Депутат с гневна реч в парламента: Г-жо Караянчева, поканете г-н Борисов, за да ни каже какво се случва в държавата

11.09.2019 / 11:48 4

Кадър: Канал 3

Напрежението в Народното събрание се покачи след изявление на Георги Свиленски. Депутатът от БСП остана недоволен от изслушването на вътрешния министър и шефа на ДАНС за шпионския скандал, както и от отсъствието на Бойко Борисов, който трябваше да вземе отношение по наболялата тема. По-рано Цвета Караянчева разкри, че премиерът е бил уведомен за днешното заседание, но е бил възпрепятстван да присъства заради ангажименти. 

С остър тон от трибуната Свиленски призова Цвета Караянчева да покани Борисов в удобно за него време, да дойде и да обясни какво се случва в държавата.

Ето какво каза Свиленски по Канал 3:

„Всички видяхме сутринта, нивото на доверие на българския парламент е под 15%.

Лошото е, че ние сами си го правим и сами правим така, че българските граждани да не ни уважават, а и самите ние да не се уважаваме.

И г-жо председател, вие като председател на Народното събрание, моля наистина да положите усилия за повишаване на авторитета на институцията, затова народните представители да не се самоунижават и когато има такъв важен проблем в държавата, такъв важен проблем, който има и международен отзвук, ние тук да се скриваме между тези четири стени и да  принуждавате министъра на вътрешните работи и директора на ДАНС да говорят неща, които вече са ги казали вече по медиите, даже и в ограничен обем.

Поискахме да дойде министър-председателя, имаме възможност, а и вие имате възможност все още, да поправите тази грешка, която направихме преди малко, и в удобно време на г-н Борисов, може да е по-късно през деня, може утре сутрина, когато няма ангажименти, да го поканите на закрито заседание, да информира българското народно представителство какво става в държавата и как в 7 часа сутринта се арестуват български гражданин като свидетели. Не като подсъдими, не като заподозрени, а като свидетели.

На тези въпроси някой трябва да даде отговор. Хората, които поканихте, не дадоха отговор.

Български журналисти, достойни български гражданини, отвеждани в 7 часа сутринта пред техните семейства, с белезници на ръцете."

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
76
49
Collector (преди 1 седмица)
Рейтинг: 44448 | Одобрение: 36218
Дърт фаянсаджийо - защо по комунистически си копирал само удобната на теб част от дефиниццията?  Аз ще го направя тотално: "Думата [url=https://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82#.D0.9F.D0.B5.D1.80.D0.B5.D0.B2.D0.BE.D0.B4]компромат[/url] е русизъм, (съкращение от руски компрометирующий материал). Компроматът са [url=https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0]улики[/url], материали и [url=https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%BA%D1%82]факти[/url] за измислена, инсценирана или действителна постъпка на човек, които се разпространяват с цел престижът му да бъде уронен."  Та, комунистите, дето имате проблеми с главите, правите компромати с измислени постъпки! Това е то, драги ми общако Усмивка
COLLECTOR OF ENVY AND HATRED ООД
6
8
Наблюдател (преди 1 седмица)
Рейтинг: 8266 | Одобрение: -2049
-"... Дето редите компромат след компромат!!! " - Collector        --------   Попееее, с твоето килийно образование в някой мектеб/мактаб, не използвай думички на които не знаеш значението/смисъла!8-) Урок по уграмотяване: -   Компроматът са улики, материали и факти за инсценирана или действителна постъпка на човек или организация, които се разпространяват с цел престижът му да бъде уронен.. Компроматът обикновено представлява документ, съдържащ информация, която разобличава тъмните страни от дейността на човек или организация ( твоят любим източник - УикипедиЯ ). Чети бре попе!!!!! :'(, чети, че и магаретата на поляната ще ти се смеят!!!;)  
77
61
Collector (преди 1 седмица)
Рейтинг: 44448 | Одобрение: 36218
Как какво се случва? Точно комунягите ли не змаете? Дето редите компромат след компромат!!!
COLLECTOR OF ENVY AND HATRED ООД

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама