Добро утро от Пирогов! Моят син Макс на 15 години е още в безсъзнание

28.07.2022 / 09:25 7

Кадър ФБ

"Добро утро от 122-ри кабинет в Пирогов".

Това пише майката Елица Йорданова.

Постът й буквално за минути обиколи социалните мрежи.

"За тези от вас, които не знаят, това е кабинета по токсикология.

Там съм с моя син, Макс, на 15 години, който е все още в безсъзнание след употреба на алкохол и райски газ в дискотеката в град Правец, въпреки положените за него грижи в спешното отделение на поликлиниката в града (по-късно ще добавя имената на хората, които бяха на смяна), и след 3-те банки глюкоза…

В безсъзнание и с 1.43 промила алкохол според теста с дрегер.

Нормално, добро момче, спортист, който не пуши, никога не е употребявал алкохол, райски газ и т.н. се опитва да пребори отровата в кръвта си.

Това не е разказ за вредите от алкохола, нито за възпитанието, нито за това кой за какво е отговорен или виновен в конкретната ситуация.

Това е разказ за всеобщото малодушие, за страха в малкия град и за мълчанието на агнетата.

Ще се опитам да бъда максимално кратка, тъй като пиша с едната ръка, докато с другата държа главата на детето си, което се опитва да повръща.

Всъщност няма какво толкова да ви разказвам, просто ще ви задам няколко въпроса, а вие не се чувствайте длъжни да ми отговаряте. Отговорете на себе си.

Защо в Правец всички знаят какво се случва в дискотеката?

Защо в дискотеката се допускат малолетни лица с хвърчащи, попълнени от когото и да е декларации, въпреки, че в тях изрично се посочва, че трябва да са попълнени от родител?

Защо в дискотеката се продават балони с райски газ на малолетни лица?

Проверките на КЗП в дискотеките за продажба на райски газ продължават

Дали на някого е хрумвало да провери какво се случва в единственото заведение в града, от което се чува силна музика в 2:30 сутринта?

Дали на някого е хрумвало да провери защо пред заведението е пълно с пияни, неадекватни и повръщащи младежи?

Дали на някого е хрумвало да пусне жалба, да предизвика проверка, да потърси публичност, да реагира?

Какво мисли полицията по въпроса?

Какво мисли Община Правец по въпроса?

Какво мислят гражданите на Правец?

Защо всички, с които разговарях тази нощ гледат в земята и хапят устни, когато им задавах същите въпроси?

Разбирате ли накъде бия…?

Ние българите сме много добри в това да си заравяме главата в пясъка, да чукаме на дърво и да се надяваме такова нещо да не се случи в нашата къща. “Да не дава Господ” си го повтаряме във всеки случай, при който нещо лошо сполети роднини, колеги, приятели. Като че ли, той Господ няма друга работа, освен да ни предпазва от лоши неща. Като че ли нямаме мозъци, сърца, ръце и усти, с които да направим нещо. Преди да е станало късно, преди нещастието да е почукало и на нашата врата.

Замислете се, погледнете децата си, пак помислете и после отговорете на себе си. Защото ако тази нощ, “не дай си Боже” имахте нужда от линейка за вас, вашето дете, ваш близък, приятел или роднина, тя нямаше да е на разположение. Тази нощ единствената линейка в Правец кара моя син към токсикологията на Пирогов", се пише в поста.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36878 | Одобрение: 8183
Много си прав, Серж, много .. ама искате от деца да спазват правила, а родителите им са същите темерути. То повечето келеши гледато от родителите си. Как да има респект от някого или нещо едно кирливо пешлеме, като самите му родители си мисля, че са некви принцове богопомазани и си праят кот искат. .. Бой им трябва! и на еднитеи на другите 
6
1
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 127475 | Одобрение: 23540
Откакто дойде т.нар. "демокрация", упорито се внушава на хлапетиите, че имат САМО права!...Никакви отговорности!... И че всичко им е позволено...Това си е негласна държавна политища, която доведе до пълно опростачаване, онагляване и оглупяване на поколенията на прехода. А тъпи  и безотговорни родители,  плюс държава, поощряваща всякакви нарушения на морал, принципи и законност, създават именно такива отрочета!....Горко й на тази държава!!! Скоро ще изчезне от картата....Гняв
4
2
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36878 | Одобрение: 8183
алоуу майката .. на майка ти у *** ти майка ли си ква си като не знаеш къде ходи и ко прай пешемето ти. Ма той не пиел, той не пушел, ма той не бил друсарка ... ама ко - 15 годишно пиянде, друсарка в дискотеките на 15. Алоо майката .. като си не си гледаш келеша тъй става. Като си покаже фалшивата карта ко няма да го пуснат или бутне 20 лв. АЛоуу майката ти си сигурно си антиваксарка и антимаскарка и подкрепяш Аби Маймуната заведенията да работят и да не се затвавря. Бас ловя че някъде пишеш статусчета - как може да затварят дискотеки къдеии ши са забавляват младитии. . ей ти го на келеше фиркан и надрусан . Да не би някой да му е наливал пиене в устата или да го е дрсал, ма ? Що още малко не написа че Киро и Асен са виновни , че невъзпитания ти келеш е префиркал . Ама нали по Бай Бойково време ги нямаше  тия неща ;) Калпва майка, калпави родители, пияни и друсани наркомани ... после държаватеа им виновна че те не си възпитали децата 
2
4
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Ас - не си прав. Отговорността е обща! Питай защо в Америка са забранени много неща? Една майка, баща, родител - как може да се бори срещу 2000 опасности? Да заключиш детето в мазето ли? Има толкова много забрани, които не са случайни, но не се спазват, щото едни хора са решили ,че трябва да изкарат маса пари за сметка на някой друг! Тази криворазбрана свобода - дето всеки може да си прави каквото иска пък всеки си отговарял сам за себе си и тотално дефектно разбиране за живота! За мен всичките чалгари - тия дето създават музиката също - не само певачките, рапарите - показването на лесен живот и БЕЗНАКАЗАН! водят до тази деградация, която се шири! Моралните устои липсват! Но не на майката, а на обществото!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
3
3
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 110436 | Одобрение: 2396
Да се забрани производството и продажбата на райски газ. Алчните ресторантьори за пари ще изморят хлапетата. Отвратително гнус. В една градинка по обед вчера видях 10 тина младежи да дишат от балон. Ужас.
Всеки да си получи заслуженото !
4
2
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 139704 | Одобрение: 22329
и кой е виновен за това? дискотеката която предлага услугата или майката която не обръща внимание на сина си и пуска 15 годишно дете по дискотеки?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама