Борисов в Германия: България е в труден период и народът се довери отново на ГЕРБ

28.10.2022 / 14:24 6

Снимка: Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща с Маркус Фербер, председател на фондация „Ханс Зайдел“ в Германия. Бившият премиер е на посещение в Бавария на конгреса на Християнсоциалния съюз (ХСС), съобщава БТА. 

"България е в труден период и българският народ се довери отново на ГЕРБ, като ни постави на първо място", каза той. 

,"Вчера с много усилия успяхме да приемем в Народното събрание, по инициатива на ПГ на ГЕРБ-СДС, решение за потвърждаване пътя на България към еврото - от 2024 г. В първия ден на парламента внесохме Проект на решение за даване на военна помощ на Украйна”, посочи Борисов. Също така още в първия ден внесохме Проект на решение за 100% диверсификация от руски газ и руско ядрено гориво, допълни лидерът на ГЕРБ. Председателят на ГЕРБ коментира, че се задълбочава проблема с нелегалните мигранти на територията на цялата страна. По думите му те са навсякъде и проблемът ескалира. 

,,По време на нашето управление бюджетът беше с излишък, сега дефицита достига 7%. Външният дълг вече е 35% и новия дефицит достига 15 млрд. Рекордни нива на инфлацията”, заяви председателят на ГЕРБ и допълни, че в същото време България е на челни места по производство на електроенергия в ЕС, най-големи производители на слънчоглед и зърнени култури. Военната промишленост произвежда в пъти повече от друго време“, заяви лидерът на ГЕРБ.  

Бойко Борисов и Маркус Фербер изразиха задоволство от съвместната работа и високо оцениха дългогодишното сътрудничество между ГЕРБ и Фондацията. Двамата набелязаха нови съвместни проекти в сферата на подготовка и обучение на кадри, както и формулирането на политики за развитието на България. Фербер уточни, че част от инициативите, които ГЕРБ и фондация „Ханс Зайдел“ ще реализират ще бъдат насочени към младежки семинари и адаптиране на управленските политики към актуалните европейски измерения. Обученията ще обхванат противодействието срещу фалшивите новини и начините за справяне с езика на омразата. 

По време на срещата Борисов информира Фербер, че ГЕРБ е поела разноските на група деца от Украйна, които са били на българското Черноморие. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 174146 | Одобрение: 34311
Ами от 20 години - цели 12 Бойко е бил премиер...Как да са чували за друг, като са били бебета тогава?...Ухилен
1
1
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 62346 | Одобрение: -28354
Добре че е Милен, да ни отвори очите с мъдростите си по време на махмурлук УхиленУхиленУхилен Добре че си ти и бившия посланик на фащ, да ни покажете пътя и истината, какво ли щяхме да правим без вас. Милене, почвам да си мисля, че акъла ти е като на 20 годишните, те само за Бойко говорят, не са виждали и чували за друг премиер в живота си...
3
0
милен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 29676 | Одобрение: 3646
 Бившият посланик на фащ, Джеймс Уорлик писа в доклада, че Държавата ни се "управлява" от бандит, и точно той я докара до фалит, след като окраде милиарди народни евра.
4
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 351177 | Одобрение: 57437
Нищожеството на настоящето, погледнато откъм мъглявината на бъдещето, се превръща във величие на миналото.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 139270 | Одобрение: 6180
Купихте си гласовете с безсмислената раздута администрация по общините. Не ви се доверява никой. Въобразявате си.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама