Басейнът на Марешки в Морската градина във Варна е незаконен

18.03.2021 / 16:41 14

автор Спас Спасов, Стопкадър "Дневник"

снимка Скрийншот от видео на "Дневник", заснето с дрон в началото на февруари т.г.

Басейнът на варненския аптечен бос Веселин Марешки в Морската градина във Варна е незаконен. Това показват отговори на въпроси, изпратени до местната администрация по Закона за достъп до обществена информация. Те бяха публикувани днес във Фейсбук от общинския съветник Стела Николова (Демократична България). Въпросите за статута на останалите постройки в имота, свързан с Марешки са останали без отговор, пише "Дневник".

Според информацията, предоставена от абщина Варна, на 14 октомври м.г. той е поискал разрешение да изгради басейн в имота в Морската градина, но

шест дни по-късно е получил отказ

от главния архитект на Варна Виктор Бузев. Въпреки това видео на "Дневник", заснето с дрон в началото на февруари т.г., показа, че басейнът е почти напълно завършен.

Имотът, в който се намира строежът, е собственост на дружеството "Марешки недвижими имоти", собственост на майка му. Въпреки това в серия телевизионни интервюта лидерът на партия "Воля" и бивш председател на Народното събрание нито веднъж не отрече, че имотът е всъщност негов и именно той извършва строителство в него. До началото на март там вече бяха изградени три жилищни етажа, барбекю, басейн, алеи и помощна постройка с 218 кв.м застроена площ.

Продължение в https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/03/18/4187289_samo_baseinut_na_mareshki_v_morskata_gradina_na_varna/За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Марио (преди 2 години)
Рейтинг: 18571 | Одобрение: 3561
Прах в очите ,с този басейн ,ни хвърлят от статуквото.Ангелче
3
0
Наблюдател (преди 2 години)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
Ами като не му разрешавате басейн,:blink: дайте му поне още малко място и да си направи писта (ПИК), че да има къде да си държи и самолетчето (Bombardier Global 5000).;)Изплезване ...........    Сега по-сериозно. Тя работата с Морската градина и по-разширеното понятие Приморски парк (до "Почивка";)  е мътна и кървава.:'( Прав си колега уйчо, така нареченото историческо ядро на Морската градина е от 550 декара, до р-т Хоризонт, малко след "Шокъровия канал"- Топлата вода.:unsure: там строителството е абсолятно забранено.:unsure: На 28 март 2012 г. се решава, че Варненската община ще стопанисва така нареченото историческо ядро на Морската градина, а извън нея (до завоя на Алея 1) да са зелени площи за разходка и почивка, а стоежите (частните имоти) трябва да отговарят на изискванията за строителство в паркова среда с минимални показатели на застрояване.8-) Какво значи и кой как си го тълкува това не знам.:wassat: Главният архитект на Варна Арх. Виктор Бузев може да ни отговори. А дано, .... ама надали.;) То и хотелчето на Марешки на "Кабакум" е незаконно, но управляващите и съдебната система нищо не правят, .....спят "съзаклятнически" дълбоко.:dizzy: То и дълбочинно сондиране на варненския плаж до 3-та буна (на ТИМ) е в нарушение на законите на Република България ама,  ...... тук е "село без кучета."Гняв
0
2
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 83716 | Одобрение: -969
Да ти кажа, по принцип и ако душ си монтираш в своето място и му направиш коритце от бетон метър на метър, пак ти трябва разрешение. Случва се много рядко да се заядат, обикновено като загрубеят други неща.
0
1
Звезди (преди 2 години)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
Е, моя е далеч под 100 м3. Така или иначе не съм искал никакво разрешение. За гевезлък го прайх, да си печеме задниците. А и биричката лятото влиза по-добре вечер покрай него. Пък 100 м3 и нагоре си направо не басейн, а басейнище.  Предполагам е нормално за големите съоръжения да искат както казваш. А за обществените, си е направо задължително и проекти и всичко. 
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!
7
6
motoristka (преди 2 години)
Рейтинг: 77880 | Одобрение: 36430
Марешки няма незаконни има само временни постройки, човечецът....:'( :blink:Ангелче
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
2
1
Звезди (преди 2 години)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
Уйчо  :getlost:  Ревът. Ревът. Онези лумпени от НПО-то "Демократична България" ревът.  Те друго не могат. Не че маймуняка не е за трепанье и затвор.... ама е "мааалко" лицемерно точно те да ревът и пискат. Христо Иванов: - На Марешки имота и басейна са лоши! Гражданин: - Що? Христо Иванов: - Абе, щото така, щото са на Марешки! :getlost:  Те на Юлия Берберян апартаментите и заменките щото са много добри. Е, нейните са добри. Щото дъщерите й са от "Демократична България".  Ухилен  Мдааа.. трагико-комичните циркове в милата ни татковина не секват. Адвокатите на реституцията се превърнаха в първи борци срещу нея!  
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!
1
3
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 83716 | Одобрение: -969
Не се иска за сглобяем басейн на поляната. До 100 м3 се издава само въз основа на искането. Над това трябва инвестиционен проект с всички технически съоръжения. Ако не е само за домашно ползване, трябва да се регистрира като обект с обществено предназначение в рзи.
0
1
Звезди (преди 2 години)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
А сега сериозно. Не е сериозно да се иска строително разрешение за басейн. Или ако наистина се иска такова, то предполагам ще да е в зависимост от кубатурата. Несериозно е. Не знам има ли я наистина тази дебилщина и от кога е ако я има. Аз наистина не съм искал и не смятам за нужно. Това отива малко към онази идиотщина за декларирането на кладенци и плащането на водата от тях..... а са ти в двора. 
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!
1
4
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 83716 | Одобрение: -969
Морската градина беше до зоопарка. Нататък - къщи и вили, частни парцели. На мястото на Чайка, в началото наречен "квартал Рупи", имаше лозя и трънаци. Никакъв фен не съм му на Марешки, ама ако си е купил нещо, което се продава, нанесено е в кадастъра, може да показва среден пръст на всеки, който плямпа глупости. Скъпо е, затова много въшльовци реват.
7
0
kris (преди 2 години)
Рейтинг: 308271 | Одобрение: 45666
И къщата там е незаконна....и бараката на Кабакум е незаконна....! А съвсем законно мястото на Магарешки е в затвора.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
1
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 140177 | Одобрение: 22367
на тоя дебил мястото му е в затвора. ама в затвора не в 5 звезден хотел наречен затворническо общежитие от отворен тип дето след 5 затворниците се прибират в къщи.
2
2
айки (преди 2 години)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
   не само басейнът му е незаконен.....
0
1
Звезди (преди 2 години)
Рейтинг: 25785 | Одобрение: 4105
:woot:  Че иска ли се разрешение да си изкопаеш дупка и направиш басейн да се глезиш? Аз не съм искал като си правих. Откъде накъде.  
Няма такова нещо като малко свобода. Или си напълно свободен, или не си свободен!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама