Беновска: Г-н Радев, а, ако Гешев Ви накаже, че разпространявате фалшива новина

23.03.2020 / 12:27 7

Абсурдната и пагубна идея на управляващите, че прокуратурата може да наказва за публикации в интернет парадоксално в най-бедната държава в ЕС България се харесва от хора, които би трябвало да си вадят хляба от свободата на словото.

Една от най-близките до Бойко Борисов журналистки и водеща в "Канал 3" Илиана Беновска отново критикува президента Румен Радев и дори загатна, че Гешев може да го накаже за думите му.

Публикуваме коментара без редакторска намеса:

ПАК ЩЕ СЕ СМЕЕМ ОТ СЪРЦЕ!!!! НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ!

Вижте ми коментара в предишната публикация!

Беновска: Г-н Радев, а ако Гешев Ви накаже ,че разпространявате фалшива новина за „смъртта“ на свободното слово?

"Г-н Президент, факт е, че с “коронавирус“ срещу свободата на словото, Вие, заразихте Президентството още в първия ден, в който се заселихте.

Отнехте правото на журналистите да Ви питат по важните за България въпроси.

Дадохте само няколко заучени и предварително записани отговори, на предварително  уговорени от Вас въпроси.

А , днес, си позволявате грубо да нарушавате Закона за извънредно положение, като разпространявате фалшива новина , че  44 НС е гласувало  ограничаването на свободата на словото и автоцензура?

Румен Радев: Народното събрание прие закон за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на 13-ти март. Законът атакува последните остатъци от свободата на словото. Няма дефиниция за „невярна информация“, затова пък българите ги грозят тежки глоби и затвор. Експертите, журналистите и гражданите ще бъдат принудени да налагат автоцензура и то в условията на динамична промяна на разбирането ни за пандемията, за нейното възприемане и за необходимостта от алтернативни позиции. Тази норма може да бъде употребена за интерпретиране на всяко неудобно свободомислие. И още нещо важно – според приетия закон това ограничение остава и след изтичане на извънредното положение.

Още интервюта и коментари ще намерите тук

Г-н Президент, защо разпространявате фалшива новина?

Днес! Без да ме е страх от коронавируса – нито като пандемия. Нито, че Борисов ще ми сложи маска, за да не питам. Ще продължа да питам. Ще продължа да държа в ръката си здравата българска червена ябълка. Символът, че можем да сме силна, честна и единна нация!

И, за да докажа, г-н Президент, че свободата на словото е свободна, нека прозвучи, без съкращения, всяка дума от диалога ни с министър-председателя Бойко Борисов след онлайн заседание на Европейския съвет от 17-ти март 2020 г.

Борисов, каза: „Не мисля , дали, ме харесват! Искам да запазя в тези дни България, нашата родина!“

Илиана Беновска: Г-н Борисов, може ли да повторите и Вие ...

Бойко Борисов: Цял ден питаш само ти, извинявай!

Илиана Беновска: Не съм питала, един въпрос съм задала!

Бойко Борисов: Тези номера при мен не минават!

Илиана Беновска: Защо?

Бойко Борисов: Защото така! Слушам Ви една по една. Пет минути те слушам, задаваш въпроса и обясняваш отговора!

И въпреки бележката на Бойко Борисов, той не ми наложи цензура. Нито, пък, аз си наложих автоцензура. Ето въпросите и отговорите:

Бойко Борисов: Кажи, Беновска, сега и ти, но само въпрос, без да ми обясняваш!

Илиана Беновска: Няма да Ви казвам отговора. Благодаря Ви сърдечно, г-н премиер! Искам да Ви попитам: Днес президентът Макрон каза, че „няма да забрави нито един французин и нито една фирма“ и във Франция направиха фонд „Солидарност“. Хората се тревожат как ще оживеят живите. Вие, можете ли да произнесете тези думи на Макрон и ще имаме ли фонд „Солидарност“?

Бойко Борисов: Фонд „Солидарност“ е първо бизнесът. Аз ги гледах на срещата при президента и ако бяхте снимали паркинга, ако всеки си продаде по една от колите, ще си плати заплатите на работниците, а не да казват „държавата“, непрекъснато. Държавата е Вашата държава. Държавата съществува на базата на данъците и на базата на производството, което отчислява в държавната хазна и оттам се плащат пенсии, заплати на тези, които не носят реално производство – военни, полицаи, лекари, учители и куп други длъжности.

Илиана Беновска: Имах предвид обикновените хора!

Бойко Борисов: Знам какво имате предвид. На Франция външният дълг е вече над 100%. Лесно е да се обещава.

Ние половин милиард лева дадохме на ББР, за да подпомагаме.

От “обещано“ до „дадено“ има голяма разлика.

Ние имаме фискален резерв, той е на сайта на Министерството на финансите. Той е над 10 милиарда лева! Много лесно и за много кратко той ще бъде похарчен!

Ние вече влизаме в дефицит! От бюджетен излишък вече влизаме в дефицит. Ако сметнете на всички лекари и медицински сестри, ако тази криза продължи, това, което в края на месеца ще дадем допълнително възнаграждения от 1000 лева – ние ще влезем в още по-голям дефицит.

Така, че събрани пари лесно се харчат.

Добрият стопанин иска да защити максимум семейството си, семейството е нашата България, нашата родина!

Ние лесно ще ги похарчим. Само не ме вкарвайте мен в този популизъм! Утре го деблокирам резерва, зареждам НОИ и приключваме с всички популистки теми!

Да не платим сметки за ток? Ами, те ще се натрупат. Кой да ги плати? Другите хора?

Или да не платим сметките за вода? Ами, ние по 450 милиона на година даваме в бюджета за социално слабите - за отопление, за всичко това, което има!

Разбирате ли? Много е сладко да излезеш и да кажеш: Дайте да освободим всичко от данъци! Дайте да освободим от едикакво си! Много красиво изглежда! Коя държава функционира по този начин?

Или, ние в момента сме с най-нисък външен дълг. Аз мога да изтегля 5 милиарда кредит! Веднага. Утре! 10 милиарда лева и да ги раздам! Това ли е държавническото? За да ме харесат? Утре децата ни, нали, трябва да ги върнат. И, ако е съсипана икономиката, ако тази криза продължи, как ще ги върнат?

Аз мисля не, дали, ме харесват! Искам да запазя в тези дни държавата!

Аз имам да си изкарам мандата, това е моята лична задача - за пред себе си. Не искам да ставам президент, нито ще се занимавам повече. Имам си партия да се грижа за нея, 100 пъти съм го обяснил.

Сега, с всичките си усилия, гледам да не се поддадем – дайте да изхарчим парите!

Не знаем колко ще продължи това, какви ще са пораженията впоследствие. Затова се запъвам! Не, че не искам! Не, че не ми и мило да раздам!

Но, ние, раздаваме от децата, от бъдещето и от възможността по-късно да се справим! Вижте какво казват в Германия: Държавата, ако трябва, ще подкрепи структуроопределящи предприятия, дори с възможност да ги одържави, за да ги оздрави. Защото, ако падне “Луфтханза“, нали, сами разбирате? А полетите спряха, освобождават се скъпо струващи пилоти, стюардеси, навигационен персонал. Кризата е страховита! 45 милиарда за 70 милиона държава е нищо, само “Луфтханза“ ще ги вземе. Хайде да не говоря с имена, че утре някой ще каже, че съм говорил, но това действително са истински проблеми.

Ние ще подпомогнем, цял ден смятат и там, където тръгва да загива нещо, ще го подпомогнем!

Но! Ние трябва да се мобилизираме - бизнесът и всички. Нали, ти, отговорих? Благодаря!

Илиана Беновска: Благодаря Ви сърдечно, дано и Вашите министри така да могат да отговарят!

Г-н Радев, а ако Гешев Ви накаже ,че разпространявате фалшива новина за „смъртта“ на свободното слово?

Да бъдем здрави!

Аз съм Беновска и питам."

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
3
Кака Слонка (преди 2 седмици)
Рейтинг: 1388 | Одобрение: 183
Беновска, отивате гербаджийко, отивате си. Може да се забави процеса с месец-два,но е необратим.
Всеки трети гербаджия е точно толкова тъп, колкото и първите двама!
5
2
MrBean (преди 2 седмици)
Рейтинг: 27380 | Одобрение: 4425
Ето заради такива уроди ще последва затваряне на вестници,ТВ и сайтове. Тотална дезинформация от този лешояд. Както виждаме иРадев и Боко се опитват да работят заедно, ...злите сили не спят.
11
2
бай Иван (преди 2 седмици)
Рейтинг: 243 | Одобрение: 83
беновска, ти никога няма да се разболееш от корона вируса. само като те види вируса и ще изчезне с 200
11
2
Пешо от Виница (преди 2 седмици)
Рейтинг: 44835 | Одобрение: 17970
Беновска, дали се подмиваш  редовно...? Абе, много миришеш ,бе Беновска.....подмивай се по-редовно ,че не се трае....
10
5
Варна (преди 2 седмици)
Рейтинг: 71726 | Одобрение: 35636
за 15 години охранителят Борисов оформи около себе си цяла каста от калинки, номенклатура, изпълнители на поръчки от всякакво естество, които не са в реалния свят понеже цоцат парите на българите безконтролно. след като вече и обикновените дори най простите хора виждат че управлението на Борисов е цялото е един фейкнюз пиар е нормално тези фейк калинки да се озлобят и да почнат да заплашват всеки който застрашава дори и с думи благинките и лукса в който живеят. те няма да се откажат с честни избори от милиардите от бюджета и от ЕС, които се изсипват и разпределя слънцето диктатор бащица Борисов към тях, стига да го обслужват. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
11
2
Blue hills (преди 2 седмици)
Рейтинг: 26723 | Одобрение: 12208
И какво ново каза "премиерът", че не можах да схвана, освен, че пари няма да има? За пореден път си казвам, че няма смисъл да го чета тоя крокозъбел, щото винаги е добре подложен.
11
2
pim (преди 2 седмици)
Рейтинг: 1230 | Одобрение: 505
Повдига ми се от това нещо 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама