Бойко Рашков: Имаме много сигнали за купуване на гласове от страна на ГЕРБ и ДПС

25.10.2021 / 17:35 13

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

кадър бТВ

За съжаление има много сигнали за купуване на гласове, както имаше много сигнали преди предните избори. Сигналите са основно срещу две политически партии. Едната е ГЕРБ, другата е ДПС. Пита се защо говорят елементарно - защото там са концентрирани огромни финансови ресурси с различен произход. 

Това коментира в ефира на бТВ вътрешния министър Бойко Рашков.

Имаме задържан гражданин в Кирково и заплаха срещу друг тамошен гражданин. Заплахата е, че човека трябва да гласува за ДПС, иначе ще има последици. Заплахите или пък принудата са най-различни, коментира той.

Те са толкова разнообразни, че не мога да ги обобщя и опиша. И някои наши политици до такава степен са се специализирали, че българския гражданин е под натиск да гласува за определена партия, допълни той.

На предишните избори общото мнение е, че е свален криминалния вот с около 30%. А ние в МВР сме убедени, че това нен е целия обем с криминална престъпност, свързана с провежданет,о на изборите. И не случайно критиките, които получихме след 14 юли идват главно от тези две партии, защото там въздействието на органите на МВР по силата на закона оказа най-силно влияние, т.е. да намалим криминалния вот, допълни министърът. 

Обвиненията на Мустафа Карадайъ, че сме унижавали избиратели на ДПС, са абсолютно безпредметни. Многократно съм се обръщал към ДПС, ако има такива данни, да ги предадат във вътрешното министерство за проверка или да ги подадат на прокуратурата, на която вероятно имат по-голямо доверие. Но не последва нито едното, нито другото, коментира Рашков. 

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Sicario (преди 3 месеца)
Рейтинг: 8763 | Одобрение: -2717
Крис, всичко е така с едно изключение - Радев НЕ СИ Е ВЪРНАЛ БИЛЕТА. Радев оставайки в армията е билпринуден да си върне билета. Повярвай ми, аз бях тогава в армията и на всички наши колеги от военният флот им взеха билетите, по-точно им ги поискаха. Много от тях използваха това като претекст за да се "отскубнат" от договора който бяха подписали с военния флот и се уволниха. Още помня деня в който контра-адмирала им викаше " върнете билета, а после пак работете за Партията-майка". Така че Радеф НЕ Е ВЪРНАЛ билета и ВИНАГИ е работил за БСП. Той е комунист (социалист за теб). Той е именно от онази измет и утайка за които ти говореше. В същият кюп са и Корнела, и Тиквун, и Рашков и Атанасов, и Сокола.  
deaf forever
3
4
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 225156 | Одобрение: 20631
Сикарио.....Радев не ми е любим, а предпочитан пред останалите.....Той си е върнал билета, за разлика от Борисов.....Дядо ми беше един от най-добрите ученици на Дан Колов, беше 4 години във флота, няколко от тях на Дръзки като моторист и бомбаджия....После взима дейно участие в строежите на ЖП инфраструктурата, а за благодарност "комунистите" му скапаха живота.....Вземаха му всичко, набутаха го в едно малко апартаментче и умря насила....Много приказваше, а тия дето приказваха не ги обичаха....Това се прехвърли на мен, имах досие и без да имам вина ме спираха навсякъде накъдето бях тръгнал.....И не съм само аз.....На хиляди им скапа живота гадното ДС и Партията Майка, така, че да не очакват от нас подкрепа и разбиране.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
Sicario (преди 3 месеца)
Рейтинг: 8763 | Одобрение: -2717
Крис, това което казваш е истина, но за жалост това е половината истина. Историята много добре помни 1944 година и годините до 1949 година когато цялата интелигенция на България беше избита и вкарана в затвора. Всички индустриалци бяха ограбени от комунисти или социалисти (както искаш ги наричай), заводите им бяха откраднати (одържавени), а те и целите им фамилии изгонени или вкарани в затвора. Името на партията беше Българска КОМУНИСТИЧЕСКА Партия от самото начало. С друго с което съм съгласен че тези изчадия на бившите комунисти (социалисти) и техните деца сега са пръснати във всички партии в момента и няма голяма разлика между ГЕРБ, ДБ, ПП, БСП, ДПС, мутрите вън и др. Нима Министъра ни на вътрешните работи в момента не беше в ДС ??? Всички са от Партията-майка БСП(БКП). Да ти напомня че и любимият ти президент Радеф, както и омразният ти премиер Борисоф са бивши членове на БКП. За мен и на двамата все още се подават партийните билети от джобовете и лъха на социализъм от тях.
deaf forever
3
4
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 225156 | Одобрение: 20631
Нека се уточним Сикарио.....Комунизъм в България никога не е имало, както и никъде по света....Имаше социализъм.....Като дете видях един от последните комунисти, оцелял от Балванската битка, идеалист когото развеждаха из страната да разправя как са се борили и какво светло бъдеще очаква всички, а в къщи говореше, че го развеждат като маймуна и не му харесва.....Тези които се намърдаха в ЦК след Априлския Пленум не бяха комунисти, а алчни мекерета вдигнали високо червеното знаме, уверени в силата си от подкрепата на СССР.....Крайно време е да разберат всички, че ЧЛЕН на БКП с червен билет не значи комунист в истинския смисъл на думата....ОЗНАЧАВА ЧЛЕН на господстващата партия, влязал там за власт и облаги.....Какво означаваше "борец против фашизма" освен лапачка и привилегии и колко "борци" се пръкнаха от нищото за да лапат.....? Заговорникът Карагонов с Горуня още съжалява, че не са свалили Живков, когато са можели....И какво виждаме сега....? Всички тези алчни мекерета се пръснаха в още 100 партии да продължат лапането с други именца и байрачета.....Така, че наричам всички които говорят за комунисти в България НЕЩАСТНИЦИ, защото не са си дали труда да прочетат и научат Що е комунизъм, Що е комунист и историята на България, такава каквато беше, а не каквато ни я набиваха в канчетата и я пишеха в учебниците.....!! Съжалявам, че пиша на Сикарио под тази статия, но другата е вече затворена....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
Sicario (преди 3 месеца)
Рейтинг: 8763 | Одобрение: -2717
Милене, пак ти казвам - уреди ме с по 50 лв на човек и аз ще гласуваме за когото кажеш. Ако искаш за марсианци - и за тях ще гласувам. Само да не е за БКП и ДПС. Първите умориха баща ми което няма да им простя, вторите са незаконни. Всичко останало е на тезгяха. Даваш кинтите и аз гласувам. Лошото е че никой не дава, само лаят като кучета. P.S. Даже и за онези две олигофренчета Киро и Асен, и за тях ще гласувам. И за Мая Калинката, и за Ицо Мравояда, и за Армен, за който кажеш. Само дай кинтите.
deaf forever
0
7
ПраБългарин (преди 3 месеца)
Рейтинг: 39073 | Одобрение: -23752
Милене, над 100 човека мога да уредя, за по 50 лв на глас, ако има оферта свиркай, че до сега никога не са ми предлагали пари за гласуване от герб, виж за бсп и дпс да, но за герб не съм чувал. И да няма 50лв пак ще гласуваме за ГЕРБ ;) ИНАЧЕ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА ...
2
0
милен (преди 3 месеца)
Рейтинг: 24334 | Одобрение: 3249
 Ти си двуличник герберастино, като този който возех с колата си, но за разлика от теб той събра 50-сетаците и ми каза че няма намерение да гласува за никой, карах го десетина дни преди герберастите да "спечелят" първите избори и на ден той слагаше в джоба най малко по 500 лева и черпеше здраво не само мен а и всички които му даваха информация в кой район кой е гербаджията и се правеше на "отявлен" гербераст и след наколко седмици дойде да ми иска 100 лева на заем, аз му извадих 150 лева от джоба и му казах че една 50-сетачка може да получи веднага без да я връща, но другите пари ми трябват за да си плащам сметките.
0
4
Sicario (преди 3 месеца)
Рейтинг: 8763 | Одобрение: -2717
Милене, първо не съм за ГЕРБ. Второ, преди 12 години на изборите бях извън България по време на изборите, но семейството ми е тук. НИКОЙ нищо не им е предлагал. Аз приемам оферти всякакви, но  за жалост никой нищо не дава.
deaf forever
4
0
милен (преди 3 месеца)
Рейтинг: 24334 | Одобрение: 3249
 Нещо си изостанал с материала герберастино, преди 12-13 години нямаше машинки и това че не си спечелил от гласуването си за герп си е твой проблем, а аз просто не исках да вземам такива лесни и бързи пари, обичам да ми е трудно, като на много други.
0
5
Sicario (преди 3 месеца)
Рейтинг: 8763 | Одобрение: -2717
Милене, по-нагъл лъжец от теб не съм виждал. Аз никога не съм видял и никой не ми е предложил пари  за да гласувам било то сега или преди. Нито от БСП, нито от ГЕРБ, нито ДПС, нито от никой. Нито на тези избори, нито на предните. Моля, ако някой предлага пари, да ми се обади. Така или иначе машините са настроени за точно определен вот и моят глас няма значение. Така че по-добре да взема някой лев отколкото да остана капо. Попитайте льотчика - той ще ви даде резултата.
deaf forever
3
1
милен (преди 3 месеца)
Рейтинг: 24334 | Одобрение: 3249
 Още преди да захапят кокала герп, един познат искаше да го карам с колата по градове и села в България и каза че ще ми плаща 50 лева на ден и ще зарежда бензин, след като обиколихме 2-3 града той ми каза че взема по 50 лева от гербаджийски офиси, след като им обещава да гласува за тях и в един от офисите влязохме заедно и аз го слушах колко нагло подхожда и казва че идва да си вземе парите, защото някой си от района, който предварително е проучил, му е казал че след като гласува за тях трябва да му платят 50 лева и тогава се бъркаше в "шкафчето" и му се плащаше и той каза че и аз мога да вземам по същият начин по педесетачка но час, два след като мине той а аз не исках и си останах с надницата.
0
8
ПраБългарин (преди 3 месеца)
Рейтинг: 39073 | Одобрение: -23752
Бойко показа всичките арестувани от от герб на предните избори и те обясниха подробно какво се е случило.. Нено, не си добре информиран явно.
6
4
Нено (преди 3 месеца)
Рейтинг: 11795 | Одобрение: 2905
Рашков, дай поне веднъж конкретни имена, райони. Арестувайте тези престъпници, покажете ги в новините. Ти ли не знаеш какво е доказателство, а не празна приказка. Вече стана пословичен с внушенията си, без никакви доказателства. Само с общи думи не става. За да ти повярваме, нареди ги пред камерата и ги посочи:  "Този и този купуват гласове"! Стига с това ЕЖК.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама