Благомир Коцев: България не е богата като съседни наши страни, защото там не се краде така

06.08.2022 / 18:21 7

Снимка Фейсбук, Благомир Коцев

Смененият областен управител на Варна Благомир Коцев направи равносметка на своята близо шестмесечна работа и отправи послание към варненци.

Ето какво написа той в личния си профил във фейсбук:

Скъпи приятели, за краткия период, през който работих като областен управител, осъзнах, че разбирам политиката по свой начин – като постоянно действие. Тъй като длъжността ми имаше предимно административни функции, аз винаги съм искал да я облека в конкретно практическо приложение, което да ми даде удовлетвореност за свършената работа.

Когато влязох в областната управа, заварих администрация, която вместо да търси най-добрите решения в полза на гражданите и да изпълнява ефективно задълженият си по закон, в последните години е била организирана чрез определени служители предимно в това да разпродава държавна собственост - множество сделки с недвижими имоти на огромни стойности, в това число двата големи паркинга, които е трябвало да обслужват посетителите на Морската градина. За целта трябваше да взема спешни мерки и да прекъсна тази порочна практика. Смятам, че за близо 6 месеца, в които бях областен управител, въведох високи стандарти на работа, прекратих всички съмнителни разпоредителни действия, привлякох като консултант една от добрите реномирани варненски кантори, която пое задълженията на служителите на администрацията, които целенасочено ни саботираха.

Заедно с тях спряхме злоупотреби с държавно имущество, продължаващи вече 30 години и предадохме огромни папки с материали на разследващите органи. В резултат на това част от администрацията, която ГЕРБ е изградила за 12 години, се опита да подведе обществеността, измислиха постановката с горивото за украинските автобуси, което уж съм зареждал на мои лични автомобили, ежедневно се опитваха да възпрепятстват работата по най-различни начини, включително и чрез подмяна на документи. Станахме свидетели на постоянни клевети в жълтите медии, доноси от страна на общинската администрация и функционерите на ГЕРБ - всичко това, за да се прикрие системният грабеж на държавата. Питаме се защо България не е богата дори като някои съседни балкански страни... Отговорът е един - защото там не се краде така.

Задължен съм на по-голямата част на администрацията, която ме подкрепяше, за неуморния труд на екипа по хилядите документи, преписки и сигнали, които ни засипваха в областна администрация, както и за подготовката на заповедта за крайбрежната алея, която отне близо 3 месеца. Днес крайбрежната алея е безопасно място за разходки и е пълна с щастливи хора. Надяваме се, че ще има приемственост и занапред ще се работи за нейното архитектурно облагородяване.

Заедно с екипа ми намерихме основания за спираме разпродажба на общински имоти - публична собственост, при положение че областната администрация почти не е връщала решение на варненския общински съвет досега. Предходните областни управители от ГЕРБ са били в реално подчинение на кмета Иван Портних по партийна линия и са се съобразявали с всички негови прищевки. Затова се заех да осъществя реформи като реорганизирах администрацията, освободих служители, които с фиктивни сделки са придобивали държавни имоти и това си имаше естествено продължение – заплашваха ме. Особено след като прекратихме кражбата на имоти чрез т.нар. обстоятелствени проверки, въпреки че законът дава малко правомощия на държавата в тези случаи. Установих организирана схема за придобиване на имоти по давност - с двама свидетели и нотариус също в играта. С отпадането на мораториума върху придобивната давност за държавни и общински имоти този грабеж ще се узакони. Затова апелирам към следващото народно събрание да вземе подходящи законодателни мерки в тази посока.

Благодаря на екипа около мен, че заедно показахме, че със закона и държавата трябва да се съобразява всеки. Убеден съм, че стартирах успешно процеса по връщането на град Варна на неговите жители от ръцете на алчната команда на ГЕРБ. Вярвам, че усилията ми са разбрани от хората и на предстоящите избори ще ни подкрепят, така че да продължим промяната за Варна и региона. Сред темите, по които възнамерявам да работя, ако хората ни гласуват доверие в следващото управление, са решаването на въпроса с трафика в Морската градина на град Варна, изграждането на свлачищния път при сп. „Трифон Зарезан”, проучване и лобиране за довършването на магистрала „Черно море”, следене „под лупа” на всички сделки на общинските съвети, при които има съмнителна разпродажба на обществени имоти, изграждане на индустриални зони в областта и привличане на външни инвеститори по инфраструктурни проекти с цел по-добри оферти, диверсификация на изпълнителите на държавни поръчки, за да се подобри качеството на изпълнението, да се минимализират корупционните схеми и да се разбие корпоративният монопол. Ще работя за разрешаването на проблема с водоснабдяването на няколко варненски селища, който е неотложен. Както и още десетки други щекотливи въпроси. Чака ни много работа! Благодаря ви за доверието и подкрепата!

Благомир Коцев, ПП “Продължаваме промяната”За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
ПраБългарин (преди 7 месеца)
Рейтинг: 56535 | Одобрение: -27450
Милене, нито съм сра, нито съм циганин, нито ще се сбъдне нещо от молитвите ти. Никъде по света няма справедливост, няма и да има в бъдеще, защото всичко опира до пари и интереси, а не до справедливост и честност. 
2
2
милен (преди 7 месеца)
Рейтинг: 27788 | Одобрение: 3728
 На Преображение Господне си пожелах, крадците да ги ограбват, измамниците да ги лъжат, убийците да ги убиват, от необразованите и мързеливи търтеи да има и много по необразовани и мързеливи и от подкупните изчадия да има много по подкупни а  добрите хора да се уммножаваме по 100, ела да ма видиш СраЦиганино вярвам ли или не вярвам. 
2
3
MrBean (преди 7 месеца)
Рейтинг: 109772 | Одобрение: -788
Рече мамин /татин/какин крадльо!!!
3
4
Серж (преди 7 месеца)
Рейтинг: 87828 | Одобрение: 14553
Е, точно той ли го казва?....:woot:
2
3
Off Road (преди 7 месеца)
Рейтинг: 11534 | Одобрение: 3204
Мхм, написаното е заявка за по-нататъшна политическа кариера. Адресата - умнокрасивитета и наивитета.
9
8
danx12n (преди 7 месеца)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
"България не е богата като съседни наши страни, защото там не се краде така."  🙂 Рече крадецът Благомир Коцев, преструвайки се на моралист, честен и почтен! 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете
1
11
Чичкото (преди 7 месеца)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
А как се краде
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама