Данък "телевизор" влиза в парламента

19.09.2019 / 10:28 18

Снимка: Булфото

Парламентът подхваща таксите, които трябва да плащат частните лица и бизнеса за обществените телевизия и радио (БНТ и БНР). По закон те са месечни и се събират на основата на всеки регистриран електромер.

Сумите трябва да влизат във фонд "Радио и телевизия" към СЕМ, уточнява в.„Труд“. В Закона за радио и телевизия е записано, че "гражданите заплащат месечна такса в размер 0,6 на сто от минималната работна заплата за страната". Така според закона гражданите трябва да плащат 3,36 лв., а юридическите лица 2,5% от минималната заплата, т.е. 14 лв. Предвидено е, хората които нямат приемници, да подадат декларации, за да се освободят от плащания.

Абонатите на трите електроразпределителни дружества - частни и бизнес - са около 5 милиона, което означава, че на толкова електромери би следвало да се събира такса за телевизия. Минималната годишна такса би била 201 млн. лв., а бюджетите та БНТ и БНР за 2019 г. са съответно 67,7 млн. лв. и 44,3 млн. лв.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
wiwaldi (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1662 | Одобрение: 322
hava vergisi   -  данък  на  въздуха  който  дишаме.
4
2
Ванката (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7746 | Одобрение: 2351
Данъка чаршаф и осран гъз за опростени на Некси (колектор). Това е поредния рекет, но траем! Бесилки, а не мирно трябва!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
9
1
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18241 | Одобрение: 3001
Телевизия не гледам от 2003! А данък ТЕЛЕВИЗОР ще платя, когато дупетатите започнат да плащат данък КРАЖБА ОТ НАРОДА!!! ГнявГнявГняв
33
5
VAROVIK (преди 1 годинa)
Рейтинг: 977 | Одобрение: 497
Тия герберастки изроди са си ходят вече! а ги махнем - октомври, гласувайте, бе хора, галсувайте! няма как да стане ако не гласувате! Следващото ще е данък зъби, данък въздух... да ги махнем веднъж и завинаги!
21
0
wiwaldi (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1662 | Одобрение: 322
аз не  гледам  тв  и  нямам  телевизори  там  където  живея..и  как  питам  ще  плащам,,,,
26
2
gugutka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 49650 | Одобрение: 22035
Това показва колко са прости управляващите. Обяснявам: Може някой да има регистриран електромер, но да няма телевизор и радио (да се осведомява от интернет). Може някой да няма регистриран електромер и да ползва радио или телевизор с независим източник на енергия. Той как ще бъде таксуван, господа управляващи? А таксиметровите автомобили??? Там как ще се осъществи таксуването?
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
37
0
готин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 204 | Одобрение: 124
ДЕКЛАРИРАМ, ЧЕ НЕ ЖЕЛАЯ И НЕ ГЛЕДАМ БНТ, БТВ И НОВА ТВ! ОТКАЗВАМ ДА ГИ ГЛЕДАМ И ПРИНУДАТА ДА ПЛАЩАМ ЗА ТЯХ, Е НАСИЛИЕ, НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ МИ ПРАВА И ТЕРОР. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА МЕ ПРИНУЖДАВА ДА ГЛЕДАМ БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ. МОЛЯ "ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА" ДА СЕ НАМЕСИ И ДА ОЗАПТИ БЕЗУМИЕТО В БЪЛГАРИЯ!  [url=https://ec.europa.eu/info/about-european-commission/contact/problems-and-complaints/complaints-about-breaches-eu-law/how-make-complaint-eu-level_bg]https://ec.europa.eu/info/about-european-commission/contact/problems-and-complaints/complaints-about-breaches-eu-law/how-make-complaint-eu-level_bg[/url]
Gotyn
49
3
gugutka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 49650 | Одобрение: 22035
Мрънкайте... колко ще мрънкате? Една седмица и после ще започнете да плащате чинно. Докато не изметем тази крадлива сган от парламента, такива таксички ще са практика на всяко тримесечие.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
47
0
айки (преди 1 годинa)
Рейтинг: 22960 | Одобрение: 7525
   да взимат таксата от парите , които плащаме на  мобилните оператори...на тях плащаме прекалено много...колко пъти ще се плаща за едно и също нещо и то бе никакво качество.....
44
0
... (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14012 | Одобрение: 4732
Наи плащам на виваком да гледам тази помия канал 1. Закакво да плащам 2 пъти за едно и също нещо.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама