ДПС открито лобира от парламента за присъединяване на Турция към ЕС

10.10.2019 / 11:28 8

Снимка Булфото, архив

Присъединяването на Западните Балкани към ЕС е от първостепенно значение за мира, стабилността и сигурността на нашия регион. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по време на дебатите по декларацията на 44-ото Народно събрание за Северна Македония и Албания. Той обаче леко се отклони от конкретната тема, като посочи, че "не може да има просперитет и без присъединяването на най-голямата и най-мощна във военно и икономическо отношение държава на Балканите - Турция", пише Actualno.com.


„ДПС и ПГ на ДПС ще подкрепи декларацията във връзка с разширяването на ЕС и процеса на стабилизиране и асоцииране на Северна Македония и Албания. Нещо повече от това, във всички документи на ДПС, програми, декларации, ние винаги сме поставяли акцента върху разширяването на ЕС и присъединяването на страните от Западните Балкани.

За нас това е въпрос с първостепенно значение за мира, стабилността и сигурността в нашия регион“, каза още Цонев. "Ние смятаме, че и преговорите с Турция трябва да продължат, защото сме убедени, че без присъединяването на тази най-голяма държава, стабилността на Балканите винаги ще бъде под някакъв въпрос", допълни още Цонев. Той изрази категоричното становище, че подкрепят декларацията и целия процес. "Нашите представители в ЕП водят доста активна политика в това отношение", допълни още Йордан Цонев.

Както е добре известно, преговорите за присъединяване на Турция към ЕС са замразени заради системно нарушаване на човешки права в страната. Припомняме още, че вчера от турска страна започна военна операция, насочена към кюрдите в Сирия, въпреки предупрежденията от страна на редица държави да не го правят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
4
ас (преди 3 месеца)
Рейтинг: 26460 | Одобрение: 9960
е поне ти ме чу
7
10
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 38514 | Одобрение: 16179
До "АС": Бъди сигурен,че никой няма да те чуе. Не защото са глухи, а защото не искат да те чуят!!!!Така им отърва на всичките, а те са на чужди хранилки!! никой не го е еня за Българщината.....защото са продажници и предатели. Какво още да я дъвчем тази тема? Покажи ми един, поне един който наистина милее за България, а не лиже чужди, посрани задници.....Мога да ти дам пример и тук-в този сайт: Нехсуса, албанският шиптър открито на няколко пъти обиждаше цинично Българите, но някой да му направи впечатление? Редакторите на сайта спяха ли по това време или трябва да подам сигнал там където трябва? Някой да го е премахнал от форума на този сайт за пропагандиране на национална  омраза към точно тази държава в която живее? Не....никой...какво още да говорим?Гняв
4
7
ас (преди 3 месеца)
Рейтинг: 26460 | Одобрение: 9960
ас знам от преди ама се надявам че ако го повторя 50 милиона пъти някой ще ме чуе и ще ги тикне всичките в затвора.
5
6
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 38514 | Одобрение: 16179
До "АС": Ти ,сега ли разбра откъде Данчо-Домуз ага  си получава турската заплата?
5
6
ас (преди 3 месеца)
Рейтинг: 26460 | Одобрение: 9960
ха ха ха турция е основната ДЕстабилизираща сила в региона. ясно е този дебил от каде си получава парите.
19
4
Голям праз (преди 3 месеца)
Рейтинг: 7193 | Одобрение: 2758
Наглостта на ДПС няма граници!!!!! Като толкова искат Турция, да поискат граждансво и да отиват в Анадола и Деарбекир.
9
14
Орман (преди 3 месеца)
Рейтинг: 7439 | Одобрение: 2944
Данчо ефенди желая България да бъде Булгаристан ...
31
4
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 38514 | Одобрение: 16179
Гледайки разпенената мутра на Данчо Мастиката-Еничара, мога да си представя как са изглежда еничарите ,когато са клала роднините си християни.....Ехххх, колко мъка има на този свят, Божеееее!Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама