Единодушно: Депутатите одобриха забрана на наргилетата в заведенията

13.03.2019 / 13:34 3

Парламентът одобри на първо четене забраната на продажба на  наргилета на деца, както и пушенето им в затворени пространства. Идеолог на поправките в Закона за здравето е лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Вносители са и други народни представители от НФСБ, както и от ВМРО, пише Флагман.


Поправките изравняват ограниченията за пушене на цигари с тези за наргилетата. Така вече няма да може да се пушат „водни лули” в заведения.

Основен аргумент на вносителите е, че наргилетата са дори по-вредни от тютюневите изделия.

Дебат в пленарната зала днес нямаше. Законопроектът бе приет единодушно с 87 гласа „за”.

По предложение на депутат от ГЕРБ обаче срокът за внасяне на поправки за второ четене бе удължен максимално. Това означава, че при окончателното приемане на законопроекта е възможно да има сериозна корекция.

Поправките удрят върху бизнеса, свързан с водните лули.
 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2212 | Одобрение: 722
Абсолютна пародия! Сега като има забрана за тютюнопушене да не би да има заведение където да не се пуши? Във всички кафета и барове се пуши. Глобени разбира се няма. Или някой и друг заблуден.
4
2
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 47871 | Одобрение: 18661
И сега какво ще прави Благо "Джизъса"? Остави ,че черничкото Злате ще му "конфискува" голяма част от паричките , ами ще му съсипят и малкото бизнесче....Малеее, нема да има пари за полировка на зъбките. Ох, мъка.....голяма мъка ми е на сърцето за тях!!!Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама