Бойко Борисов: Как ще взема държавата деца? Това е костинбродска афера (Обзор)

08.10.2019 / 22:14 8

24chasa.bg

илюстрация: Стандарт

Почти едночасово интервю даде премиерът Бойко Борисов пред сутрешния блок на Би Ти Ви във вторник. То бе част от предизборни интервюта на лидерите. “24 часа” подбра най-важните моменти от отговорите на премиера.

Още акценти: 

Не може докторът да получава 50 000 лв. заплата, а сестрата 1000 лв.

“Апартаментгейт” ни разби, тежко репутационно ни удари – асансьори, къщи за гости, колко министри, зам.-министри, депутати отстраних, само и само хората да са убедени и да повярват, че това е било случайно, а не стил

БСП са като кукувици сега, те търсят къде да снесат едно яйчице и да стоят отстрани и да гледат дали ще бие това яйчице, ако не бие - ние нямаме нищо общо с него. Може ли да си партия и да нямаш  кандидат за София. Загуби достойно и се изправи и кажи: моят кандидат загуби, и поздрави победителя

След двете интервюта, които даде Цветанов, не ми липсва. Изговори глупости, които не му правят чест

Да, няма такава държава, в която всяка вечер в най-гледаното време години наред да си промотираш без пари партията.

За поводите за гордост

Радваме се на много неща. Като карате по южната дъга, не се ли радвате? На фонтаните пред НДК, на парковете в София? На най-високия в историята на държавата БВП, не се ли радвате? БВП са парите и производството и това, което остава като доходи на хората.

За протестите на медицинските сестри

За здравеопазване са дадени 2 634 367 лв., когато започнахме да управляваме през 2009 г. През 2019 г. са 5,2 млрд. Никога не съм подвеждал медицинските сестри, че ще им увелича заплатите. Има не 6, а 86 млн. лв. С бюджета за 2020 г. ще има над 300 млн. лв. повече. Медицинските сестри в едни болници получават много добри заплати, дори много добри, върху тази основна заплата. Аз онзи ден събрах здравната каса и Министерството на здравеопазването по този въпрос. Задавам въпроса защо толкова много години не са оправени заплатите, защо за толкова много години няколко пъти фалираха държавата. И сега, когато всички заплати са нагоре, точно тогава всички искат да протестират, защото виждат, че ние събираме пари. През април т.г. са отпуснати 50 млн. лв. Като приоритет ние винаги отпускаме повече пари за този сектор, това е безспорен факт. Как се разпределят вътре в сектора, не само министерството и касата, но и главните лекари на болниците също трябва да си направят вътрешно преразпределение. Достатъчно пари, два пъти повече пари са се отпуснали за здравеопазване. Колко болници трябваше първо да се ремонтират, помните ли какви бяха линейките и какви са сега, помните ли каква беше апаратурата - допотопна беше в болниците и сега няма болница без най-съвременна апаратура. Огромни неща се свършиха, за да бъдат удовлетворени, както бяха полицаите, военните и много други сектори. 10% увеличение пак залагаме. 200 млн. лв. ще бъдат преразпределени, че да получават повече заплати. Не може да отиват хикс милиона в една болница, докторът да получава 36 000 или 50 000 лв. заплата, медицинската сестра да получава 1000. Трябва Министерството на здравеопазването така да направи лимитирането, че определен процент точно да отидат за медицински работници. Разбира се, че поемам ангажимент. Кога не съм поемал и кога не съм си ги изпълнявал? 86 млн. лв. през различни инструменти са дадени там.

За паниката с отнемането на деца в Сливен

Когато дойдат избори, има цели щабове, които мислят каква мръсотия да се направи. Така беше и Костинброд, така беше Истанбулската конвенция, така бяха козичките, така беше африканската чума. Това с децата е друг вид костинбродска афера. Тогава в деня на размисъл, в нарушение на закона няколко партии с обслужващите медии излязоха и заговориха за автобуси с двойни дъна, за бюлетини и ни отнеха 6-10%. Сега хората казват: така се говори, че ще ни взема държавата децата. Обръщам се към нашите сънародници и питам какво държавата ще ги прави тези деца, къде ще ги настани? Единственото, което го има и сега в закона, е, че ако хванат родител, който насилва детето си, ако го пребиват като куче, дори кучетата, когато някой ги тормози или домашните животни, ние всички се вдигаме да ги защитим, но то и сега го има в закона. Когато едно дете е лишено и изхвърлено да седи навън в мръсотията, в калта без грижа, без медицинско обслужване, без да ходи на училище, като животно, буквално. Така ли трябва да стоим и да ги гледаме, това ли е правилното и хуманното? Как ще влезем в едно нормално семейство и ще му вземем детето? Как ще го вземат и да го вземат къде ще го заведат - при Хекимян в bTV? Това е лъжа. Нито има такава стратегия, нито има такова решение, нито има такъв план. То е безумно. Сезирахме прокуратурата, разпоредих се на ДАНС и на МВР, и ще ги хванат разни “пастори” партийни, които лъжат хората. Заговори се, че ще бъде приета Стратегия за закрила на детето. По принцип децата имат нужда от закрила, особено в такива проблемни семейства. Стотици, хиляди примери има за изнасилени в семействата си деца, за пребити, пребивани системно и ние като общество да не смеем да го защитим това дете, защото някой минава и казва -държавата ще ви вземе детето. Но понеже идват избори, започнаха слухове. Това е целта на конспирацията - слухът да се завърти и да се получи подобно нещо. Преди години се говореше в смесените райони, че когато дойде Борисов на власт, ще им сменя имената, ще бутне джамиите, ще ги изсели за Турция. Дойдат ли избори - насаждат, сто души да повярват, все е плюс. Аз се обръщам към хората - безумно е да се мисли, че може да се вземат децата. Да си отиват на училище децата, да си ги учат. Повече от 50 000 деца вкарахме в училище миналата година, които не са стъпвали в класни стаи, това е един от големите ни успехи. Представи си - един град като Казанлък не е ходил на училище, тези деца после или крадат, или отиват на социалния стълб. А ние ги обучаваме, нашата стратегия е да ги квалифицираме, да ги научим да работят, да учат, за да могат да се издържат.

За партията на Слави Трифонов

Защо мен ме питате? То може да има и няма такова предаване. Човешката глупост е безкрайна. Имаме 1300 г. държава, основана от нашите ханове и царе, с невероятна история и археология, уважавана и днес в Европа и света, но всеки може да си кръсти партията, както иска. Да, няма такава държава, в която всяка вечер, в най-гледаното време, години наред да си промотираш без пари партията. Години наред да си стоиш и си говориш само от свое име. Къде има такава държава? Има ли друг, на когото да му е позволявано такава безплатна реклама на партията му години наред? И накрая излизаш и казваш - няма такава държава. Е, няма такава държава. СЕМ да му позволи подобно нещо и да не го санкционира. Сега вече е честно, защото идва на политическата сцена и така, като всеки от нас, ще отговаря и за хората си. Той е умен човек и вижда краха на политиците. Дори най-обичаните започват да губят обществено доверие, когато започнеш да показваш хората, с които ще управляваш. Ние знаем само сценаристите, защото всяка вечер бяха по телевизора.

 

Когато разберем кандидатите му за общински съветници, кметове, министри, областни управители, депутати, изведнъж ореолът ще изчезне или поне силно ще бъде надупчен. Аз му пожелавам успех и се радвам, че играта е честна.

За местните избори

Фандъкова получи от мен 100% доверие да си избере сама листите. Сама да си направи кампания, сама да преценява кое е добре и кое зле. Тя управляваше сама, но се опитваха да ѝ вменят нашата сянка. Да, тя завърши това, което съм започнал като инфраструктурни проекти, но и направи други много хубави неща. Преди партията беше конструирана по друг начин и сме се месели на много места по страната, невинаги правилно. Сега оставих и Изпълнителната комисия сама да си промотира изборите и отделните кандидати за кметове да си водят кампания, аз ще отида сигурно на закриването някъде. Не похарчихме близо милион за “Арена Армеец”, никакви пари не сме дали на практика за кампания, включително и за медии, или ако местните щабове са си определили за някъде платено интервю да си го пуснат - имат картбланш, разпределили сме от субсидиите...

 

Цялата публикация ТУК"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
5
ас (преди 8 месеца)
Рейтинг: 32833 | Одобрение: 11088
интересно как боико е виновен за костинброд и някакси се опитва да прехварли вината върху други хора. първите 5 години от оправлението на герб обвиняваше за всичко тройната коалиция(от която излезе самия той) следващите 5 орешарски.все някой друк е виновен за неговите проблеми и неговите грешки. той спря аец белене  и южен поток и се биеше в гардите докато не не сналожи да плати за това и изведнъш виноден беше орешарски. помнители как боико казваше че ако орешарски земе 1 милярд заем държавата ще фалира а следващата година казваше че ако не земе той 16 милярда заем държавата ще фалира??? защо докато горанов се хвалеше е бюджетен излишак се нали пак да теглят заем за самолетите? и защо щом копуваме най добрите и модерни самолети ремонтираме старите??? защо цветанов "напусна" всички раководни постове в герб щом апартамента му е законен??? и какво става с раследването на нап срещу него???
14
4
Пешо от Виница (преди 8 месеца)
Рейтинг: 48126 | Одобрение: 18736
мила ми "Гугутке". И си право,защото прочети какво е казал един умен мъж:Глупостта е дар божи,  но с него не трябва да се злоупотребява.”   Усмивка                                                                                                                                   
21
6
gugutka (преди 8 месеца)
Рейтинг: 49057 | Одобрение: 21882
Не вярвам на нито дума от Бойко Борисов.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
15
3
Пешо от Виница (преди 8 месеца)
Рейтинг: 48126 | Одобрение: 18736
“Апартаментгейт” ни разби, тежко репутационно ни удари – асансьори, къщи за гости, колко министри, зам.-министри, депутати отстраних, само и само хората да са убедени и да повярват, че това е било случайно, а не стил"-Абе ,случайно е когато един от твоето племе направи нещо еднократно, но когато се прави от многото и то лично изброени твои индивиди-това си направо държавна политика!!!! Но ,когато зная ,че Боботко е върха на еволюцията  и е повелител на територията, а и винаги е прав.....Та, като споменах за племето...абе, къде е най-косматата от племето-Цецка Цачева? "....Слепец ще те води по правия друм и може би тъй ще се случи, че някой глупак ще те учи на ум, клеветник на чест ще те учи........" Да живее нашия пръв учител...../ цитат от мотото на всяко слово на Цецко Цветанов/
18
3
Sand (преди 8 месеца)
Рейтинг: 14195 | Одобрение: 5030
Колектор ти за мафиотите ли говориш , аз диплома в този капут не съм виждал ! Говорим за простака Бойко Борисов ,дето пазеше колите на СИК и бай Миле го псиваше през пет минути !
21
5
Sand (преди 8 месеца)
Рейтинг: 14195 | Одобрение: 5030
По жилав от Спина и по -страшен от рака сега за сега се оказа простака ! Тодор Колев е добър изпълнител !Кой ли е простака ? Май не е Тодор Колев , а пребоядисаната комунисткическа свиня Бойко Борисов !!!
25
22
Чичо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 33986 | Одобрение: 4746
Обикновен кретен.Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама