Депутат от БСП обяви Портних за победител на балотажа във Варна, обеща чистка сред местните социалисти

31.10.2019 / 13:01 9

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

снимка: "Петел"

Народният представител от БСП и председател на областния предизборен щаб във Варна Иван Иванов заяви пред журналисти, че няма начин досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за нов мандат Иван Портних да загуби балотажа в неделя. По негови думи, няма математическа възможност опонентът на управляващите Костадин Костадинов от „Възраждане“ да спечели.

Прогнозата беше направена на пресконференция, на която завършилата трета кандидатка на БСП проф. Анелия Клисарова съобщи, че не дава подкрепа на никой за втория тур на местния вот. По нейни думи, нито един от останалите в надпреварата не приема идеите на партията за промяна на Варна, затова местните социалисти да гласуват по съвест.

Председателят на предизборния щаб във Варненска област, където БСП се явява балотаж единствено в Провадия от всички 12 общини, коментира по-задълбочено неговият отказ и отказът на Клисарова да подкрепят Костадинов. Вчера Градският съвет на партията във Варна изрази публично единодушната си подкрепа за лидера на „Възраждане“ на втори тур. Според Иванов обаче, това решение не изразява позицията на БСП, след като НС на партията е снела политическото си доверие от председателя на Градския съвет Борислав Гуцанов.

Депутатът обясни, че няма как социалистите да подкрепят Костадинов заради националистически прояви като участие в Луков марш, участия в протестни акции и опитите му за влизане с Областната администрация във Варна и ромския квартал „Максуда“.

Преди да влезе в БСП, Иван Иванов беше общински съветник от коалиция с участите на Костадинов и партиите „Възраждане“, „Атака“ и „Нова сила“. По негови думи, участието му било само като "гражданско лице". Той сам припомни, че е станал причина за разпадането на групата на коалицията заради спор с Костадинов. Според депутатът обаче няма никакъв личен мотив за това да не даде подкрепата си за неговата кандидатура за кмет.

Иванов подчерта, че ГЕРБ ще използва целия си ресурс във Варна за втория тур на местните избори и това прави Иван Портних непобедим. Преди това обаче подчерта, че в общинския съвет партията с три места повече, в сравнение с предните избори, което е значителен успех. Като успех беше отчетено и явяването на кандидати на социалистите в балотажите за районните кметства в града.

Той коментира също, че има членове на БСП, които са работили против кандидатурата на Анелия Клисарова и затова има ясни свидетелства. Иванов обяви, че тези социалисти най-вероятно ще бъдат изключени от партията след изборите.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
гарфилд (преди 3 години)
Рейтинг: 44563 | Одобрение: 15058
Почерпката...е най-малката ми грижа.Усмивка
8
3
Пешо от Виница (преди 3 години)
Рейтинг: 90204 | Одобрение: 29374
По указания на Кмета ,разговора отиде в Щатската библиотека. Американските студенти ще го изучават и ще готвят докторски дисертации. Да са живи и здрави. поне ще ми остане утехата ,че " И ний сме дали нещо на света". Апропо.....оставил съм си оригинала......., ама ти не им казвай! "Той" е за личния ми архив, нали скоро ще издавам сборник с отбрани разказчета и коментари....Нали и вие сте главни герои....ще чакам почерпки.Усмивка
5
2
гарфилд (преди 3 години)
Рейтинг: 44563 | Одобрение: 15058
Пешо,братчето ми.Къде отиде разговора ти с Портних?
17
4
Дедо (преди 3 години)
Рейтинг: 13527 | Одобрение: 5042
За такива случаи народа го е казал - хем ги боли, хем ги сърби ( варненските социалисти) ...при това положение, Портних потрива доволно ПОТНИ ръчички в очакване на БЕЛОтажа...
20
5
хехе (преди 3 години)
Рейтинг: 2872 | Одобрение: 1482
Ормане, ако за теб е било скрито, че Корнелия и Бойко са се разбрали за Варна, вече се надявам да ти са се отворили очите... най-сетне...
30
4
гарфилд (преди 3 години)
Рейтинг: 44563 | Одобрение: 15058
Този е фен,на Портних.Нищо,че се води от БСП и уж бил в други партии,само и само да не изтърве кокала.
34
4
Орман (преди 3 години)
Рейтинг: 7440 | Одобрение: 2945
 няма начин досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за нов мандат Иван Портних да загуби балотажа в неделя..КАК ДА ГИ РАЗБИРАМЕ ТЕЗИ ДУМИ?!?! ИМА ЛИ НЕЩО, КОЕТО Е СКРИТО ОТ НАС?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама