php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Джебчийки подкупвали охрана и полиция, за да ни обират на воля във варненските молове

01.06.2015 / 08:55 12

Джебчийки дават 2000 лв. на човек от полицията, за да се трие веществено доказателство, или пък 10 000 лв. такса, за да не те закача охраната в мола, съобщи Нова телевизия.

„При нас в занаята нон-стоп се изкарват пари, няма спиране. Зависи, може и 1000 лв. да изкарваш, може и 500, може и 1 500 лв. Аз от 10 години само по моловете съм- Варна МОЛ, гранд Мол, Варна Мол, гранд мол. Че си изкарвам хляба оттaм”, споделя Евгения, дългогодишна джебчийка, цитирана от 24chasa.bg.

„В добри за тях дни, в кавички, могат да стигнат до десетки хиляди евро”, казва Георги Алексиев, управител на настоящата фирма на мола.

Това са Евгения и Мария. По професия джебчийки. Едни от най-добрите в Игнатиево. В бизнеса са от малки. Наследили са занаята от техните близки и са се разминавали с леки присъди.

Издържат семействата си само с парите, които изкарват от кражби. Обират туристи не само във Варна, но и в чужбина.

„Как беше в Турция? - Горе-долу. Не беше така. Има къде да се бачка, но законите им много опасни са”, споделя Евгения.

Живеят в луксозни къщи за стотици хиляди левове и карат също толкова луксозни автомобили. А държавата се прави, че не ги забелязва.

До скоро Евгения и Мария обирали на воля туристите в мола, в който охранители убиха човек. Плащали си и всички си затваряли очите. Управителят на новата охранителна фирма обаче им създавал проблем. Така всъщност успяваме да стигнем до двете джебчийки.

Представяме се за служители на мола, които ще съдействат новият шеф да стане благосклонен и да остави джебчийките да бачкат клиентите. Така разбираме как работи цялата схемата с джебчийството.

„Старата охранителна фирма, тоест бившата, която е била в мола, възможно да е правила такива договорки, има такива слухове. С нас също са се опитвали да правят договорки, с наш служител. Предлагали са му пари, за да бъдат допускани на територията на гранд мола, но съответно са получили отказ.- Колко пари са му предложили? – 10 000 на месец”, казва Георги Алексиев, шеф на настоящата охранителна фирма.

Джебчийките твърдят, че имали връзки и в полицията и ако запис от охранителните камери на мола попадне там, плащали на техен човек, за да ги отърве.

Понякога сумите, които твърдят, че давали на полицията, надвишавали 500лв. Мъжът на Евгения обяснява колко е неизгодно.

„Дават се много пари. В полицията много пари се дават- даваш на дознателя, даваш на шефа им, дознателят взима 2 000лв. само да махне един диск. - 2 000 лв. да изтрие диска. - Направо ни дерат кожите. Даваме си от джоба понякога”, обяснява Васил, мъжът на Евгения.

На кого точно плащат в полицията, не пожелаха да кажат, но прокуратурата със сигурност може да разбере.

Но да се върнем към джебчийските умения на Евгения и Мария и тактиките, които прилагат на туристите. Най- лесната и апетитна плячка били израелците.

„Значи гърците и израелците, те са най-прости. Ти му казваш пази, той забравя и когато в тоалетната в мола влизат на чешмата, пак ги заблуждаваме и пак ги бачкаме, докато си измият ръцете. Някой не знае как се пуска чешмата. Не знаят как, аз им пускам по-гореща, аз ти казвам, аз ги побърквам вътре. И когато са, аз сега гледам, коя, в коя тоалетна ще влезе. Гледам да съм близо. Пускам капака, пускам водата и се качвам отгоре. Тя оставя чантата, нали в закачалката и тя на цокалото, взимам я отгоре и я дърпам”, казва Евгения.

Джебчийките разбират предварително- кога и в колко часа пристигат туристите в мола. За да не бият на очи, се дегизират като тях.

„Когато са забрадени и аз сега не мога да отида да влизам при арабките. Веднага забрадката, шалчето, туниката, хем да не се гледат гъзовете и маратонки нося, да не се гледа и крака. Всичко знаем”, споделя Евгения.

Мария започнала да краде от 11-годишна. Съвсем скоро занаята щяла да наследи и малката й дъщеря. И докато Мария живее охолно с парите от джебчийство, е получавала социални помощи от държавата. На хартия, Евгения също се води, че живее на прага на бедността. По документи, работи на минимална работна заплата. Забележете тавана на къщата на Евгения и Васил ( тук снимка с огромен знак на Мерцедес на тавана ) - в целия град Игнатиево тази марка автомобили е на особена почит – видимо и по улиците, и по знаците в домовете на тези хора.

Така са голяма част от жителите на този малък град до Варна – Игнатиево. Тук бедна къща няма. Няма и човек без скъп автомобил. А проверката ни показа, че пред държавата много от тях са социално слаби като нашите героини джебчийки. Влизаме в една от къщите в Игнатиево.

След репортажа от НАП-Варна се зарекоха да започнат проверка по случая.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
sweethoney (преди 6 години)
Рейтинг: 1045 | Одобрение: 275
Ужас. Какво стана с "Нашата полиция ни пази" ...
6
1
Agent_007 (преди 6 години)
Рейтинг: 10 | Одобрение: 5
[justify]Поздравления за находчивостта и упоритостта на младия кадър на Нова Тв., и успехи в бъдеще. Не е тайна, че лицата осъществяващи т. нар. "джебни кражби" в област Варна години наред плащат рушвети на корумпирани полицейски началници, прокурори и съдии, за да не бъдат осъждани. В последните години в ОДМВР- Варна парите прибираха пенсиониралият се в края на 2014г. Стоян Гунчев заемал началнически пост в сектор "Криминална Полиция" при ОДМВР- Варна и сегашния началник на Отдел "Криминална Полиция" при ОДМВР- Варна - Свилен Аврамов. В началото на месец Май- 2014г. беше създадена т. нар. група по противодействие на джебните кражби към Отдел "Криминална Полиция" в ОДМВР- Варна, която накратко бе наричана "джебната група". Целта на тази група беше да се противодейства на престъпленията свързани по линия на джебните кражби, тъй, като тогава силно ескалира обществено- гражданско недоволство срещу този род престъпни посегателства, което застрашаваше сигурността, реда и спокойствието в Област Варна. На тези и други полицейски началници не се хареса идеята и именно за това саботираха работата на групата, като още в първите месеци след създаването й подмениха полицейските екипи- определени полицейски служители постигнали високи резултати и активност при противодействието на джебните кражби. През месец Юни- 2014г. Свилен Аврамов и директора на ОДМВР- Варна скриха един Доклад относно "работата на групата по джебни кражби и проблемите стоящи в същата по противодействието на джебните кражби". Този Доклад така и не видя бял свят. Защо ли?[/justify]
29
6
zakluch (преди 6 години)
Рейтинг: 30904 | Одобрение: 5664
Знаех си, че полицайчетата са едни от най-големите престъпници! Много неща излизат на яве, евала 
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik