Бизнесмен: Работен ден в България: 2 часа във Фейса, 2 часа интриги, 1 час кафе и хапване, 3 часа имитация на работа и плюене на шефа

05.09.2019 / 09:14 20

2 часа във Фейса, 2 часа интриги, 1 час кафе и хапване, 3 часа имитация, че правим нещо и плюене по работодателя. Така се разпределя работното време у нас. Къде е тая безработица, че не мога да намеря ни готвачи, ни сервитьори, ни шофьори, ни чистачки. Защо държавата не праща безработните на курсове по конкретни професии, вместо да плаща помощи, избухна във Фейсбук бизнесменът Себахтин Исмаил, пише Marica.bg.

Той е напълнил страницата си в социалната мрежа с обяви за вакантни позиции в хотелски комплекс и транспортна фирма. Плащам на готвачи 1500 лв., на сервитьорите - 1000 плюс бонуси, 2000 лв. е заплатата на шофьор. Няма хора, коментира пред „Марица" Исмаил.

Дори на административните длъжности идват неподготвени и неграмотни хора, чийто работен ден минава в чата. Младите хора не умеят да контактуват, липсва им възпитание и какъвто и да е етикет, жалва се още предприемачът. Той е категоричен, че заплатите тук не са по-ниски, отколкото в Германия например, тъй като у нас се работи значително по-малко.

Не мога да накарам рецепционист да бъде и сервитьор, въпреки че на рецепцията има 1 час работа и не се уплътнява 8-часов работен ден. В Германия за 8 часа ще съвместява още поне две длъжности, допълва той. За да промени отношението на нашенците към служебните задължения, държавата трябва да спре да хрантути неработещите и да разреши вноса на кадри от чужбина. Ако това стане, родните готвачи ще разберат, че един техен колега от Турция може да върши работата на 3-4-ма в кухнята, казва още той.

Много са обявените работни места в Бюрото по труда в региона в ресторантьорството, както и други сектори, които от дълго време са незаети. На места, като например новоокритите производства, има голямо текучество, което се дължи на факта, че наетите не се справят с работата, въпреки преминатото обучение, коментираха посредници.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 3179 | Одобрение: 539
За двамата по един безплатен
2
2
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 25156 | Одобрение: 9616
гарфилд по скоро заглушители за гърмящи дупета
3
0
гарфилд (преди 1 месец)
Рейтинг: 28768 | Одобрение: 11948
Некси,щял да започва бизнес.Производство на заглушители за гърмящи змии.УсмивкаИзплезване
23
15
n eXu s (преди 1 месец)
Рейтинг: 189255 | Одобрение: 35005
Аз мога да ипотекирам, но не искам. относно биене на тъпана - стига да поискам, мога да спра да тровя комунягите, но те така поискаха. Ако намекваш за тролене - троловете се появяват само около избори, а аз винаги съм тук Усмивка По това можеш да ги познаеш.
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
4
14
ДИВАКА (преди 1 месец)
Рейтинг: 24322 | Одобрение: 4027
НЕКСУС..ВЪВ БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПОЗВОЛИШ ЛУКСА ,ДА ИПОТЕКИРАШ,А ВТОРО..ТУК ТРЯБВА ДА СИ ОЛИГАРХ И ДА СИ ПЛАЩАШ ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ..ЗА ДА ТЕ ОСТАВЯТ НА БИРА..ИЛИ ДА ИМАШ 5-6 ЧОВЕКА РАБОТНИЦИ И ДА СИ "НЕЗАБЕЛЕЖИМ"..НО ТОГАВА ОТ ТЕБ НЯМА ДА СТАНЕ СОЛИДЕН ЧОРБАДЖИЯ..ЩЕ ИЗКАРВАШ ,КОЛКОТО ДА СИ ПОСРЕЩАШ СМЕТКИТЕ ,ДА ЛЪЖЕШ ,ЧЕ ПЛАЩАШ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ И ТЕ ЕСТЕСТВЕНО ДА ТЕ ЛЪЖАТ ,ЧЕ РАБОТЯТ..А ДА РАБОТИШ НОРМАЛНО ТИ ТРЯБВАТ ГОЛЯМИ ИНВЕСТИЦИИ..ТОВА С ИПОТЕКА НЕ СТАВА..ВИЖ ,ТАКА КАТО ТЕБ..БИВА..НЯКОЛКО КОМПА,МАЛКО ТЕХНИКА..И ПЕТЕЛА ДА КУКУРИГА..НЕ КАЗВАМ ,ЧЕ И НА ТЕБ ТИ Е ЛЕСНО..ТРЯБВА ДА БИЕШ ТЪПАНА ПО СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ..НО НЯМА НАЧИН..Изплезване:devil:Ухилен
28
16
n eXu s (преди 1 месец)
Рейтинг: 189255 | Одобрение: 35005
Много "компетентни" лица се изказали отдолу! Айде, като е толкова лесно, бързичко да направите по една фирма с ипотека и да давате по 30 бона заплата на съселяните си! Действайте, а не плюйте!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
2
5
cron1 (преди 1 месец)
Рейтинг: 4280 | Одобрение: 945
Дупетатите и толкова не работят, а взимат 10 пъти повече! ГнявГнявГняв
6
2
гарфилд (преди 1 месец)
Рейтинг: 28768 | Одобрение: 11948
Мистър Бийн,ако защитаваш читавите работодатели,ще те разбера.Но да ги защитаваш всички,дори онези дето искат да дават малко пари,а да им вършиш работа за три длъжности...извинявай.Не съм съгласен тогава.Виждал съм такива полуидиоти и съм си хващал шапката веднага.
4
6
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 3179 | Одобрение: 539
Мерсенари, такава глупост изръси! Айде ми обясни и 10000 да му даде, може ли един да върши работата на още 4?? При нормално разчетени трудови задължения, продължителност на работното време, почивки и т.н.
10
29
Mercenary (преди 1 месец)
Рейтинг: 40762 | Одобрение: 8847
Плаща на готвач по 1500, но иска да извършва работа на още 3-4 души в кухнята ... Типичен ориенталски дрисльо! Да му даде 5000 тогава! Майка ви да еба, незадоволени робовладетели ...
4
13
MrBean (преди 1 месец)
Рейтинг: 11132 | Одобрение: 2677
Май само пролетариат пише и хули тука. А що не си заложите апартамента ,имота ,задника и да инвестирате в някакъв бизнес,та тогава да ви видим.Твърде много коментари явно или чатите от работа или сте безработни.
3
7
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 3179 | Одобрение: 539
УБИТАКА, принципно говоря, ако не си ме разбрал с елементарния си гръбначен мозък! Който не плаща, лъже и мами, да потъва в блатото с бизнеса си! Който иска да взема заплата и да се скатава, да си търси друго място, където ще го търпят! 
10
3
гарфилд (преди 1 месец)
Рейтинг: 28768 | Одобрение: 11948
И аз съм съгласен за работните качества на младите,но...чорбаджиите дето искат с трици маймуни да ловят, са по-големия проблем.Има опашка от кандидати за работа,а не могат да си намерят работници.Иначе има опашка от желаещи.УсмивкаПреди около 15 години,директор в Хлебозавода каза култовият лаф:И на циганки съм съгласен, но и те не искат да идват. 
14
4
стефан (преди 1 месец)
Рейтинг: 3379 | Одобрение: 1414
Как работят работниците, зависи от менажера. Като не може да си управлява бизнеса, да си търси друго занимание. А да, работниците искат да им се плаща, включително и за времето на стоене на рецепцията, докато чака клиенти.
15
15
ДИВАКА (преди 1 месец)
Рейтинг: 24322 | Одобрение: 4027
ПУТ ЧО..САМО НЕ КАЗВАЙ ,ЧЕ И ТИ СИ БИЗНЕС МЕН..КАКВИТО СА НИ БИЗНЕС МЕНИТЕ,ТАКИВА И РАБОТНИЦИТЕ ,ТАКАВА И ТЕРИТОРИЯТА..КАЛПАВИ СТЕ ВСИЧКИ..ДОБРИТЕ ОТДАВНА СА В ЧУЖБИНА..РАБОТЯТ И ИМ СЕ ПЛАЩА..ТУК ИСКАТ С ТРИЦИ МАЙМУНИ ДА ЛОВЯТ..ДА АМА И МАЙМУНИТЕ СТАНАХА ХИТРИ..НЕ КЪЦАТ..А НА ТОЯ..НА ШОФЬОР -2000 ЛЕВА..ЗА ТОВАРНО-РАЗТОВАРНА ДЕЙНОСТ ,ЗА МОНТЬОР  И ЗА ШОФЬОР..ДОРИ И ЕДНА ДУМА НЕ МУ ВЯРВАМ НА ТОЯ..ТУРЧИН..ДРУГ ПЪТ..НЯКОЙ НАШ СТИСНАТ ГАНЬОВЕЦ..ТУРЦИТЕ СА ДОБРИ И РАБОТЛИВИ ХОРА..Изплезване:devil:Ухилен
16
5
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 25156 | Одобрение: 9616
нормално е хората да плюят по работодателя щом е некадърен не плаща и ги третира като роби. и колко са 1000 лева като махнеш данаци здравни и други остават за сметки и за храна. хората сабират по цяла година за да отидат една седмица на плаж. и по другите държави заплатите се вдигат на определен период от време а тука ако ти се роди дете и поискаш повече пари шефа ти се чуди за какво да те уволни. на една моя работа забрараниха да се намат малди момичета когато 4-5 колешки излязоха в майчински. и после ми се олаква че хората не работели каквото плащаш това получаваш. и като му харасва толкова много в турция да отвори там ресторант тука ни писна от хора които сами си сасипват бизнеса и обвиняват хората които си скъсват задниците от работа.
22
7
toshinkata (преди 1 месец)
Рейтинг: 1523 | Одобрение: 623
...Себахтин Исмаил... това говори достатъчно, и празни дрънканици са това тоя мангал иска да плаща по 300 лв без договор да му работат по 12 часа всеки ден, заради такива "бизнесмени" сме на това положение. айде при другите мангали в анадола като не му харесва тука
9
19
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 3179 | Одобрение: 539
Само реване срещу бизнса. Ако не са предприемачите, които поемат риска да инвестират в нещо, тези дето могат само да мият чинии и да носят табли какво ще ядат? Ама смятат, че някой им е длъжен. И искат цял ден да си чоплят телефона и да пушат и пият кафета. В Европа тъй било! Само който не ходил там да работи пее таз песен.
28
5
петково (преди 1 месец)
Рейтинг: 1811 | Одобрение: 361
Мечтата не всеки "бизнесмен". Работниците му да работят за десетима срещу половин нормална заплата. Иначе за качеството на работната ни младеж сън съгласен. Никъде по света рецепционистът не работи и на друга длъжност "по съвместителство", без да му се плаща допълнително. Няма такъв филм.
Тя вашата майка е Русия, не ни лъжете, особено на оня закръгления, на който любовта към България минавала през там. Майцепродавци, още не сте разбрали, че няма санкции срещу Русия, а само срещу котилото на Путин, да не може да ходи из Европата и да харчи откраднатото от руския народ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама