"Дневник": Как Борисов построи булевард "по снимки" и пусна движението по него преди да е завършен (видео)

30.04.2019 / 11:02 8

Автор: Спас Спасов, "Дневник"

Необезопасени пешеходни подходи на височина повече от 10 м над пътните платна, недовършени и неизползваеми пешеходни надлези, стълбища без предпазни парапети и без асансьори за хора с двигателни проблеми, неохранявани строителни площадки на метри от жилищни блокове... В това състояние премиерът Борисов остави след себе си варненския бул. "Васил Левски" миналия петък, след като внезапно го инспектира и разпореди на кмета на града Иван Портних: "Кажи им да пускат движението!".Съобщението на Правителствения пресцентър, че министър-председателят внезапно е решил да нагледа строежа, достигна до медиите в последния работен ден на миналата седмица със спешни телефонни обаждания два часа преди събитието. Въпреки уточнението, че "рязане на ленти няма да има" на него неизвестно защо бе поканен и варненския владика Йоан.

Освен, че нареди пускането на движението по недовършен, необезопасен и все още невъведен в експлоатация път, Борисов обясни на гражданите на Варна, че преди реконструкцията трасето на булеварда ( който съществува от началото на 70-те години на м.в.), "преди 2 години е било шубраци и струпан боклук, а днес е един булевард, построен от нищото".

Борисов каза също, че през цялото време е ръководил проекта за реконструкцията му "по снимки". Въпреки това през март м.г. трасето на булеварда внезапно премина през трибуните на градския стадион "Спартак", а само преди седмица се оказа, че едно от кръговите му кръстовища е елипсовидно и наклонено. Обяснението на премиера по този повод прозвуча странно, объркано и неясно:

"Тази елипса, която виждат варненци, ако не е кръг, а е елипса, няма да могат да карат. Четири метра има разлика в денивелацията, защото проектантите така го бяха направили", каза Борисов.

Според официалната информация на общинската администрация във Варна реконструкцията трябваше да струва приблизително 113 млн. лв., от които 80.5 млн. лв. бяха отпуснати от държавния бюджет без да е изготвен проект.

Кадрите са заснети непосредствено след инспекцията на Бойко Борисов на 25 април т.г. Част от обезопасителните парапети бяха поставени едва в последния от четирите почивни дни на Великденските празници.

ВИДЕОТО ВИЖТЕ ТУК!Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 38270 | Одобрение: 14565
Булевард Портних наистина изглежда добре.Но...само толкова.
18
4
Atna (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5206 | Одобрение: 2236
Не знам дали има един гербераски проект който е читав. Всичко е зле проектирано и почва да се руши след година. Ама то е ясно, един нормален архитект и инженер няма работи с фирмите на ГРОБ.
11
2
Mitko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2794 | Одобрение: 579
Статия и снимки "Булевард Левски и пешеходец": https://bgurban.com/
35
7
Снайпер (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8620 | Одобрение: 4235
ако пуснат булевард за 37 милиона на км в София в такова състояние софиянци ще нададат вой да Луната. Тука робите се радват че могат да стига за 4 минути до Максуда. Жалка картинка са варненци, по-жалка от самия град
43
4
4udovi6teto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 35964 | Одобрение: 9389
Варна и Пиза се побратимиха по наклони.  А проектантът, изградил наклоненото кръгово кръстовище на бул. "Цар Освободител" във Варна, нека си сдъФче дипломата.  Няма такова кръстовище никъде по света!  Уникална държава!Гняв
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама