Британски министър: Българите не може да са с повече права от хората от Бангладеш

17.11.2019 / 20:38 5

Снимка Уикипедия

След френския президент Еманюел Макрон и британски министър посочи страната ни като лош пример, предава 24 часа.

“Не е правилно хора от България и Словения да идват във Великобритания без никакви ограничения и автоматично да имат права, каквито хората от Бангладеш или Сингапур нямат”, написа Майкъл Гоув. Той отговаря за Брекзит в британския кабинет и е сред влиятелните политици в управляващата Консервативна партия. Затова мнението му се смята за официална позиция на торите, още повече че е част от статия на Гоув за “Дейли мейл”, в която се очертават бъдещите им управленски планове, ако спечелят парламентарните избори на 12 декември.

Според министъра не е честно хората, идващи от европейски страни, да имат достъп до безплатното британско здравеопазване, докато останалите имигранти чакат около 5 г. и плащат такси, за да бъдат допуснати до системата му.

Консерваторите обещават да реализират Брекзит в края на януари и след това да премахнат преференциалното положение на европейските граждани. Те планират въвеждането на нова имиграционна система от 2021 г., при която всички чужденци се оценяват чрез точкова система, за да получат виза. Идеята е в страната да влизат само лица, които имат предложение за работа или са приети да следват. Така торите се надяват да прекратят източването на социалната система от хора, които заради свободното движение в ЕС пристигат уж да работят, а след няколко месеца се регистрират за помощи.

За достъп до британското здравеопазване вече ще се плащат такса от 625 паунда или здравна застраховка. Твърди се, че така ще се осигурят допълнително по 500 млн. паунда за здравната система.


 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
кака Анче (преди 3 седмици)
Рейтинг: 194 | Одобрение: 14
След всичко това те си мислят че още имат здравна система! Кой ще ви я поддържа здравната система кат си тръгнат българките и другите кадри от ЕС, а?  Е, индийките са добре обучени, ама и на тях не им се бачка вече там.
2
0
toshinkata (преди 3 седмици)
Рейтинг: 2152 | Одобрение: 762
ами много правилно, закакво са ви българи и словенци и разни други хора от европа, християни дошли да работят, вземети си от бангладеш и секви други чернилни, мюслита, с по 10-15 деца дошли само да лежат. В крайна сметка за всички останали  е по добре
2
0
гарфилд (преди 3 седмици)
Рейтинг: 31801 | Одобрение: 12911
Пешо...решението в твоя случай е 6-7 ракии.Няма да вонят и ще ти се видят ангелчета.УхиленУхиленУхилен
2
1
12321 (преди 3 седмици)
Рейтинг: 7644 | Одобрение: 2939
Уфф, Пешо, вечерям бе...
5
1
Пешо от Виница (преди 3 седмици)
Рейтинг: 37243 | Одобрение: 15728
Аз пък обичам британските.........крави!Ангелче Дебели, пияни и лесно достъпни. Е, малко вонят, ама да не им придиряме....Усмивка

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама