Бисер Петков: 2030 чужденци искат да са сезонни работници у нас през това лято

15.05.2019 / 16:04 23

2030 чуждестранни граждани искат да работят като сезонни работници у нас. Това става възможно благодарение на сключената спогодба на България с Молдова, която влезе в сила у нас на 14 март. Това каза социалният министър Бисер Петков, след като беше изслушан от ресорната комисия в парламента, съобщава БНТ.

„Спогодбата урежда възможност за заетост по всички 12 режима по Закона за трудова миграция и трудова мобилност. Българските работодатели имат право чрез агенциите по заетостта да заявяват потребност от работна ръка. Съответната служба в Молдова се ангажира с осигуряването на работната сила“, заяви Петков и обясни, че първо работодателят трябва да сключи договор със съответния работник, след което той да дойде да работи у нас.

Най-търсените работници през лятото са камериери, готвачи, сервитьори, поясни министърът.

„До вчера 2030 са получили регистрация като сезонно заети лица. Ръстът спрямо същия период на миналата година е два пъти, миналата година са били регистрирани за сезонна заетост до 90 дни 1175 души. От тези 2030 чужденци 1470 са украинци, както и миналата година те преобладават, след това идват граждани от Киргизстан, Молдова и др.“, добави още той.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
n eXu s (преди 2 дни)
Рейтинг: 40202 | Одобрение: -44818
7
3
milan_gl (преди 2 дни)
Рейтинг: 3848 | Одобрение: 1498
Ухилен Баси напушеният ПОР дето халюцинира че е таралеж Ухилен 
0
17
Наблюдател (преди 3 дни)
Рейтинг: 4793 | Одобрение: 1263
Миланчо, ......... когато ритнеш таралеж с бос крак винаги очаквай да се убодеш.УхиленИзплезване 
9
4
milan_gl (преди 3 дни)
Рейтинг: 3848 | Одобрение: 1498
Ти не разбра ли че си досаден и никой не го вълнува личното ти отношение към останалите пишещи под публикацията ! Ако толкова искаш да си в центъра на прожекторите драсни два реда статия с заглавие "червен кенеф" и всички да знаем какво правим  Ухилен
0
16
Наблюдател (преди 3 дни)
Рейтинг: 4793 | Одобрение: 1263
УхиленУхиленИзплезване Еййййй, прав излязох за профила ти. Поздрави от мен (варненец) до теб (варналията). УхиленУхилен   Долу мафиотската партия ГЕРБ- СДС. Изплезване
1
16
Наблюдател (преди 3 дни)
Рейтинг: 4793 | Одобрение: 1263
До ДИВАКА ПАК СЕ ИЗАКА . Ти пък кой беше ?????? Постът ми бе предназначен за milan_gl, но изглежда се припознаваш/препокриваш или сте едно и също лице ? Няма значение, от един дол дренки сте и то от зелените, ....тръпчивите, дето и за оцет не стават. Известни сте с : - Първичност  на възприятията и последваща реакция ( исказ), плод на липсващо възпитание (първите седем години) и недоразвитие  след тях.   Ашудрян мангу ?
3
2
n eXu s (преди 3 дни)
Рейтинг: 40202 | Одобрение: -44818
13
3
ДИВАКА ПАК СЕ ИЗАКА (преди 3 дни)
Рейтинг: 4804 | Одобрение: 1879
наблюдател-чо . Статията за съжаление не е за мен за да ме коментираш а за разни боклуци , новоизлюпени червени империалисти които лъжат и мамят наивни чужденци дошли  да заработят някой лев . А като се приберат разнасят по цял свят колко българските работодатели били стиснати и лъжливи . Все едно цялата ни нация е такава . За съжаление обликът на БГ работодател го създават такива нещастни душици като теб . Какво ти бърка в гъза моята граматика аз не пиша десертация а на мухлю като теб ? Като не ти е интересна темата не ме чети . Май имаш проблем с четенето ти или си заядливо червено копеле което изпитва изкривено чувство на задоволство когато приписва на непознати хора собствените си комплекси за малоценност . Ангелче
Бившият на Деси Радева , депутат от БСП и член на изпълнителният комитет на БСП със скандално минало . Подсъдим по знаковото дело за "Софийски имоти" и оправдан по изтекла давност !
2
2
n eXu s (преди 3 дни)
Рейтинг: 40202 | Одобрение: -44818
0
16
Наблюдател (преди 3 дни)
Рейтинг: 4793 | Одобрение: 1263
Миланчо,...... ти си една гербаджийска подлога/мекере която се е взела на сериозно за интелигент, а в действителност си чист пример за агресивна посредственост на мисълта и правописа. Основният принцип на този тип хора е :  ,, Чукча писател, а не читател ". То поне правописът  ти да бе наред, а то ....... трагедия!!!!! Долу ГЕРБ, нанесло трудно поправими щети на България, с недалновидна и силно корупционна политика. Долу!!!!!!
9
2
n eXu s (преди 3 дни)
Рейтинг: 40202 | Одобрение: -44818
А нашите селски дебили нима не се скатават? По-добре молдовци! Те са по-образовани и умни!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
13
3
milan_gl (преди 4 дни)
Рейтинг: 3848 | Одобрение: 1498
Не търся на всяка цена вашето уважание . Нали така ? Вие питате а аз ви отговарям . Ако не ви харесва отговорът потърсете си го сам . Никой не е длъжен да ви поднася отговорите такива каквито на вас ви харесват . Останете си с презрението и меката пишка Ангелче
0
23
Наблюдател (преди 4 дни)
Рейтинг: 4793 | Одобрение: 1263
,, Боже, колко мъка има на тоя свят, Боже. " Това ли е бъдещето и интелигентността на България ? Не, ....... това е жалката действителност в момента на част от гласоподавателите. Достоен си само за презиране.
18
3
milan_gl (преди 4 дни)
Рейтинг: 3848 | Одобрение: 1498
[color=#333333][color=#339966]наблюдател . За тебе романи няма да пиша . Звечи  малоумно направо .  Кой си ти че да ме ангажираш в писателска дейност ? Мона Лиза ли си с цици кат мекици и очи на ранена кошута . От къде на къде ще ти пиша история на групировките по черноморието . Ако няма от къде да се образоваш иди на място . Това ти написах . Ако не ти става ууя иди при специалист мамка му Ухилен Аз ли ще ти оправям проблемите с потентноста и ще ти пиша романи за среднощно четене . Вай завалийката ще ме вкара в затвора че не съм му помогнал[/color] Ангелче[/color]
1
21
Наблюдател (преди 4 дни)
Рейтинг: 4793 | Одобрение: 1263
До Миланчо . Бягаш от конкретен отговор защото те е страхххххххххххххх!!!!!!!!!  Апропо, ....... последната част на Post-та ти е направо просташки.  Каквито са писаниците, такъв им е и авторът. Че то от страхливци какво друго да очакваш. 
21
3
milan_gl (преди 4 дни)
Рейтинг: 3848 | Одобрение: 1498
наблюдател Ухилен да задоволя личното ти любопитство книга за прехода по родното черноморие ли искаш да ти пиша ? Ако си от Варна иди и се разходи някой вечер . Сега почват абитюренските и е голяма живина . Поразпитай ! Огледай се ! Ако ти трябва нещо "еФтинко" да боцнеш ще ти прошепнем нещо на ушенце . Ама после да почерпиш човек ! Да не се свиваш като пенсионерска пишка  Ухилен
2
25
Наблюдател (преди 4 дни)
Рейтинг: 4793 | Одобрение: 1263
- ,, От къде изпълзя Илия Павлов и мафията мултиГруп ?    . Добре де Милане, а за другите ,, борчески групировки " ........ които и сега в момента колят и бесят по нашето черноморие и планинските курорти, че дори и министри си назначават. За тях защо нищо не споменаваш ??????????  За умрелите не Ви е страх да говорите, но за живите ........ страхххххххххх  или пък си затваряте очите, защото са ,, от нашите " !!!!!!!! 
22
4
milan_gl (преди 4 дни)
Рейтинг: 3848 | Одобрение: 1498
По курортите мангали с малки изключения като цяло няма но пък има курортна мафия ! Това са един особен сорт хора които работят само лятно време а зимата си правят екскурзии по света да релаксират . Да си припомним кадри от близкото минало . От къде изпълзя Илия Павлов и мафията мултиГруп ? Нима не от министерството на туризма при Тодор Живков където бащата на Илия бе директор направление морски туризъм ?
1
29
ДИВАКА (преди 4 дни)
Рейтинг: 29733 | Одобрение: 1483
ЕДНА ИЗКЪПАНА МАНГАЛКА СЕ ОПИТА ДА МИ ГЛЪТНЕ ГЛАВИЧКАТА..ГЛЪТНА Я ..ЗАЕДНО С РАМЕНЕТЕ..УПС ..АМА ТО РАМЕНА НЯМАШЕ..ИСКАШЕ ДА Я УМОРИ С ВЪРТЕНЕ И ПОЧТИ УСПЯ..ДАЖЕ МИ СЕ ЗАВЪРТЯ СВЯТ..И ПОВЪРНАХ..БЯХ ПИЛ МЛЕКО,АМА ТО СТАНАЛО НА МАСЛО ОТ ТОЛКОВА ВЪРТЕНЕ..УТРЕ ОБЕЩА ,ЧЕ ЩЕ МЕ ДОВЪРШИ..ЧАКАМ..ЦЕЛИЯ Е НЕЙН..ИзплезванеИзплезване:alien:
2
16
MrBean (преди 4 дни)
Рейтинг: 6049 | Одобрение: 2049
Навсякъде има мърши.Хулио да те питам а банда мръсни мангали дето ги виждаме зад кухните по-убави ли са? И крадат и серат, и всичко каквото се сетиш. А твоя приятел трябва да ги контролира както е по закон.Има достатъчно възможности за това ,но виновен за това е този БисерНякойси. А кажете ако си намерите работа в щатите трябва ли да чакате разрешение от българското министерство,,,, е това е разликата между свободната икономика и нашата псевдо...
30
4
ДИВАКА ПАК СЕ ИЗАКА (преди 4 дни)
Рейтинг: 4804 | Одобрение: 1879
Давайте ги на сам . Кой не му отръва от вносни работници да си промени подхода към хората . Те идват за пари а не за да ги лъжете само . Такива лъжци си имат в Украйна и без вашите мрънканици .
Бившият на Деси Радева , депутат от БСП и член на изпълнителният комитет на БСП със скандално минало . Подсъдим по знаковото дело за "Софийски имоти" и оправдан по изтекла давност !
8
16
... (преди 4 дни)
Рейтинг: 3659 | Одобрение: 1934
а повече от два милиона пък избягаха от родни работодатели.
7
16
Уйо (преди 4 дни)
Рейтинг: 32057 | Одобрение: 6882
Имам добър познат в бранша. Миналата година беше пропищял от вносните работници. Правят каквото си искат и се оправдават с езиковата бариера. Когато не се скатават, се е*ат по стаите или лежат на плажа. Сключил е договори и не може да ги изгони. Пълен ташак.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама