Борисов: Предлагаме цените на горивата да паднат с един лев за литър

22.10.2022 / 18:18 8

Кадър Фейсбук, ГЕРБ

Лидерът на първата политическа партия у нас направи интересно предложение за горивата. 

Бойко Борисов заяви, че няколко проекта на решения и законопроекти, свързани с бюджета, разходите за отбрана и енергетиката, са подготвили от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

От своя страна бившият финансов министър Кирил Ананиев обяви предложенията на партията в сферата на бюджета и Плана за възстановяване и устойчивост. “Докато избирахме три дни председател на Народното събрание, държавата фалира. Министерството на финансите представи проектобюджета за 2023 г. с бюджетен дефицит от 6,6% от БВП, което представлява 11 млрд. и 600 млн. лв.”, заяви Ананиев.

Ще внесем искане, с което задължаваме служебното правителство да внесе всички закони, необходими за плана за възстановяване и устойчивост. Ще настояваме служебното правителство да предостави анализ на риска от загуба на средства както и мерки той да бъде преодолян, обясни от своя страна Томислав Дончев.

„Една от възможностите да се подобрят макроикономическите показатели е тези пари веднага да се влеят в българската икономика“, каза той.

„Каквото зависи от Народното , каквото зависи от нашата Парламентарна група ние ще го приемем. Въпреки че част от мерките изобщо не са безспорни“, допълни Дончев.

Делян Добрев говори за седем мерки, свързани с енергетиката: „В понеделник ще внесем 7 антикризисни мерки в Народното събрание. Те няма да струват нищо, но ще подействат като Редбул на българската икономика“.

Тези мерки включват забраната на либерализацията за битовите абонати за ток, предложение до Народното събрание за намаление на горивата с 1 лев на литър, провеждане на процедура за дългосрочен договор за газа.

„Ако бъде избран доставчик на неруски газ, цената ще падне значително в България“, увери Добрев, пише novavarna.net.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 128679 | Одобрение: 4734
Шайката е в действие. Само тя си вярва. Благодря, слънценосецо ТЪПУНГЕР , Борисов, за поредната блага ЛЪЖА.  
Всеки да си получи заслуженото !
0
5
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 62082 | Одобрение: -28378
За това ли са първа политическа сила на изборите, защото са крадци и никой не им вярва УхиленУхиленУхилен Няма премиер, който да е направил повече за България от Бойко. Където и да отидеш се вижда изградено от ГЕРБ, те за това отново са първа политическа сила, за това хората пак ги избраха. Варна не спира да се променя и обновява, от село започна да прилича на Европейски град.
4
0
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 128679 | Одобрение: 4734
Уникални крадци  ГЕРБ, никой не се хваща на лъжите ви. Омитайте се.
Всеки да си получи заслуженото !
0
6
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 62082 | Одобрение: -28378
Бойко е номер едно, още ли не сте го разбрали? Колко време още ви трябва за да го схванете? УхиленУхилен Кой сега е номер едноооооо????
8
2
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 340177 | Одобрение: 54627
Аз пък предлагам квартира на момиче с голям балкон......Между другото, Борисов си купил хапчета за повишаване на интелЕгентността, но не успял да отвори опаковката.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
8
0
Cтамат (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9972 | Одобрение: 3157
Голям лъжец е простата Тиква. Ей така с лъжи в продължение на дванадесет години, ни направи опашкарите на Европа.
8
2
Dooobre!!! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 16893 | Одобрение: 6433
А ние предлагаме да паднат с два лева. То ако ставаше с предложения, ехеееее.....
Да живей България!
3
3
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 80247 | Одобрение: -8723
Това е много лесно да се направи - махнете акциза и ДДС, и дори с повече от лев ще паднат!Гняв
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама