Джамбазки за казармата: Аз не ходих, защото учих право 10 години, но имам достатъчно подготовка

17.08.2020 / 08:34 7

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

кадър bTV

Ще подкрепим ГЕРБ за промените в Конституцията, ако те приемат нашите 6 точки. Не можем да подпишем празен чек. Това каза в студиото на bTV евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той разясни някои от предложените промени, между които и връщането на задължителната военна служба. По негови думи, тя е необходима заради геополитическото положение на България, а от друга заради положителния ефект върху мъжете и жените, които ще преминат през казармата. На въпрос защо той самия не е служил в българската армия, Джамбазки обясни, че е учил право 10 години и не е искал да прекъсва, защото в такъв случай трудно се завършва. „Не се притеснявайте, имам всякаква подготовка“, каза евродепутатът за военните си познания.

Той обясни също, че въвеждането на образователен ценз не противоречи на международните конвенции за човешките права. Според него, за да извършва определена дейност, гражданинът трябва да има дадена квалификация. Джамбазки обясни, че може да се промени задължителният характер на гласуването на избори, като се въведат облекчения – съответно от местните и от държавните данъци в съответствие с характера на вота.

Джамбазки също подчерта, че ВМРО държи да се запази определението в Конституцията за брака като доброволен съюз между мъж и жена и да не се позволяват еднополови бракове. Той беше категоричен, че отношението към този тип бракове, сключени в други в други страни, трябва да бъде негативно.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
kris (преди 8 месеца)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Подкрепям Петково донякъде, затова му слагам палче.....Нека да има ЗАДЪЛЖИТЕЛНО военно обучение, да речем 3-4, или 6 месеца, но не и казармата от стария тип-2 години, със задължителната политинформация, делфинчета в спалното, строева подготовка и под строй с песен до столовата.....Смятам, че за максимум 6, но дори и 4 месеца при форсирана подготовка, младите ще овладеят основата която е нужна, а това е най-важното, за да можем да говорим за подготвен резерв, какъвто в момента вече НЯМА.....И благодарение на който резърв България е оцелявала.....И без козметичен салон до лафката моля.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
ас (преди 8 месеца)
Рейтинг: 63069 | Одобрение: 16314
10 години колко и колко виши е искарал през това време или като всички остали тогава се правеше че учи да не го вземат в казарма.
2
4
петково (преди 8 месеца)
Рейтинг: 3711 | Одобрение: -374
Задължителната казарма е глупост. Може би трябва да има някаква форма на военно обучение, но не от типа на старата соц казарма, която е едно безвъзвратно загубено време. 
3
1
уйчо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 35391 | Одобрение: -2909
И след 10 години пак се влиза, някаква друга шмекерия е правил.
5
2
айки (преди 8 месеца)
Рейтинг: 24196 | Одобрение: 7681
кой си ти ,че ще определяш кой с кого и как да живее.....а ти ...десет години учене на право не са ли ти малко много.....все тъпанари сте в това управление.....ОСТАВКА....веднага...
5
2
upsurt (преди 8 месеца)
Рейтинг: 2804 | Одобрение: 624
Нормалните хора завършват за 5 години висше образование.Явно за глупаците и 10 не стигат. P.S. Алкохолът и Партията не прощават на никого.
5
0
Свободен (преди 8 месеца)
Рейтинг: 1726 | Одобрение: 416
Педалите си личът отдалече.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама