Дрон засне епична танкова битка в Бровари

10.03.2022 / 15:18 9

Кадър Украинска правда

Изумителни кадри с дрон показаха епичната битка в Бровари, който е един от подстъпите към Киев.

Украинските въоръжени сили разбиха танков полк на руската армия близо до Бровари, Киевска област, предаде „Интефакс-Украйна”, позовавайки се на Министерство на отбраната.

В битката е ликвидиран руския танков командир Андрей Захаров, който е получил званието си лично от Путин (на снимката).

„По време на бойни действия в Броварския район на Киевска област, батальонната тактическа група на Шести танков полк (Чебаркул) на 90-та танкова дивизия на Централния военен окръг претърпя значителни загуби в личен състав и техника. Командирът на полка полк. А. Захаров е ликвидиран“, се казва в съобщение на пресслужбата от украинската армия. От своя страна пресслужбата на партия Национален корпус съобщи, че "Азов" и 72-ра бригада са разбили танковия полк на Руската федерация, в резултат на което е ликвидиран командирът на окупационния полк.

В резултат на погрома руските окупационни войски е трябвало да отстъпят. Украински медии пишат, че руският полк е бил обстрелван и по въздух с дронове, както и с артилерия и танкове. Това е поредна тежка загуба на бойното поле за руската армия, която нахлу в Украйна на 24 февруари. Киев е една от основните цели на Путин, но вече две седмици руските военни не могат да достигнат столицата.

Украинската армия се сражава храбро, докато руските войски са изключително неподготвени. Руската армия има и огромен проблем с комуникацията. Руската система Ера за криптирана военна комуникация е тотално неизползваема. Българският разследващ журналист Христо Грозев от Bellingcat написа, че „идиотите са се опитали да използват криптофони, след като са унищожили мобилните клетки на мрежата”. Системата Ера се нуждае от 3G/4G клетки, за да работи. Заради тежките загуби руската армия все по-често стреля напосоки, избивайки невъоръжени цивилни, включително жени и деца.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 145428 | Одобрение: 22973
тоя клип ми се струва много маниполиран.
4
7
Rakita (преди 1 годинa)
Рейтинг: 935 | Одобрение: -790
Дали е истина или не няма значение!Изминаха вече 14 дни ,а непобедимите нещо окъсаха!
докога
6
2
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 94422 | Одобрение: 30502
Гледам коментариите.Чета и разбирам ,че някои не са ходили войници , обаче говорят нежно като минали под дъгата. Като не ти са ясни нещата ,не коментирай,щото иначе простотията,невежеството и нежното воинско перчене се вижда! Почти 90% от публикациите са фейк ,предназначени за дебилите. Не им вярвайте ,защото е тъпичко.
5
2
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Къде е самата битка защо няма запалени танкове а само димна завеса Това шоу от Холивууд го гепиха Погледайте малко документални филми за да добиете представа за танкова битка
Истината преди всичко
2
1
... (преди 1 годинa)
Рейтинг: 26714 | Одобрение: 7544
Дано да има повече оцелели и от двете страни.
8
3
sn1p3r (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13280 | Одобрение: 2645
Кой ще носи отговорност за хилядите изречени лъжи, цитирани и преписвани после... описанието към клипа е 99 % лъжа и се вижда с просто око! Уж гръмнаха танкова, а в последствие няма останки ?!? отдолу пише АЗОВ ... Чиста проба лъжа и манипулация !!
п-и-к е най-ибрикчийската медия. Ако имаше някаква журлаистическа етика, щяха да забранят недоносчето на Недялко.
1
4
Уйо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 43197 | Одобрение: 7927
Това са димкитке на танковете. Доста стар начин за криене, който не мисля, че вече е ефективен при наличието на лазери и термокамери.
2
5
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 129290 | Одобрение: -1635
Ужасяващо!!! И за едните и за другите! Но от кадрите се вижда ,че са им приложили класическа засада.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама