Днес в 18,30 часа протест пред община Варна заради укриването на замърсяването

22.05.2020 / 09:00 13

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

снимка: Varna Drone

Граждани излизат на протестен флашмоб пред община Варна заради потулването на информацията за разлива на фекални води в канала море-езеро. Събитието е обявено за 18:30 часа в петък, 22 май.

Призивът за протест е публикуван в групата "За Морската" във Фейсбук. Ето текста му:

Варненци, ако не бяха медийни публикаци, никой нямаше да разбере, че от август месец миналата година, хиляди кубически метри фекални води се изливат във Варненското езеро, а от там и във Варненския залив. Това е сравнимо с екологична катастрофа.
Мълчанието на Община Варна и скриването на аварията ни напомня за отминали времена, когато под командата на партийния вожд - "Ще си мълчим!", се поставяше под риск здравето на хората. Каквато и да е причината - умишлено потулване или в следствие на престъпно безхаберие, ние настояваме виновните да понесат своята отговорност.
Мащабното замърсяване на водите в езерото и залива компрометира и туристическия сезон, който и без това е в екстремна ситуация заради пандемията от Covid 19.
Нека изразим гражданското си възмущение от поредното безобразие в нашия град в петък, 22-ри май, от 18:30 пред Община Варна.
Събитието е флашмоб. Моля, спазвайте нужната дистанция!

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 74533 | Одобрение: 36293
трябва да се сменят често. да се разбъркват обръчите иначи едни се угояват твърде много а повече от ГЕРБ никой не е виждал толкова пари изсипани. Трябва да сепръсне цирея. Тях не ги е страх че ще паднат ами че ще има разследвания и същите поръчкови каскети които те си избраха ще ги метнат тях самите след няколко месеца.
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
0
2
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
Нямам нищо протов да си ходят, аз нямам общо с тях нито съм зависим, но помниш как хората свалиха бай Тошо, а сега ги гризе носталгия по старите времена. Платените протести са често явление днес, но е важно кой стои за тях. Който и да дойде ще краде с гъза си и ще се оправдава с Бойко и пак нищо няма да се прави, и пак ще са същите фирми за обществени поръчки.
2
0
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 74533 | Одобрение: 36293
е те там ви е проблема на герберите прабългарино. мислите си че Бойко е султан а народът е рая, ама не е. Номенклатурата ви ще бъде разметена точно от същите еничари които вие създадохте за да плашите народа и да го държите в робство докато лапате алчно. времето ви изтече
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
0
2
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
Султана го вкарали в интрига с везира и той заповядал да го заровят до раменете, да му се вижда само главата. След няколко часа на слънце го накацали мухи, които го хапили по лицето болезнено. Султана минавал от време на време и махал с ръка да се махнат мухите, за да види жив ли е още везира. В един момент докато пъдел мухите, везира казал на султана: не махай мухите, че тъкмо са се наяли и хапят по слабо, като махнеш с ръка мухите бягат, но после идват други, по гладни и по силно хапещи УхиленУхиленУхилен 
3
0
владо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 11542 | Одобрение: 6367
Мотото на протеста трябва да е "Да изринем лайната"Ухилен
0
0
... (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10942 | Одобрение: 4147
Лайняна работа
4
0
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 74533 | Одобрение: 36293
Време е за промяна. стига с тия ГРОБари. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
8
1
kris (преди 1 седмица)
Рейтинг: 127629 | Одобрение: -1786
При подобен скандал, а този не е единственият, в нормалните държави се подават оставки и дори се влиза в затвора.....Този гьонсурат докога ще се прави на ни лук ял, ни бело помирисвал......??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
6
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
Варна, пак си пропуснал в наблюдението, кажи колко време протестираха във Франция жълтите жилетки??? И като протетираха повече от 1 година какво се промени. Ти си типична фурнаджийска лопата, тези неща, които пишеш са за бабите на пейката пред блока.
5
1
морето (преди 1 седмица)
Рейтинг: 1086 | Одобрение: 156
Пра..дядо нали ти не беше ходил скоро до Морска гара.Излез от дупката си , разходи се малко /ако можеш/ и вземе да прогледнеш.
6
1
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 74533 | Одобрение: 36293
Герберите ако бяхте в Румъния щяхте да видите какво е истински протест. Там излизат 1 милион души за съвсем дребни неща на фона на голямото оакване тука. А за страни като Франция там нямаше и 1 месец да ви изтърпят на власт с тоталитарно робовладелческото ви мислене. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
1
5
Jaguar (преди 1 седмица)
Рейтинг: 318 | Одобрение: 68
ПраБългарино,това са хора без работа които чакат костя копейкин да им хвърли малко рубли за да ходят да вдигат врява.Това не е протест а селски панаир.
1
9
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
Само Варненските селяни са будни граждани на България. В Италия и Румъния има ли протести за замърсяването, защото водата и там е в подобен цвят?? Забелявам липса на варненски гени във форумните мишки на петела. Липса на знания по отношение на случващото се в града. Излезте от дупките си и се разходете малко, стига сте седяли затварени и по цял ден цър цър в интернет.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама