Деница Сачева: Ако някой не е получил пари по програми за подпомагане, значи той е от сивия сектор

27.01.2021 / 20:26 14

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"42 960 души са кандидатствали по мярката "Запази ме". На 39 000 вече е платено. Но очевидно има още няколко хиляди души, на които предстои да бъде платено до края на този месец" - коментира социалният министър Деница Сачева в студиото на "Лице в лице" по БТВ. 

"Не е възможно парите да не са стигнали до някого, защото тези 39 000 души, които са получили от нас пари, са получили тези средства. Има и много хора в сив сектор в много сектори обаче. Това са хора, които вероятно нищо не са получили.

Тези, които нямат договори, не могат да бъдат регистрирани при нас за тази помощ, а могат да получават социално подпомагане и то в минимални размери. Ако тръгнем да подпомагаме хора в сивата икономика, ще скочат тези, които съветно си плащат данъците и осигуровките. 

Тази криза извади наяве този проблем. 1/3 от хората в хотелиерство и ресторантьорство вече са с договори, защото, за да ползват мерките, техните работодатели трябваше да ги регистрират. Надявам се и останалите да направят това. Няма как да разчиташ на солидарност, когато ти самият не участваш в нея. Няма какво да направим законово по тази тема, докато не започнат да се осигуряват всички. 

Под 20% искат ваксина в социалните домове, сочат нашите проучвания - настанени и персонал. В София са около 30%. За хората в тази фаза са осигурени ваксини", разясни Сачева.  Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
6
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 28273 | Одобрение: -13777
Ще ги затопли като започне новия програмен период. Тези 29 милиарда ще са насочени основно в северна България, за да настигне южна. Около летището и Тополи, под Игнатиево и Аксаково от сега са започнали да изкупуват парцели покрай новата магистрала. 
6
0
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 205582 | Одобрение: 17282
ПРА.....я обясни на колегите, какво топли българите, че София вече е европески град, а Северна България я оставиха на произвола.....? Българите живеят в България, а в София, освен свестните се набутаха най-алчните и мерзки хора.....Всички пътища водели до Рим......Всички пътища водят от София до изгодните на софиянци дестинации и стандарта е вдигнат двойно, за да не мрънкат.....Защото гладният вдига пушката ПРА.....гладният....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
милен (преди 5 месеца)
Рейтинг: 20357 | Одобрение: 2702
 В София е централата на крадците на народни пари, които унищожиха десетки болници в Държавата ни, но София не е цяла България.
0
6
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 28273 | Одобрение: -13777
Аз като гражданин съм доволен, като сравня преди Бойко и след него всичко е в пъти по добре. Все едно да кажеш, че София преди Бойко е била по добре от сега? На един колега майка му болна комунистка цял живот, но не е ходила в София повече от 20г., но сега и се наложило да ходи по болници там. Жената не може да повярва къде е, спомените и от преди Бойко със сегашна София, жената не може да повярва, защо никой преди това не промени така София, както Бойко? Не че е направил кой знае какво, но просто няма друг, с който да го сравня и да кажа: виж тоя например е направил по добре нещата от Бойко...
5
0
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 205582 | Одобрение: 17282
ПРА....пак почваш с твоята стара песен за какво бил направил Бойко....Та какво е направил бе, приятелю.....? Направил е за тебе и такива като тебе, а КАКВО е направил за 70% от българите.....Нищо и половина, това е направил.....Не гледай себе си, а се огледай какво се случва в България, като почнеш от Варна.....! Този твой кумир каквото прави най добре е във външния кенеф в къщата в Банкя....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
3
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 28273 | Одобрение: -13777
Кажи ми след Тодор Живков, кой друг е направил нещо повече като премиер? 
1
0
милен (преди 5 месеца)
Рейтинг: 20357 | Одобрение: 2702
 Не казвам че седиш и чакаш, а действаш, от коментарите ти си личи как винаги възхваляваш банкянската мутра от СИК и се опитваш на всяка цена да убедиш всички че самоТиквата е извършил всички благинки за Родината ни, а той наистина  затри десетки мутри, за да може да краде еднолично милярдите евра, заедно със "партията" си.
0
4
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 28273 | Одобрение: -13777
Аз щото седя и чакам някой да ми хвърли хилядарка... Пак си във творите филми, гледай си ги.
1
0
милен (преди 6 месеца)
Рейтинг: 20357 | Одобрение: 2702
 Точно така, СраЦиганино, такива дълги обяснения са ненужни, особено след като фактите красноречиво говорят, че комунистическите утайки от СДС, НДСВ, БСП, ГЕРБ и всички други "партийки", прогониха от Родината ни два милиона българи и почти толкова цигани и турци, които Тодор Живков беше образовал, напълно безплатно, а освен това алчната Тиква от СИК започна изтребването на по дребните мутри още от ИПОН, за да достигне до там, че еднолично да ограбва народните ни пари и само да подхвърля по някоя хилядарка на такива, като теб.
1
7
ПраБългарин (преди 6 месеца)
Рейтинг: 28273 | Одобрение: -13777
Точно на Милен такива дълги обяснения да пишеш файда няма, човека вече е на възраст и не може да му се повлияе. Говори за някакви 10г. геноцид, все едно преди това е бил в яйце и не е знаел, какво става около него, преди е нямало геноцид, нямало е мутри, групировки, кражби, било е рай. Много е си прав ЛМ, че сивия сектор преди е бил по голям, аз лично мога да го потвърдя, преди се спукваха да искат стоки "без документ", ако може питат всички, а сега не е така и тази натура 18 беше много добре измислена, след нея съвсем се прочистиха боклуците и сега всички ми иска фактура за най дребни неща дори. А робовладелските изчадия Милене, крадяха преди да се появи Бойко, но ти беше в яйцето още и не знаеш какво е ставало около теб, чак когато си се излюпил си видял Бойко и си казал, че заради него сме на това положение. Бойко изгони мутрите, те тръгнали мутри вън да викат... 
0
5
LM (преди 6 месеца)
Рейтинг: 12665 | Одобрение: -11400
Еми ето ве Милене, правят това което ти искаш, не подкрепят сивия сектор. Ти с какво допринесе за свиването на сивия сектор, докато си взимаше заплатата в плик под масата. Нали ние сме хората които трябва да докладват за такива нередности. Но сме страхливи да не останем без работа, и си мълчим. И спри да си мислиш, че ако не бяха ГЕРБ, щеше да е цвете всичко. И преди ти писах, че като дойдоха ГЕРБ, сивият сектор се сви на 20%, а преди това същият под друго управление беше 99% За да може да се стопи още този негативен процент, трябва и хората, пряко или непряко свързани с него, да съдействат като добросъвестни граждани. Обещавам анонимността ви да бъде гарантирана, до колкото мога. А аз не мога. Лошото е, че който и да е на власт, ще си сложи свои и препоръчани хора. Доколко ще си вършат работата и как, зависи от самите тях. Тези по горе в йерархията, като Б.Б. могат при констатирани нарушения, или несправяне с работата, да ги отстрани от поста им, както стори с Цв. Цв. и с много други издънки. Хубавото е, че се опитва да промени нещата към по-добро, но това зависи най-вече от подизпълнителя. Доколко е способен той, и дали може да се разчита на него, се вижда от постигнатите резултати. Ако ли не, следващия, и така докато се намери най-подходящия. А както знаем в България, можещите и талантливите, не се захващат с политика. Така, че определенията, които се дават като цяло за управляващите, са леко недостоверни. Критики винаги ще има, защото човешката природа е устроена така. Дори и Господ да сложите да управлява, рано или късно, критики ще полетят и към него. Все пак сме хора, има алчни, добри, завистливи, съвестни, злобни, умни, глупави, и всеки иска нещо определено. Някои искат по-добро бъдеще, други не знаят какво искат. Трети са вечно недоволни, и все им е малко. Четвърти пък завиждат и се дразнят постоянно. Давам пример: Едни искат отворени ресторанти и хотели, други не искат. Едни казват, че ковид е опасен, други твърдят, че е измислица. Едни искат да имат завод, за да могат да работят и да се изхранват, други не искат, защото замърсява околната среда, и искат да запазят природата. Мога до утре да изброявам такива примери, но извода е един !!! Не може да се угоди на всички еднакво. Вечно ще има недоволни, и доволни, победители и победени, спечелили и загубили. Не бъдете мрънкачи цял живот, нищо няма да постигнете с това. Живейте си живота, такъв какъвто е. Дори и да промените нещо, то ще е незначително, и пак няма да сте напълно удовлетворени. Нали не се залъгвате, че с една заплата, ще си купите хубава кола, или с две, апартамент. Или че хляба ще е 0.40 ст.  а данъците ви 20 лв. Недейте, в близките 200 години не се очакват такива събития. С всяка изминала година, живота ще става все по-труден от предишната, не само в България, ами и по света. P.S. Чак аз си повярвах на написаното. Не е добре работата. Ухилен
3
1
милен (преди 6 месеца)
Рейтинг: 20357 | Одобрение: 2702
 СраЦиганино, и ти ли искаш да ни убедиш че живеем на луната или на марс, защо Тиквите цели 10 години извършват геноцид над българските жители, а не въдвориха ред в Държавата, да няма "сиви сектори" и лъжа с обороти и осигуровки, слепи и глухи ли са полукнижниците от герб, че не виждат робовладелските изчадия, как карат като на състезание, скъпи и мощни коли в градовете, все едно са на състезателна писта, и от къде са парите за скъпите коли, които Тиквата прочете от тефтерчето си, а още повече че ги карат робовладелски изчадия, които нямат и един ден трудов стаж, а заемат отговорни длъжности във фирмичките на мама и тати.
1
7
ПраБългарин (преди 6 месеца)
Рейтинг: 28273 | Одобрение: -13777
Много ясно, че е права жената. Лъгали с обороти и осигуровки цял живот и сега реват.....
3
1
ас (преди 6 месеца)
Рейтинг: 71641 | Одобрение: 17681
а явно всики които не плащат процент на герб са в сивия сектор.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама