Д-р Канов: Санкциите ще втвърдят руския народ, който иска да докаже величието си на всяка цена

22.03.2022 / 09:37 4

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

кадър Нова тв

Путин и народът му страдат от тотализъм. Менторът на Владимир Путин е философът Илин. Той говори за една особена амалгама на руския народ, на натурата и неговата духовна същност. Говори за една особена изключителност, която го доближава до бога.

Това коментира в ефира на Нова тв д-р Любомир Канов, психиатър.

Това е много опасна идеология, защото отива към магическото мислене. Тя не почива на някакви рационални доводи, а на някакви метафизически вярвания. Това е своеборазен фундаментализам, в който има някаква мисъл за величието на Русия, че тя има съдбата да подобри света чрез промени. Това е много заразително, особено за нисши духом хора, които жадуват величие, посочи той.

Западните анализи почиват върху рационалната идея, че някакви причини водят до някакво следствие. В случаяя това е скъсано. Следствието от икономическите санкции по-скоро втвърдяват човека, който живее в провинцията и се храни с картофи в името на концепцията за величие - да си извоюва величието на всяка цена. Това втвърдява руския народ, който отново събуди старите си рефлекси, че той е нападнат, че това е велика страна, че трябва да се отбранява, коментира той.

Тези санкции няма да сработят за огромните маси. Това и социологията го потвърждава. Но за една малка група от рационални хора в Русия работят. В момента разчитаме на хората, чиито икономически интереси ще бъдат пряко и сериозно засегнати, да се събудят и да направят нещо. Защото обикновения човек, който има критично мислене, ще излезе на площада, ще го арестуват - това е традицията на Русия, посочи психиатърът. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 93283 | Одобрение: 1278
Чувал някой лафа "на война като на вийна", ама не си дава сметка, че е лалугер, а насреща му мечка.
4
4
MARK (преди 2 години)
Рейтинг: 1377 | Одобрение: 342
ДА СЕ ЗАПУШАТ ВСИЧКИ ДУПКИ НА ПЕТКОВО, ОТ КОИТО ТЕЧЕ СЛУЗ И ДИАРИЯ. НЕ Е ПОТЕНЦИАЛЕН, А Е ИСТИНСКИ ШПИОНИН НА ЗАПАДА. ТАКАВА ОМРАЗА СЕЕ ТОВА "НИЩО", ЧЕ СМЪРДИ ЯКО!
2
6
петково (преди 2 години)
Рейтинг: 10152 | Одобрение: -2638
Санкциите трябва да се втвърдят и увеличат. Да се запушат всички дупки от които текат пари към Москва. Да се спрат "обикновените руснаци" от всякакви културни и спортни събития в чужбина. Да се изгонят "обикновените руснаци" от България. Всички те са потенциални шпиони и евентуални "зелени човечета". Да се забранят всички медии у нас, които водят проруска и пропутинска пропаганда. На война, като на война. Да се изгони ниновица от правителството и макаровица от БГ.
1
6
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
Величието на държава с 80 % население с външни клозети и средна продължителност на живота от 59 години. Поклон 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама