Борислав Игнатов: В парламента се занимават с глупости. Към България идва цунамито на AI

19.01.2023 / 11:40 9

Булфото

Бурното развитие на технологиите за изкуствен интелект в бъдеще ще намали разходите за труд, тъй като много професии може буквално да станат почти излишни.

Вероятно ще се стигне до изчезване на цели бизнеси, които досега са разчитали на човешки ресурс за дейности, които в бъдеще може да се заместят от изкуствен интелект.

За тази опасност алармира архитект Борислав Игнатов:

"Докато у нас всички се занимават с простотиите в парламента, цунамито на ИИ (AI) вече се вижда ясно и ще удари най-загубените държави първо.

Кол центровете и аутсорсинга на програмисти ще изчезнат като безсмислени до месеци. На тях се крепят бюджетите на много държави, включително България.

Следват всички други подизпълнителски дистанционни дейности.

Предстои голямо прекрояване на световната икономика. Лидерите ще избягат още по-напред, а изоставащите ще изпопадат в храстите до пътя.

Ако още не сте го направили, поговорете си с ChatGPT. Знае всички човешки и компютърни езици. Смайващо е.

Човекът вече не е най-умното същество на планетата.", пише той.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
Радостин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 77684 | Одобрение: -216
Има основание за безпокойство. 
Всеки да си получи заслуженото !
2
2
Нено (преди 2 месеца)
Рейтинг: 13908 | Одобрение: 2968
ас, и друг път си се изявявал, но сега направо изби рибата с правописа си!!
1
2
ас (преди 2 месеца)
Рейтинг: 117162 | Одобрение: 20412
тоя малоумник няма ли си друга работа освена да приказва глупости. хората нямат какво да ядат скоро като влезе зеленат зделка няма да има и ток. с AI човек не можа да се нахрани. без ток AI-няма да работи дори и да слага конкуренцията в задния си джоб. има много по важни пробролеми от децките мечти на поредния идиот.
2
1
Dooobre!!! (преди 2 месеца)
Рейтинг: 13671 | Одобрение: 5511
Със сигурност изглежда невъзможно това, което се казва по-горе, но точно това го прави абсолютна истина, която все още се крие от "простолюдието"! Бедна ни е фантазията колко са избягали "машините" от реалните ни представи за човешкия живот. Изкуствения интелект отдавна обработва съзнанието на човеците, като го насочва в определена посока. Не усещате ли, че е така?!? И това става адски бързо. Преди 20 години мобилните телефони все още бяха просто телефони. Сега всички разнасяме мобилни компютри с GPS-и, които ни следят, с програми, разпознаващи гласа и пръстовите ни отпечатъци, следящи интересите ни в мрежата и засипващи ни с информация без да сме я поискали. Върнете се съвсем малко назад - към началото на 2020 и се замислете - колко от нас са предполагали, че може ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО да се вкара в сценария "Ковид". И то не само да се вкара в този сценарий, като се избие определен (тестов!!!) процент човеци, но и да се преобърне цялата световна икономика.     Да не би да си мислите, че това става без помощта на изкуствения интелект?!?!    Хабер си нямаме на какво ниво е това адово изчадие в момента и до какво ще ни докара... Затова - яжте, пийте и ... чакайте срещата с отвъдното!:devil:
Да живей България!
5
0
Голям праз (преди 2 месеца)
Рейтинг: 25649 | Одобрение: 3819
Най-лошото е, че в България няма визионери!!! Целта на тъй наречената "политическа класа" се простира до това, да заеме топло място в парламента за 4 години!!! А второто, но не съм сигурен че греша, е да продаде интересите на държавата заради собствени финансови интереси!!! И след като никой не отчита, че света се развива по експотенциална крива, ние много сме изостанали още на старта!!!
0
4
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 110187 | Одобрение: -833
Без да искам да обидя човека,но тоя с палавата видео съпруга ли беше.Ако се е отървал от порнокралицата ОК,но иначе да си трае.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама