Борисов: Правителството дава 4,2 милиона на Българската православна църква за ремонти

14.04.2021 / 10:41 4

кадър: Фейсбук/Бойко Борисов 

Общо 4,2 млн. лв. отпусна правителството на Българската православна църква за ремонтни и реставрационни дейности на храмове. С 2 млн. лв. ще бъде извършена реконструкция на Старата митрополия в град Велико Търново. Над 1 млн. лв. се дават за Мулдавския манастир „Св. Петка“ в община Асеновград, по който е необходимо да се извършат възстановителни дейности след претърпян пожар. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

С 950 920 лв. ще се направи реставрация на храм „Св. великомъченик Димитър Солунски“ в град Видин. Отпускат се и 200 000 лв. за довършителни работи по сградата на Софийската митрополия.

Министерски съвет одобри и отпускането на 1.37 млн. лв. в подкрепа на две общини.
От тях 1 286 625 лева на община Брезово за авариен ремонт на язовир-основно водохващане за питейни нужди на с. Чехларе и 82 573 лева за неотложни възстановителни работи по пешеходна пасарелка за кв. Слатина, гр. Своге.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
8
владо (преди 2 години)
Рейтинг: 14804 | Одобрение: 6744
Откъде ги дава правителството тези милиони? Да не би да са си ги извадили министрите от джобовете и чекмеджетата? Струва ми се, че тези пари идват от данъците на ограбеното българско население, така че хайде да почнете да се изказвате коректно и да спрете да лъжете. Давали те ............народа ги дава тези пари, не разни министърчета или правителството. Като извадите собствени пари тогава казвайте, че сте дали. Вие обаче можете единствено да вземате, още и още и още..............алчността ви няма край.  Силно се надявам да се намери смел човек/ смели хора, който/които да ви вкара/т по затворите и да ви отнеме/ат имуществата, придобити с кражби и наглост.
1
5
12321 (преди 2 години)
Рейтинг: 27841 | Одобрение: 6711
А за ремонт на Софийския Централен КОГА???
1
0
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
По голямата част от миряните са пенсионери Натам е насочил своите действия При последващи избори да може да спечели сърцата на още по вече гласоподаватели от тях
Истината преди всичко
2
1
kaka (преди 2 години)
Рейтинг: 67928 | Одобрение: 8633
Тоя изрод не спира да хвърля пари наляво и надясно,а за болните и безработни хора никаква помощ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама