Експерти: Предателство е България да не си вземе газ от тръбопроводите на Газпром към Сърбия

12.07.2022 / 20:00 9

Снимка Булфото, архив

Експерти твърдят, че Теменужка Петкова лъже за енергетиката. 

Минава през България тръбопровод и не можем да ползваме газ за нас. Трябва да вземем мерки. Ако не ни давате газ и ние няма да даваме. Има неравностойно положение. Но се иска големи топки от управляващите за решение. Това заяви атомният експерт Георги Касчиев.

Грешката е в тайните на пътната карта с Газпром. С нея България е поела ангажимент да транзитира газ и да не прави задръжки, допълни го експертът Иван Хиновски пред bTV. 

Това си е чисто предателство /б.р. -  на подписалите пътната карта от кабинета на Борисов/. На Теменужка Петкова не трябва да вярвате една дума. Толкова лъжи е изговорила за енергетиката, категоричен бе Касчиев за пътната карта. 

Плащаме за газопровод и нямаме право да ползваме газ. Трябва да видим какво правим с Газпром, каза още той. 

Трябва да имаш възможност да черпиш от няколко източника, за да има диверсификация. И от Газпром, и от Азербайджан и втечнен газ. И трябва да има търгове. За да стане ясно колко танкера ще дойдат, колко азербайджански газ. Правилно е да да има прозрачен търг в зависимост от енергийната стратегия, категоричен бе Хиновски.

За диверсификацията на Борисов - преди десет години се прие закон да не се разработват находищата за газ в страната. Идеята бе да се забрани добива на шистов газ, което бе провокирано от Газпром. А накрая се взе решение да се спрат проучванията на всякакъв вид газ, обясни атомният експерт.
 
За близко време АЕЦ "Козлодуй" не може да бъде изключен заради бойкот на Русия. Имаме резерв от ядрено гориво и други резерви, успокои Касчиев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 129180 | Одобрение: 4790
Теменужка и Бойко ,, изгубиха пътната карта " но са договорили да построим тръбата с наши пари за Сърбия и Унгария и да не вземаме нищо от газа. Взеха тлъст рушовет. Стана ясно  отдавна.
Всеки да си получи заслуженото !
2
4
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 135525 | Одобрение: -1985
Явно съветските тролове се възпалиха. Ако не дават газ по тръбата,ние пък няма да даваме тръба.Тоест врътка на крана и да видим.Пък после ако искат сърбите да дават,копелето Орбан да дава... като караш по магистралите в Сърбия и Унгария да не би да не плащаш путарина? 
4
6
danx12n (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
P. S. Тези са експерти колкото аз съм китаец. По всичко личи, че "експертите" не са чували за транзит /срещу такси разбира се/, какъвто има и в др. държави по света. Или просто се правят на дръж ми шапката, те най си знаят какви са мотивите им. Хиновски определено не е експерт, както казах - познавам го. Но и всеки работил и работещ в АЕЦ-Козлодуй го знае що за боклук е. Боклук върху когото разпъваха чадър. 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете
4
3
Пиша на кирилица (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7559 | Одобрение: -1
Касчиев все едно каза: "Всяка куриерска фирма да си взема, част от пратката". Истерясала работа.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
6
3
Off Road (преди 1 годинa)
Рейтинг: 25040 | Одобрение: 6295
Малоумници, ама бетер кретения е това. Никой не е спрял газа - просто ние не искаме да си го плащаме на продавача. А щом не искаме да плащаме и посягаме към чуждото, това не може да се нарече по друг начин, освен нагла кражба. И за резултат, освен обтегнатите отношения с Русия, ще влошим и тези със Сърбия. А Сърбия ни е съсед, който много здраво напазарува гърмялки миналата година. Сещате се, нали, дрисльовци устати.
5
3
Сивия (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9484 | Одобрение: 1084
На крадците , по Крумово време са им режели ръцете ...!!!Гняв Ако посегнем , заслужаваме Путин да ни прати  "Новичок" по тръбата ...!!!:'(
Яденето,е полезно за храносмилането !
2
4
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 80592 | Одобрение: -8723
Не е предателство, а КРАЖБА...:'(:dizzy:
Марио Кроненберг
4
7
danx12n (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
Аз пък 100% не вярвам дори на една дума на некадърника, некомпетентен и схемаджия Хиновски. Защото го познавам, лично! И не само аз. Този отдавна трябваше да е в затвора. Наместо това не спира да ръси "експертни" мнения през ТВ кутията. 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама