Дияна се върна от Белгия в Гложене и данъчни и ЧСИ я разсипаха без да има един лев дългове

23.02.2021 / 09:11 6

Кадър: "Нова телевизия"

Запорираха сметка на жена, въпреки че няма никакви задължения. Случаят е от тетевенско, а за него разказва "Нова телевизия".

Тя разбира случайно, че е осъдена и е със запорирана сметка, въпреки че няма никакви задължения, към никакви институции. Как можеш да се окажеш без вина виновен? 52-годишната Дияна Микова от тетевенското село Гложене живее и работи със семейството си в Белгия. Прибира се няколко пъти в година в родното си село Гложене. Преди седмица отново е  в родния си дом и решава да внесе средства, с които да оперира, по своя сметка в българска банка.

„Служителката ми каза, че парите, които искам да си ползвам, няма да отидат по предназначение, защото сметката ми е запорирана от частен съдебен изпълнител”, разказва Дияна Микова.

Тя разбира, че е осъдена от съдебния изпълнител по искане на Община Тетевен, защото дължала 1374, 51 лв. за данъци. Прави проверка на място и установява, че има грешка.

„Служителката ми се извини, каза че е станала грешка, ще уведоми частният съдебен изпълнител и ще се разреши проблема”, посочва Дияна.

Проблемът, обаче, се задълбочава. Запорът на сметката продължава да не е вдигнат. ЧСИ-то продължава с действията си и запорира приходи на жената от местната кооперация, където тя членува. Писмото е получено преди ден. И налице са вече не само материални щети, но и морални.

Те, подронват авторитета ми, че аз не съм си платила 1374 лв. и затова са ме дали на съд. Това ще го разбере цялото село”, оплака се потърпевшата.

Придружихме  Дияна Микова, за да разберем, от къде идва проблема. В данъчното ни препращат към кмета. „Никаква информация не можем да даваме. Трябва да запознаете кмета и ако той реши – ние сме на линия”, заяви служителката.

След като запознахме с казуса кмета и изчакахме около час, данъчните служители изложиха своята версия. Оказва се, че Дияна Микова от Гложене е осъдена още на 17 юли, въпреки че като се е прибрала от Белгия, на 9 юли, си е платила всички задължения към общината.

„Всичко е платено”, заяви Искра Иванова – началник – отдел „Местни данъци и такси” – Община Тетевен

Въпрос: „Въпреки това е осъдена?”

Иванова: „Осъдена е, защото сме предали на адвокат, която задвижва делата. Тя не е уведомила ЧСИ.”

Дияна Микова: „Как да уведомя ЧСИ, като не знам, че съм осъдена”.

Иванова: „ Не, че признаваме вина, просто е разминаване във времето. Вина не търсим.”

Въпрос: „Вие определяте, като разминаване във времето, това че вие имате лоша комуникация с юриста от отдела си?”

Иванова: „Не мога да твърдя, че имаме лоша комуникация.”

Данъчните в Тетевен се задействаха да оневинят 52-годишната жена, на която са начислени и такси по делата за около 700 лева. 

„Общината поема разноските по цялото дело“, обяви Искра Иванова. 

Данъкоплатецът сега ще плати разходите на ЧСИ, за да се изчисти едно съдебно минало, обясни репортерът Мартин Георгиев. 

Диана Микова се свърза с кантората на частния съдебен изпълнител в Ловеч, за да пита кога ще й бъде вдигнат запора. Обясниха й, че ще трябва да изчаква още две седмици, тъй като ЧСИ-то не работило в банка. 

Диана ще стои още две седмици без средства, заради объркани институции. 

Не стига, че са виновни, но и са нахални, коментира водещият Виктор Николаев. „Да се бяха извинили! Да не им попадаш в ръчичките на тези от Община Тетевен“, добави той.
 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
милен (преди 2 месеца)
Рейтинг: 18687 | Одобрение: 2407
 Въпреки че безработицата се увеличава, комунистическите утайки от Герб назначават все повече търтеи в администрацията, усещат че ще им спрат Евро средствата и за това искат да мамят и лъжат съвестни жители.
1
0
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 59147 | Одобрение: 8002
В момента,от седмица някъде са се активирали много.Както ЧСИтата така и Гробарите наГроб-Колекторски фирми...звънят заплашват.Внимавайте с новия закон за "известяването"ви.Знаеш,не знаеш ти вземат къщата.
4
0
гарфилд (преди 2 месеца)
Рейтинг: 41457 | Одобрение: 15187
Във всеки град,обесете публично,по едно ЧСИ,белким останалите гадове от тях,се усетят.
4
0
... (преди 2 месеца)
Рейтинг: 15041 | Одобрение: 4896
ЧСИ-тата трябва да ги набиват на кол публично на мегданя
6
0
vasil66 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 6175 | Одобрение: 3435
И не само в Тетевен са такива, ами навсякъде. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама