Борисов с извънредни икономически новини за България! (видео)

29.04.2019 / 19:35 12

Около 20 май ще направим първа копка и ще започне строежът на интерконектора с Гърция. И в момента по 1 млн. дневно втечнен газ можем да вкарваме през стария газопровод. По тази тема сме много напред. Това заяви след края на енергийния форум, който се проведе в София, премиерът Бойко Борисов, пише Блиц.

„Темата е важна, защото енергийната сигурност е свързана с тази за националната сигурност. Цените на шистовия газ стават все по-ниски. Газовият хъб „Балкан” и нашата мрежа, която разширяваме, и транзитът, който преминава през България, е много добре изчислен и свързан с третия енергиен пакет. Целта на днешната среща е диверсификацията вътре на производството в страната и ако има по-евтин газ, нашата икономика и потребители да получават по-евтин газ. Истинската диверсификация ще бъде от конкуренцията, от по-ниската цена на газа.

Изграждаме тези магистрали, за да може, който даде по-евтин газ, да вземем от него”, заяви Борисов. Това е целта на нашия ангажимент. Ако доставката ни е по-скъпа, за да има конкуренция, има 1 млрд. долара в САЩ по тази тема, които би могло да говорим с американското правителство по-нататък.
 
„Не зная по времето на кое правителство е било, паралелните тръби на транзитите са били изрязани и запушени. Не зная с каква цел е направено, разследващите журналисти да го проверят. Тези, които навремето са рязали тръбите, за да ни вкарат в тази зависимост, трябва да си мълчим за тях. Но ние ги възстановихме. Горе-долу сега разбрах защо са изрязани и кой им е помогнал – нашите опоненти”, заяви Борисов. 
 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
8
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13616 | Одобрение: 3171
Ооооо, разпенения Нексусчо, пак ли бе малоумно същество. Да, усмихвам се и се наслаждавам на нервността и злобата ти, а се хилят само неадекватните индивиди като теб, постоянни пациенти на ЦПЗ, ако всъщност знаеш какво означава абревиатурата "интелигенте".
8
9
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13616 | Одобрение: 3171
Лъжите на този на снимката нямат край, а превъплъщенията и напълно противоположните мнения за един ден, още повече. Нагледахме се и се наслушахме на глупостите им. А ти, Нексусчо, отново виждам че коментираш хората, а не статията. Та, за твоят стандарт ти написах, сещаш ли се, ако ли не, да повторя - той е колкото праха над подова настилка, бедни ми "патриций", с изключително "богатия" речников запас. Не се  изявявай навсякъде с елементаризма си.
14
4
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19070 | Одобрение: 7080
Аптекаря,ти да сси видял някой умен да стане депутат,или икономически съветник в България? Само нагли,крадливи,тъпи и корумпирани нищожества драпат за тая власт!
14
7
Bg-Аплодисменти (преди 1 годинa)
Рейтинг: 937 | Одобрение: 537
Да де, аптекарю. Той Тиквоча обещаваше и газ от Черно море, която щял да я пълни в шишета (бутилки). Прост, прост, та чак най прост в Европа, а може би и в света.
15
15
12321 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10561 | Одобрение: 3576
аптекар-тъпанар, сещаш ли се, че преди всеки избор откриваме я огломни залежи газ, я нефт. И после Цецко с асансьор...
21
7
Работник (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1564 | Одобрение: 899
Вече десет години Борисов ни баламосва с хъбове, тръби, връзки, врътки, далаверки, кражбички и корупционни сделки. И къде отиде България за десет годишното му крадливо и безхаберно управление?! Под дъното. Най-нисък стандарт, много герберастки кражби от народа, бягство на чужди инвеститори и обезлюдяване на България.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама