Елена Поптодорова: Новите изтребители за армията си заслужават парите

13.07.2019 / 17:31 9

Самолетната сага върви от 15 години. Ползите от сключването на договора със САЩ за новите изтребители за армията ни са в това, че след дългогодишни опити да направим стратегическа покупка в НАТО, това най-сетне ще се случи. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 вицепрезидентът на Асоциацията на Атлантическия договор и бивш посланик на България в САЩ, съобщава Novini.bg.


Така, толкова години по-късно, реално доказваме къде сме в сложната геополитическа обстановка. Това означава съвместимост на нашата авиация с авиацията на останалите страни членки на НАТО, означава да попаднеш към една друга страна, към която досега само номинално си принадлежал, заяви Поптодорова.

Пристъпваме към изграждане на солиден дългосрочен, стратегически капацитет, добави тя.

Очевидно това, което получаваме, си заслужава парите. Цената, която ще заплатим, е съпоставима с цената, която ще заплати Словакия. От американска страна има добронамереност спрямо нас за цената, няма някакви зли козни, каквито коментари се появиха, посочи бившият посланик на България в САЩ.

По думите на Елена Поптодорова атаките срещу сделката не тръгват от прагматични съображения, а само от това, че става въпрос за самолети от САЩ."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
24
3
ДИВАКА (преди 10 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
пък аз си мисля ,че е специалист само по гепи -кремчета..пък тя разбирала и от цени..а като разбира от цени,кремчето на космическа цена ли го предлагаха ,та крадеш..дърта клептоманке.. Изплезване:devil:Изплезване
15
5
Sand (преди 10 месеца)
Рейтинг: 14195 | Одобрение: 5030
Логически издържано мнение , я пак Некси , на човек който краде на дребно , леле . Преводач на Тошо цървула изказва мнение от името на комунистическите маймуни ли ? Хахахаха. Тази за нищо не става камо ли да изказва мнение ,къде изчезна онова говедо Цецо тъпото дето ме заплашваше ,че щял да ме смачка , кво стана бе цървул мръсен комунистически ?
28
4
Пешо от Виница (преди 10 месеца)
Рейтинг: 47830 | Одобрение: 18650
Елена Тодорова-синоним на български клептоман, който по случайност е на дипломатическа работа, но се е "оср@л" както никой друг. Арогантна жена, която няма срам и съвест. Жалко подобие на човек. Много ми е интересно дали има деца и дали те се гордеят с нея? Защото аз се срамувам да отида в Полша и там да ме  отъждествят с клептоманката -Елена. Еленооооооооооооо, скрий се в дупката и не се показвай!Гняв
26
3
Sand (преди 10 месеца)
Рейтинг: 14195 | Одобрение: 5030
Е то няма лошо  ако ги платите ти и твоите приятелчета комунистическите пребоядисани маймуни , ама нейсе , ти можеш да крадеш парфюмчета, а другите даже и не си помислят да плащат . С чужда пита майчин помен ! Мамицата ви мръсна и крадлива комунистически свине , купувайте ,нали ние ще плащаме .Радвайте се добра сделка на наш гръб. Нали така комунистически свине ?
33
2
batkojoro (преди 10 месеца)
Рейтинг: 5103 | Одобрение: 2228
Ти пък от кога взе да разбираш от самолети?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама