Димитър Абаджиев: БСП се държи като част от партията на Путин

26.04.2022 / 20:15 5

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Стопкадър и видео NOVA NEWS, vbox7.com

Не може БСП да заплашва, че ако дадем военна помощ на Украйна, ще напусне коалицията. Излиза, че БСП управлява тази държава, което е изключително притеснително, защото БСП се държи не като част от партията на европейските социалисти, а като част от партията на Путин. Излиза, че преди 15 години ние сме подписали договор не за членство в Европейския съюз, а за членство в Путиновата коалиция. Това каза в "Денят на живо" по NOVA NEWS Димитър Абаджиев, бивш наш посланик в Саудитска Арабия.  

Не може да има морален дебат между доброто и злото, човешките същества затова сме такива, защото би трябвало да имаме чувството за състрадание за различаване на доброто и злото. До момента на нападението на Украйна можеха да се водят дебати за това какви грешки е допуснал Запада, за това дали не е бил притиснат Путин и какви са отношенията с Русия. Но след първия снаряд, след първото изнасилване, след първото убийство този дебат приключи, и имаме агресор, страна, която води Отечествена война, когато се защитава. Така е било и по време на Втората световна война. В началото, знаете Хитлер и Сталин са заедно, заедно започват войната в Полша, но след това имат пререкания и в момента, в който Хитле влиза в Съветския съюз, той става агресор и Съветския съюз започва да води Отечествена война. Тогава например Съединените американски щати започват да подпомагат Съветския съюз с хиляди танкове, милиони тонове храни, дрехи. Защо тогава е било добре да подпомагат Съветския съюз, а сега е лошо САЩ и техните съюзници да подпомагат нападнатата страна, каквато е Украйна, която води Отечествена война. Затова ние трябва да застанем на страната на нападнатата страна срещу агресора, което всъщност нарушава всички човешки морални норми, допълни Абаджиев.

Но, знаете ли, ние имаме за съжаление в България, имаме една морална криза, която е много тежка в момента, кризата на състраданието, на съпричастността. Всеки ден по пътищата стават инциденти и се бият хора, и много често няма притичане на помощ, няма състрадание. Вчера например един мой близък на магистрала "Тракия" беше пребит с метален прът пред очите на много други хора, които са спрели в задръстването, но никой не се е притекъл на помощ, а ние искаме да бъдем солидарни и съпричастни към това, което става в Украйна, каза още Димитър Абаджиев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
3
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Г-жо, или г-н "Rakita" , а аз да Ви отговоря, че зная, и не само за Либия, и не само  Вие сте "контактували" с граждани, работили там. Що се отнася до "долюбване" на каквито и да е било режими, явно сте в грешка за моята позиция, но нейсе, това е виждането на страничен и непознаващ "събеседника" си човек. Но е добре да отговаряте, ако въобще го правите, по написаното, за основното, а не в контекста, който вие си измисляте, по мнението което съм изразил в случая, което не визираше режима в Либия. Все пак, можете ли да кажете какво е представлявала Либия по време на Кадафи, като инфраструктура и развитие, и сега, след намесата на любимите ви американци и натовци. Та така, същото е и за Сърбия, не говоря какво са ни правили, какво ни правят или не, не говоря за управляващите им, както и никъде в коментарите ми не става въпрос за тях, а за самите народи, като и съм го пояснявал, но не сте го разбрали. И да, ще напиша и за другите републики, дори и за казкавките, г-н (или г-жо) любящ/а Байдън или който и да е друг европейски или натовски лидер, но когато в медиите се разпространява истинска информация, или поне отразяваща двете позиции. Все пак, Вие не споменавате и за сегашните "мироопазващи" нахлувания на натовските страни в суверени държави, за водените от американски войски бойни действия в сегашно време, но нищо, такава ви е позицията, така я разбирате, а аз не я коментирам, нали. Що се отнася до това, дали съм "любящ Путин" , явно отново сте сгрешили, защото не видях някъде да съм написал нещо подобно. Да повторя, че никъде не се коментира и не се представя информация за тяхното виждане, но явно и на Вас така ви харесва. А да Ви попитам, нещо за Луганска и Донецка област от преди 7-8 години, и зверствата на азовските нацисти там да напишете, или да, не ви отърва, вярно, това не е като да говорите ей така, "нелюбящия/тата Путин" . Бъдите здрав/а, г-жо/г-н "Rakita" , а ако можете и малко по-обективен/на. 
2
0
zaza (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11578 | Одобрение: 2938
 Каква украйна  ве историк- всичко са им подарени руски земи и полски и др земи! Преди 30-40 години бяха географско понятие в русия с руско население! И така ще бъдете в бъдеще!
Изключете телевизорите! Пречат на мисленето!
2
1
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 73513 | Одобрение: -7842
БСП май не са част от тази коалиция, а са си върли комунисти! Бивш КГБеец и бивш ДС няма! Както и бивш комунист! БСП, както и ДПС, като антиконституционни трябва да се забранят! А всички гробари - в затвора!Гняв
Марио Кроненберг
0
7
Rakita (преди 1 годинa)
Рейтинг: 935 | Одобрение: -790
Г-н,,някой"искам да ви кажя следното:Явно  не знаете,че малцина в Либия долюбваха режима на Кадафи(знам защото съм контактувал с граждани от тази държава)Относно ,,братята"Сърби явно малко сте чели какво са ни сторили и продължават да ни вредят в Македония.И накрая г-н любящ Путин защо нищо не казваш за Кавказките републики,Авганистан,Грузия и още такива които бяха ,,претеснявани"от приятелите ви !
докога
6
5
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Димитре, а защо България не подкрепи с оръжие и други страни, които бяха нападнати, например Либия, страна, в която имаше много години българи на работа, в каквото се сетиш направление. Защо, Димитре, не бяха толкова активни всички такива малоумници като теб, да окажем оръжейна помощ на Сърбия, все пак балканска страна, съседна, християнска. Аман от такива върли малоумни "защитници" и продажници, няма нужда да продължава глупостта на Киро простото, и да ни "агитират" , да говорят за мир, а да даряват оръжия. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама