Добрев, ГЕРБ: Когато научиха за отстъпката от 25 стотинки, бензиностанциите вдигнаха горивото с повече от 25 стотинки

08.06.2022 / 08:20 4

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова Тв

В бюджета няма заложени компенсации за бизнеса заради тока и газа, а това щеше да овладее инфлацията. Нищо не пречеше да се разберат с работодателите за над 200 лева или 80%, това няма отношение нито към приходната, нито към разходната част, докато се заложи в бюджета този текст. Сега този бюджет покачва цените, този бюджет увеличава прогнозата за инфлация за тази година, както увеличава и дълга.

Това каза по Нова Тв Делян Добрев от ГЕРБ. 

Отстъпката с 25 стотинки за горивото, и това е много интересна тема. Първо това го няма в държавния бюджет, изобщо в бюджета, това щяло да бъде в промени в Закона за енергетиката, така че още не е сигурно дали ще стане, но аз се замислих защо горивото сега струва 3,50. Какво толкова е станало, че горивото наближава 3,50. Всъщност мой приятел ми каза, че след като научиха за отстъпката от 25 стотинки и веригите бензиностанции веднага вдигнаха с повече от 25 стотинки горивото. И аз се замислих дали има някаква логика изобщо в това и започнах да гледам назад цената на барел петрол, която определя цената на бензина. Знаете ли, тя въобще не е повишена. Към момента е между 110 и 120 долара на барел, а през 2012 година е била 125 долара в продължение на два месеца и тогава нямаше цени от 3 лева. Не виждам сега логика да се вдига горивото. Вместо тази отстъпка от 25 стотинки, по-добре да има ваучери за гориво за хората, които са уязвими, допълни Делян Добрев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
Maralago (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10703 | Одобрение: 1813
На Киро Простото и изпечения измамник Асен схемите край нямат! Навсякъде в държавата накачулиха посредници. Като се проследи пътя на парите - и моментално ще се разбере в чий джоб отиват. Петролът падна с 5-7%, в същото време горивото се покачи с 30-35%.😏 КОЙ прибира тая огромна разлика, щото със сигурност не е собственика на бензиностанцията?! 
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️
3
1
ББ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 235 | Одобрение: 35
Докато има комунисти в управлението - така ще е !!!
5
2
maximin (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11189 | Одобрение: 2189
НЕГОДНИЦИ!
3
6
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Това само доказва какви долни и подли същества има в тая държава! ДА ги дадат за лекарства и по болници мизерниците, които го правят това. Никога не е имало икономика на пазарен принцип - всичко е контролирано и спекулативно!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама