. души се чудят за кого да гласуват. Те отбелязват още, че българските партии стоят далеч от т.нар. турски райони, пише OFFnews.bg.

Те отбелязват още, че в последните служебни правителства, както и в редовния кабинет на Кирил Петков във властта не е имало нито един етнически турчин.

Ето и целият текст:

OБРЪЩЕНИЕ

Към Българската общественост и в частност към Турците в България.

Oтново сме пред прага на избори, но голяма част на Турското етническо общество е затруднено в избора си на партии, за които да даде своя вот. Налице е осезаема разпокъснатост и разединеност между партии и избиратели.

Празноглавите умници веднага ще се изхвърлят и ще кажат, че Турците в България си имат своя собствена партия, която от своя страна е едно голямо, нелицеприятно лицемерие, измама, разочарование и недействителност.

Всеизвестно е, че ДПС е продукт на омерзеното бивше комунистическо разузнаване, което все още поддържа живата сплав между бездарния олигархичен модел и т. н. статукво.

Mного избиратели от Турско потекло, още от 1990 г. насам не са имали никаква връзка и никога не са гласували за тази измислена партия на послушниците, верни прислуги на задкулисието.

С годините много избиратели и симпатизанти също се откъснаха от ДПС, които бяха оставени на произвола на съдбата, голяма част от тях никога не се вляха в други партии. Чрез множество продажни медии, години наред тези факти бяха скрити от Българската общественост, внушавайки и, че Турците у нас масово гласуват за ДПС, което не е вярно и е пълна комунистическа измислица. Криеше се фактът, че половината гласове на ДПС идват от други етнически прослойки в страната.

В момента, около 200 000 послушни избиратели от нашите среди, повечето от страх да не би да загубят насъщния си и в своята дълбока заблуда за реалностите, все още продължават да гласуват за ДПС, но като цяло броят на Турците избиратели у нас е много по -голям. Само този показател красноречиво показва до колко сапуненият мехур, наречено ДПС е Турска партия.

Ние, подписалите това Обръщение, със самочувствието на истински демократи, милеещи за добруването и процъфтяването на България, винаги сме били против това недоразумение и недоносче на статуквото, наречено ДПС. Никога не сме били доносници и агенти на ДС, никога не сме били лакеи на ДПС И БСП. Ние никак нe одобряваме партиите, поддържащи статуквото и олигархията. Особено сме загрижени за бъдещето на родината си, която е доведена от тъмните сили в безизходица и застой.

Покрай недалновидните политики на ДПС, Турското общество сега е напълно пренебрегнато и оставено на заден план. В служебните правителства на президента не беше назначен нито един министър или зам. министър с Турско име. Последното избрано правителство също не назначи в своите редици и областните управи нито един Турчин.

Ние приканваме Турското общество у нас да започне народностно движение за една чиста политика, основана на демократични принципи и законови норми. В едно таково движение, ние сме готви заедно с Българите и останалите етноси да поведем борба за демокрация и законност. Повече не искаме сарайски велможи и други дребни мошеници.

Ние, етническите Турци у нас и в чужбина не припознаваме ДПС, като своя партия. Апелираме всички честни наши събратя повече да не гласуват за продажното ДПС, а да гласуват за други партии, необвързани със статуквото и олигархията.

Налице е и друг съществен проблем. Българските партии стоят надалече от т. н. Турски райони. Не съществува една живителна връзка между нас. Именно на тези избори, близо 300 000 избиратели Турци, вече не гласуващи за ДПС, е нужно да гласуват за партиите, основани на демократични принципи.

Ние, не сме обвързани с никоя политическа формация, не сме регистрирано дружество, не поддържам връзки с продажни изселнически дружества, говорим единствено от името на Турската общност, осъзнавайки своята пълна гражданска отговорност. Ние, винаги сме били против статуквото и олигархията.

Накрая още един път питаме: Ние, Турците в България за коя партия да гласуваме?

Подписали Обръщението: Мустафа Шевкет Исмаил, Юмер Сабахаттин Юмер, Лютви Байрам Мехмедали, Ахмед Ариф Хасан, , Mehmet Mustafa İsmail, Сабри Сали Али и Левент Ахмед Хасан.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
cron1 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 44911 | Одобрение: 1661
Кога най-после ще я забранят тази противоконституционна партия!?Гняв
Марио Кроненберг
10
0
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 257872 | Одобрение: 31352
Мистър Боб, това е единствената в света етническа партия и е противоконституционна.....Виж статиите за това КОЙ я допусна до властта....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
0
MrBean (преди 6 месеца)
Рейтинг: 109773 | Одобрение: -787
А това води до въпроса ДПС етническа партия ли е??? Или нарушава конституцията.
7
1
ас (преди 6 месеца)
Рейтинг: 116776 | Одобрение: 20366
"Те отбелязват още, че в последните служебни правителства, както и в редовния кабинет на Кирил Петков във властта не е имало нито един етнически турчин." ми какво да кажа освен колко етнически българи има в турския парламент?
13
11
makeo (преди 6 месеца)
Рейтинг: 33603 | Одобрение: 12913
"..... именно заради това България мръдна няколко сантима напред" - Благодарение на Кирил Петков и липсата на турци във властта. 😁 Тука някой, май, бърка посоките. За 7 месеца под управлението на режима Петков България така мръдна напред, та 2/3 от БГ гражданите паднаха на задниците си. И сега се чудят как ще изкарат зимата, а някои - дали въобще ще доживеят до пролетта. 🤷‍♂️ Те така България...... мръдна напред
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
3
4
MrBean (преди 6 месеца)
Рейтинг: 109773 | Одобрение: -787
Най-верен е цитата:както и в редовния кабинет на Кирил Петков във властта не е имало нито един етнически турчин....Те именно заради това България мръдна няколко сантима напред.И пак именно заради тях свалиха правителството. Проблема е че ПП издигат на 5то място жалкия крадльо ,областния сервитьор Коцев. Е нема да гласувам/е!
7
2
уйчо (преди 6 месеца)
Рейтинг: 71529 | Одобрение: -3221
Българските турци са работливи и свестни хора, партията им ги натиска и изнудва с дърва, помощи и какво ли не, ръководството им е за трепане, защото са продажни слуги!
12
9
makeo (преди 6 месеца)
Рейтинг: 33603 | Одобрение: 12913
Български турци!  🙂 БГ джорналистика, мила моя майно льо! 😏 От кол и въже! Алжирски французи, Български турци, Сръбски македонци, Украински руснаци и какви ли още не...... оди разбери кой къв е. Само авторът знае. А знае ли се, не се ли знае, и той самият дали знае. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
8
1
Dooobre!!! (преди 6 месеца)
Рейтинг: 13658 | Одобрение: 5508
Сетиха се! Толкова години заради българските турци се крепи това ДС ли е, ДпС ли е. Заради тяхното контролирано гласуване са батаците в парламента.
Да живей България!
5
1
Серж (преди 6 месеца)
Рейтинг: 87827 | Одобрение: 14552
И тези май заповат да се "люспят"...:errm:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама