Дани Кирилов, ГЕРБ: Правото на придвижване не е основно гражданско право

04.04.2020 / 19:53 8

Снимка Булфото

"Към момента ние сме в обема, в който държавата би могла да се отклони без да нарушава тези (гражданските) права. Към момента не сме в сериозно отклонение, в сериозна непропорционална диспропорция спрямо тази ситуация на извънредното положение"

Така правосъдният министър Данаил Кирилов оцени пред Би Ти Ви степента, в която с извънредното положение се ограничават някои граждански права в България. "По нашия анализ, който е сериозен, прецизен, задълбочен и изследва практиката на Европейския съд (по правата на човека) в малкото случаи, при които е имало дерогации, ние стигнахме до заключението, че безспорно има известно ограничаване на правото на свободно придвижване заради карантинните мерки", каза той, цитиран от Дневник.

Заради това правосъдното и външното министерство вече са готови от седмица с доклад пред Министерския съвет, който да одобри мандат за "евентуално за нотификация с варианти евентуално за дерогация". Става дума за анонсирано от министъра по-рано намерение да се иска нотификация за дерогация на прилагането на Европейската конвенция за защита правата на човека.

"Консолидирахме се, че не се нарушават три, четири или пет неосновни права, а бихме могли да имаме притеснение, че би могло да има негативна реакция евентуално за правото на придвижване, но то не е основно право", каза той.
За внасянето на доклада двамата министри изчакват дали в хода на епидемията ще се наложи въвеждането на свръхограничения. Ако се реши докладът да бъде внесен в Министерския съвет, ще го получат и медиите.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
50
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 191453 | Одобрение: 14058
Бъртон.....не става въпрос за това дали подценявам, или надценявам Форума....а за умишлена външна, платена намеса с цел умаловажаване на масовото недоволство на болшинството коментатори, предизвикано от политиката на непопулярното правителство....Правителство на което явно дните му са преброени и гълта вода, но продължава да пльоска с ръчички в блатото за да оцелее и да продължи ограбването на народа и държавата.....Така, че смятам никой от коментаторите не го интересува социалния статус на Форума в национален мащаб.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
Burton (преди 11 месеца)
Рейтинг: 1779 | Одобрение: 509
пак ти казвам, надценяваш "форума" на петел.
2
1
Кака Слонка (преди 11 месеца)
Рейтинг: 13243 | Одобрение: 2538
Най-дефектния сперматозоид оплодил някога яйдеклетка е този на бащата на това недоразумение
Всеки трети гербаджия е точно толкова тъп, колкото и първите двама!
9
51
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 191453 | Одобрение: 14058
Burton....благодаря, че си втория коментатор откликнал с мнение на моя призив за борба с животното Нексус.....Скоро мен няма да ме има в списъка на коментаторите на Петел, така че ми е все тая за точки и класации.....Тук в Щатите наричаме "индиански игри" нещата без правила и понеже не играя индиански игри се отеглям и отивам в Yahoo, където си има правила, хората от цял свят ги спазват и няма идиоти....Преди и в Петел имаше правила, но откакто животното добара някакви техники да си пише по 150 плюса на коментар и стотици минуси на враговете си - се разбра, че правилата ги няма и чашата на търпението преля.....А доколко силен е Форума и какво е въздействието му върху социалния живот, за тези които плащат на вируса Нексус да го трови няма значение....Да не мислиш, че не се плаща на ония 5-6 измекяра дето излизат в публичното пространство и плюят.....Или, че ГЕРБ не влагат едни пари за пропаганда по медиите....? Доста коментатори са обсебени от Петел в смисъл, че четат редовно и изказват мнение различно от това на управляващите, а те се плашат....и Империята отвръща на удара....! Това което аз и други коментатори искахме, беше Форум без точки и класации в който просто си пишеш и изразяваш мнение, без отгоре ти да се излива помия....но май няма да стане....! Та Бъртон.... следващата седмица ще се реши въпросът - Нексус, или Крис.....! Среден път няма да има....Ако Петел иска да запази този цирей Нексус на задника си, аз ще бъда изстрит....Затова пожелавам предварително на всички свестни момчета и момичета във Форума да са живи и здрави и да блъскат врага по тиквите, докато им изпадат зъбите.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
2
Burton (преди 11 месеца)
Рейтинг: 1779 | Одобрение: 509
Явно прекалено много значат тези минуси за теб. Лично аз мисля, че не трябва да те вълнува толкова. Също така мисля, че твърде много надценяваш "форума" на петел.бг. Няма чак такава социално важна функция. Да не говоря, че по принцип е пълна пародия. Умен си, видно, би следвало да ти е ясно. Албанския анален реотан да го видиш в дир-а какво прави... Но като цяло това му е функцията. Той печели ако му се ядосваш/връзваш. Anyways, be safe.
7
55
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 191453 | Одобрение: 14058
Бъртон.....ударът е основно срещу мене.....Досега ми е сложил повече от 90 000 минуса и продължава....Когато "изчезна" следващата седмица, този смотаняк ще се пренасочи към други коментатори пречещи на работодателите му....Минусите са неговото "оръжие" да тормози форумците и да става така, както ТОЙ иска....Противодействието на тези които не са го осъзнали е необходимо, както и с борбата на невидимия коронавирус....Подценяването на този червей ще доведе до пандемия във Форума.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
4
Burton (преди 11 месеца)
Рейтинг: 1779 | Одобрение: 509
Kris, кое точно те притеснява? Представи си го олигофрена как се напъва с да прави нови акаунти за да цъка минусчета. Та това е разплакващо смешно! Мнението ми (лично моето) грам не се влиае от плюсчетата и минусчетата. Не виждам олигофреничните му мнени, т.е. поне някаква реакция от модераторите има. Останалото е суета. Никой не го еВе за оценката на коментара му(не би трябвало). Ако нещо трябва да има значение то евентуално това е отговор към коментара, аргументиран при това.
9
51
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 191453 | Одобрение: 14058
Нексуса създава акаунт с фалшиво име, влиза през профила и безнаказано слага 100 минуса.....Излиза, създава друг акаунт и пак.....От вчера до сега е влязъл 13 пъти.....какво ще направят модераторите....? Едно време имаше правила : Не харесваш коментара, слагаш 1 минус.....Нексуса не харесва КОМЕНТАТОРА и му слага хиляди минуси с тези акаунти.....!! Миналата година, докато бях в командировка в Бразилия ми сложи по средно 140  минуса на коментар.....На Наблюдател стигна до 80 на коментар....и вече не пише.....! Има и други, например ДИВАКА, и той не пише вече....Това му е целта на Нексуса.....да неутрализира определени коментатори с различен мироглед от неговия т.е. на тия които му плащат да спами.....Единственото правилно решение е да се блокират новите акаунти и да се преустанови влизането отзад през профила, но това зависи от главния редактор, не и от модераторите.....Въпросът е защо главният редактор бездейства и не е ли това умишлено....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
14
54
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 191453 | Одобрение: 14058
Уникален тъпак, но са го завинтили там където им е нужен точно тъпак....! А вместо да използва сложни думички като дерогация, направо да си каже.....ограничаване правата на гражданите.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
10
5
4udovi6teto (преди 11 месеца)
Рейтинг: 36521 | Одобрение: 9466
Уникален тъпак.Ангелче
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама