Бивш военен министър от БСП: Защо се страхуваме да окажем военна подкрепа на Украйна!?

06.04.2022 / 20:50 3

снимка Булфото

Защо се страхуваме да окажем военна подкрепа на Украйна!?, се пита бившият военен министър от БСП Ангел Найденов от БСП.

Въоръжаването на Украйна от страна на Запада е особено важно и поставя остро въпроса пред България. Защо повече от 30 държави оказаха военна помощ и нямаха притеснения, че стават част от войната? Защо единствено и само България има притеснение, че ще стане част от войната?, коментира той пред БНТ.

По думите му когато се разсъждава за оказването на военно-техническа помощ на Украйна, трябва да се попита какви са обстоятелствата против оказването на такава помощ.

Според бившият военен министър не би подкрепил предоставянето на тежки въоръжени системи, платформи и изтребители на Украйна, но не вижда каквато и да е причина защо да не предоставим средства, които могат да послужат за отбрана и защита на украинското население.

Надейнов обяви и че подкрепя закупуването на още 8 изтребители Ф-16. Според него страната ни може да се постигне разумен срок за тяхното изплащане.

Бившият военен министър заяви, че споделя убеждението, че руският посланик у нас Елеонора Митрофанова трябва да бъде обявена за персона нон грата. Според него тя "демонстрира абсолютно арогантно и обидно поведение към България и към българския народ".

Той смята, че е малко вероятно да се постигне съгласие и примирие, при положение, че продължават бойните действия.

"Основните въпроси, които остават нерешени са: статутът на Донбас и няма готов списък с държави гаранти, които да са готови да гарантират сигурността на украинската страна", отбеляза бившият министър на отбраната.

Според него настъпва втората фаза на войната и това как ще протекат военните действия ще предопредели усилията за мир.

Найденов смята и че Русия не е постигнала основните си стратегически цели.

Първата цел пред руския президент Владимир Путин е Донбас, а втората е овладяване на Запорожието. Следващата голяма цел пред Русия е пълното овладяване на Азовското и Черноморското крайбрежие на Украйна, каза още той.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Ванкото (преди 10 месеца)
Рейтинг: 681 | Одобрение: 201
Малее , този малоумен овчеглавец е бил военен министър ? Участвал в класацията -тъп , по-тъп , най тъп.
ЧЕРНО МОРЕ
5
1
някой (преди 10 месеца)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Защото няма нужда бе малоумник такъв. Защо не оказахме военна помощ на Сърбия, или тогава не си бил измислен още, като бивш министър. Стига с тези недодялани политици, няма нужда да ни продават повече. То бива глупост, но тяхната е на гърба на народа, защото те са лесни, ще изчезнат яко дим, ако ли нещо се случи. Не им ли стига, че достатъчно измъчиха народа.
0
4
Чичкото (преди 10 месеца)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Айде ти кажи какво да им изпратим
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама