Дончева: ГЕРБ ще посочи Емил Радев за гл. прокурор

12.06.2019 / 11:54 4

Емил Радев ще бъде кандидатът на ГЕРБ за нов главен прокурор, твърди лидерката на „Движение 21“ Татяна Дончева. Тя коментира пред бТВ темата за избора топ обвинител. Според нея този избор не е предрешен, пише standartnews.com.

„ГЕРБ има политически възгледи за главния прокурор и неговото основно предназначение ще бъде да им пази гърба и да обяснява, че те никога не носят отговорност”, заяви Дончева. Според нея те вече са избрали кандидатура за поста и това е Емил Радев.

„Устойчивостта на страната, възможността за взимането на правилни политически решения е свързана с това контролните механизми на държавата да функционират правилно и ефективно. Когато в съдебната власт има хора, които се страхуват, че ще бъдат преследвани, ако нарушат закона, те работят по един начин. Когато нямат страх и смятат, че политическата протекция им дава всичко, системата функционира по друг начин”, на мнение е лидерът на „Движение 21”.

„Тъй като начинът на изграждане на прокуратурата досега е изключително централизиран, взет от старите времена, това позволява на много хора, които имат политически позиции, да сложат който им трябва и да го използват като бухалка срещу своите противници или като гръб за себе си”, на мнение е Татяна Дончева.

Пет имена се спрягат за наследници на Корнелия Нинова на поста председател на БСП. „Нужно е успокоение в БСП и то не може да дойде при запазване на статуквото. То само ще ожесточи нещата”, коментира още Татяна Дончева.

По думите й БСП трябва да плати цената за ерата „Станишев”. „Тази цена е много тежка. Членовете на партията, които са спомогнали да се задържи статуквото „Станишев” с неговите последици, трябва да я платят. Преодоляването на това не може да стане като започнат да го унижават”, допълни Дончева.

Тя е на мнение, че Мая Манолова е сериозна кандидатура за кмет на София. Могат обаче да се търсят и други кандидатури, които са извън политиката. „Да се търси фигура, която да вкара ред в Столична община и да разкове този бардак на политически и бизнес интереси би било добре”, каза лидерът на „Движение 21”.

Татяна Дончева е на мнение, че ако Мая Манолова няма сериозна организационна поддръжка, няма да успее, независимо от рейтинга й.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
34
57
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15468 | Одобрение: -552
- ,, По -добре те отколкото Доган." - MrBean   --------- За мен този начин на мислене е дълбоко погрешен Господине. Нещо като : - ,, Не е важно аз да съм добре, важното е ... Вуте да е зле!" Кой е казал, че Доган трябва да го определя, въпреки, че и това се тиражираше в публичното пространство????? Не искам Главният прокурор и Висшият съдебен съвет да са политически зависими нито от БСП, нито от ГЕРБ, нито от ДПС или някоя друга политическа партия !!!!!  Толкова ли са корумпирани и уязвими (политически) във Висшия съдебен съвет, че  не намериха поне !!!!  един, що - годе независим и достоен магистрат за кандидат??? Така ли ще я караме и докога - ,, ,, Куче влачи, диря няма."??????  Политическите борби да са на ниво, за изпълнителна и парламентарна власт и дотук. Съдебната власт и медиите - независими. Или много утопично Ви звучи ???? Народ без ясна визия за бъдището си, е ...... поробен или изчезващ народ.
2
12
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 32839 | Одобрение: 4964
По -добре те отколкото Доган.
38
64
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15468 | Одобрение: -552
-,, ... ТИМ ще си имат главен прокурор. " - Варна   ---------- Прав си Варна,...... а пък аз се надявах,  да ни стане Кмет Ангелче. ГерП ще са зад гърба му, ТИМ също, СИК също, пълен политически и медиен комфорт. Копаш си в града свободно, усвояваш парични потоци от тук - от там,   ....  не работа - ами песен. Ухилен Виж му осанката, заслушай се в приказките му, .... а'бе, тежи си на мястото момчето като дялан камък.  Сега като се замисля обаче,  грешал съм  и то много. Това щеше да бъде слизане по стълбичката на политическата му кариера.  Друго си е : - Господин Гл. прокурор искате ли това, ... Господин Гл. прокурор искате ли онова.:'( Някак,  по - авторитетно е, а и думата му ще е ..... закон. А Кмет, ... селски истории, :dizzy:.... работа за незнаещи и начинаещи политици без опит. :silly:  
24
42
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 76297 | Одобрение: 36732
супер. ТИМ ще си имат главен прокурор
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама