Бизнесмен: Работен ден в България: 2 часа във Фейса, 2 часа интриги, 1 час кафе и хапване, 3 часа имитация на работа и плюене на шефа

05.09.2019 / 09:14 20

2 часа във Фейса, 2 часа интриги, 1 час кафе и хапване, 3 часа имитация, че правим нещо и плюене по работодателя. Така се разпределя работното време у нас. Къде е тая безработица, че не мога да намеря ни готвачи, ни сервитьори, ни шофьори, ни чистачки. Защо държавата не праща безработните на курсове по конкретни професии, вместо да плаща помощи, избухна във Фейсбук бизнесменът Себахтин Исмаил, пише Marica.bg.

Той е напълнил страницата си в социалната мрежа с обяви за вакантни позиции в хотелски комплекс и транспортна фирма. Плащам на готвачи 1500 лв., на сервитьорите - 1000 плюс бонуси, 2000 лв. е заплатата на шофьор. Няма хора, коментира пред „Марица" Исмаил.

Дори на административните длъжности идват неподготвени и неграмотни хора, чийто работен ден минава в чата. Младите хора не умеят да контактуват, липсва им възпитание и какъвто и да е етикет, жалва се още предприемачът. Той е категоричен, че заплатите тук не са по-ниски, отколкото в Германия например, тъй като у нас се работи значително по-малко.

Не мога да накарам рецепционист да бъде и сервитьор, въпреки че на рецепцията има 1 час работа и не се уплътнява 8-часов работен ден. В Германия за 8 часа ще съвместява още поне две длъжности, допълва той. За да промени отношението на нашенците към служебните задължения, държавата трябва да спре да хрантути неработещите и да разреши вноса на кадри от чужбина. Ако това стане, родните готвачи ще разберат, че един техен колега от Турция може да върши работата на 3-4-ма в кухнята, казва още той.

Много са обявените работни места в Бюрото по труда в региона в ресторантьорството, както и други сектори, които от дълго време са незаети. На места, като например новоокритите производства, има голямо текучество, което се дължи на факта, че наетите не се справят с работата, въпреки преминатото обучение, коментираха посредници."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
уйчо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15983 | Одобрение: 1018
За двамата по един безплатен
3
2
ас (преди 9 месеца)
Рейтинг: 32833 | Одобрение: 11088
гарфилд по скоро заглушители за гърмящи дупета
4
0
гарфилд (преди 9 месеца)
Рейтинг: 35158 | Одобрение: 13903
Некси,щял да започва бизнес.Производство на заглушители за гърмящи змии.УсмивкаИзплезване
5
14
ДИВАКА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
НЕКСУС..ВЪВ БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПОЗВОЛИШ ЛУКСА ,ДА ИПОТЕКИРАШ,А ВТОРО..ТУК ТРЯБВА ДА СИ ОЛИГАРХ И ДА СИ ПЛАЩАШ ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ..ЗА ДА ТЕ ОСТАВЯТ НА БИРА..ИЛИ ДА ИМАШ 5-6 ЧОВЕКА РАБОТНИЦИ И ДА СИ "НЕЗАБЕЛЕЖИМ"..НО ТОГАВА ОТ ТЕБ НЯМА ДА СТАНЕ СОЛИДЕН ЧОРБАДЖИЯ..ЩЕ ИЗКАРВАШ ,КОЛКОТО ДА СИ ПОСРЕЩАШ СМЕТКИТЕ ,ДА ЛЪЖЕШ ,ЧЕ ПЛАЩАШ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ И ТЕ ЕСТЕСТВЕНО ДА ТЕ ЛЪЖАТ ,ЧЕ РАБОТЯТ..А ДА РАБОТИШ НОРМАЛНО ТИ ТРЯБВАТ ГОЛЯМИ ИНВЕСТИЦИИ..ТОВА С ИПОТЕКА НЕ СТАВА..ВИЖ ,ТАКА КАТО ТЕБ..БИВА..НЯКОЛКО КОМПА,МАЛКО ТЕХНИКА..И ПЕТЕЛА ДА КУКУРИГА..НЕ КАЗВАМ ,ЧЕ И НА ТЕБ ТИ Е ЛЕСНО..ТРЯБВА ДА БИЕШ ТЪПАНА ПО СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ..НО НЯМА НАЧИН..Изплезване:devil:Ухилен
3
5
cron1 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 16725 | Одобрение: 2835
Дупетатите и толкова не работят, а взимат 10 пъти повече! ГнявГнявГняв
7
2
гарфилд (преди 9 месеца)
Рейтинг: 35158 | Одобрение: 13903
Мистър Бийн,ако защитаваш читавите работодатели,ще те разбера.Но да ги защитаваш всички,дори онези дето искат да дават малко пари,а да им вършиш работа за три длъжности...извинявай.Не съм съгласен тогава.Виждал съм такива полуидиоти и съм си хващал шапката веднага.
4
7
уйчо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15983 | Одобрение: 1018
Мерсенари, такава глупост изръси! Айде ми обясни и 10000 да му даде, може ли един да върши работата на още 4?? При нормално разчетени трудови задължения, продължителност на работното време, почивки и т.н.
11
29
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 44843 | Одобрение: 10153
Плаща на готвач по 1500, но иска да извършва работа на още 3-4 души в кухнята ... Типичен ориенталски дрисльо! Да му даде 5000 тогава! Майка ви да еба, незадоволени робовладетели ...
4
14
MrBean (преди 9 месеца)
Рейтинг: 30521 | Одобрение: 4726
Май само пролетариат пише и хули тука. А що не си заложите апартамента ,имота ,задника и да инвестирате в някакъв бизнес,та тогава да ви видим.Твърде много коментари явно или чатите от работа или сте безработни.
3
7
уйчо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15983 | Одобрение: 1018
УБИТАКА, принципно говоря, ако не си ме разбрал с елементарния си гръбначен мозък! Който не плаща, лъже и мами, да потъва в блатото с бизнеса си! Който иска да взема заплата и да се скатава, да си търси друго място, където ще го търпят! 
11
3
гарфилд (преди 9 месеца)
Рейтинг: 35158 | Одобрение: 13903
И аз съм съгласен за работните качества на младите,но...чорбаджиите дето искат с трици маймуни да ловят, са по-големия проблем.Има опашка от кандидати за работа,а не могат да си намерят работници.Иначе има опашка от желаещи.УсмивкаПреди около 15 години,директор в Хлебозавода каза култовият лаф:И на циганки съм съгласен, но и те не искат да идват. 
15
4
стефан (преди 9 месеца)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
Как работят работниците, зависи от менажера. Като не може да си управлява бизнеса, да си търси друго занимание. А да, работниците искат да им се плаща, включително и за времето на стоене на рецепцията, докато чака клиенти.
16
15
ДИВАКА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
ПУТ ЧО..САМО НЕ КАЗВАЙ ,ЧЕ И ТИ СИ БИЗНЕС МЕН..КАКВИТО СА НИ БИЗНЕС МЕНИТЕ,ТАКИВА И РАБОТНИЦИТЕ ,ТАКАВА И ТЕРИТОРИЯТА..КАЛПАВИ СТЕ ВСИЧКИ..ДОБРИТЕ ОТДАВНА СА В ЧУЖБИНА..РАБОТЯТ И ИМ СЕ ПЛАЩА..ТУК ИСКАТ С ТРИЦИ МАЙМУНИ ДА ЛОВЯТ..ДА АМА И МАЙМУНИТЕ СТАНАХА ХИТРИ..НЕ КЪЦАТ..А НА ТОЯ..НА ШОФЬОР -2000 ЛЕВА..ЗА ТОВАРНО-РАЗТОВАРНА ДЕЙНОСТ ,ЗА МОНТЬОР  И ЗА ШОФЬОР..ДОРИ И ЕДНА ДУМА НЕ МУ ВЯРВАМ НА ТОЯ..ТУРЧИН..ДРУГ ПЪТ..НЯКОЙ НАШ СТИСНАТ ГАНЬОВЕЦ..ТУРЦИТЕ СА ДОБРИ И РАБОТЛИВИ ХОРА..Изплезване:devil:Ухилен
17
5
ас (преди 9 месеца)
Рейтинг: 32833 | Одобрение: 11088
нормално е хората да плюят по работодателя щом е некадърен не плаща и ги третира като роби. и колко са 1000 лева като махнеш данаци здравни и други остават за сметки и за храна. хората сабират по цяла година за да отидат една седмица на плаж. и по другите държави заплатите се вдигат на определен период от време а тука ако ти се роди дете и поискаш повече пари шефа ти се чуди за какво да те уволни. на една моя работа забрараниха да се намат малди момичета когато 4-5 колешки излязоха в майчински. и после ми се олаква че хората не работели каквото плащаш това получаваш. и като му харасва толкова много в турция да отвори там ресторант тука ни писна от хора които сами си сасипват бизнеса и обвиняват хората които си скъсват задниците от работа.
23
7
toshinkata (преди 9 месеца)
Рейтинг: 3039 | Одобрение: 939
...Себахтин Исмаил... това говори достатъчно, и празни дрънканици са това тоя мангал иска да плаща по 300 лв без договор да му работат по 12 часа всеки ден, заради такива "бизнесмени" сме на това положение. айде при другите мангали в анадола като не му харесва тука
9
20
уйчо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15983 | Одобрение: 1018
Само реване срещу бизнса. Ако не са предприемачите, които поемат риска да инвестират в нещо, тези дето могат само да мият чинии и да носят табли какво ще ядат? Ама смятат, че някой им е длъжен. И искат цял ден да си чоплят телефона и да пушат и пият кафета. В Европа тъй било! Само който не ходил там да работи пее таз песен.
30
6
петково (преди 9 месеца)
Рейтинг: 2687 | Одобрение: 212
Мечтата не всеки "бизнесмен". Работниците му да работят за десетима срещу половин нормална заплата. Иначе за качеството на работната ни младеж сън съгласен. Никъде по света рецепционистът не работи и на друга длъжност "по съвместителство", без да му се плаща допълнително. Няма такъв филм.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама