Дипломат: България да разбие мрежите на каналджиите, ако иска да влезе в Шенген

04.08.2023 / 09:50 6

Редактор: Недко Петров

Колаж Нова нюз

Дипломат коментира изявлението на вътрешния министър на Австрия, който каза, че е против влизането ни в Шенген.

Елена Поптодорова обяви също какво трябва да се направи, да влезе България в шенгенското пространство. 

Много трудно един канцлер бил опровергал вътрешния си министър. По този въпрос имаше едно предложение на министър-председателя Денков да покани експерти да от двете държави. Това е много много добра стъпка. Преди много време пак ни посещаваха такива групи, но беше в съвършено различна обстановка, сега е наложително действително да дойдат тези експертни хора, които да оценят на място какво прави България и единствено по този път, отдолу нагоре от експертното ниво към политическото ниво можем да се надяваме да има някаква промяна до декември. Истината е, че имаме броени месеци до окончателното решение за тази година, каза за Нова нюз Поптодорова.

Тя коментира и стъпките, които България предприе за влизането в Шенген.

Стъпка по отношение на законодателството не може да се случи по най-добрия начин, ако се бърза. За съжаление, трябва да го отчетем, законът трябва добре да отлежи, той трябва да бъде добре изпробван или най-малкото да се направи оценка за въздействието му, което впрочем е задължение още пред приемането ни в Европейския съюз. Всяко законодателство преди да бъде окончателно прието, трябва да премине през проверка на действителността на начина, по който действа в живия живот, каза тя.

Тоест, много е добре, че тръгнахме да предприемаме законодателни промени по отношение на корупцията, по отношение на реформата в съдебната система, но не бива да изглеждат като панически действия и бързи действия, а да се покаже последователност. Иска се предсказуемост и доказателства за това, че стават необратими тези стъпки по отношение на върховенство на закона, на борба с корупцията, каза още дипломатът.

Да, мигрантите са конкретната причина, мигрантската тема, тя няма да умре. Тук трябва да ангажираме непременно и Европейския съюз за това, което правим. ЕС иска да види здрава защита на границата ни, препятстване на такива вълни от мигранти, които нахлуват в посока Европа, иска да видят по-силни санкции. Защото в момента реални, видими и така ги нарека сурови наказания на каналджии, не знаем и няма такива. Това е също видимо доказателство за факта, че България сериозно мисли по този въпрос. Трябва да се разбият мрежи на каналджии, тъй като има два пътя за нахлуване на мигранти - средиземноморски и балкански. Първият е овладян, но вторият - не, коментира Елена Поптодорова.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
4
cron1 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 72891 | Одобрение: -7659
Каквито са ни дипломатите, такава ни е и държавата...:'(Гняв
Марио Кроненберг
4
0
Пиша на кирилица (преди 6 месеца)
Рейтинг: 6781 | Одобрение: 236
Ленчето извини ли се на онова полско момиче от което открадна кремче, за стойност колкото заплатата на момичето? След всичко това може ли да я наричаме дипломат все още? Я по сериозно!
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
5
0
zorkooko (преди 6 месеца)
Рейтинг: 5038 | Одобрение: 848
до кога ще се рекламира тази крадла - какъв дипломат е просто е КРАДЛА НА КРЕМЧЕТА
zorkooko
5
1
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 326868 | Одобрение: 50878
Тази отдавна не е дипломат.....Напишете : "Крадлата на кремчета" и ще разберем коя е, без да и слагате снимката.....! С това именце ще остане завинаги в спомените на българския народ.....! А какво била казала, НИКОЙ не го е еня.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
7
0
Голям праз (преди 6 месеца)
Рейтинг: 33522 | Одобрение: 5437
АМАН ОТ ТАЯ ДЖЕПЧИЙКА!!! Абсолютна наглост, не си вижда ос.ания задник, ами ръси съвети!!!
6
0
Серж (преди 6 месеца)
Рейтинг: 147883 | Одобрение: 28613
България да осъди крадлата "дипломат", преди това и да й забрани да се показва по медиите и да ръси умности!...Крадлива и нагла свиня!...Болест

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама