Емил Соколов: Оста Радев-Борисов-Доган ще опита да унищожи всяка промяна, която застрашава руските интереси в България

13.08.2022 / 15:34 12

Кадър БТВ

Интересен коментар написа Емил Соколов, който е доктор по история и преподавател в University of Exeter, Великобритания.

Той смята, че оста Радев-Доган-Борисов ще направи всичко възможно България да си остане зависима от Русия и подвластна на традиционния за страната ни руски модел на управление.

"Миналата година Радев беше в конфликт с ДПС. Това беше конфликт между различните групировки на ДС

 Под шапката на борба с корупцията и свалянето на Борисов Радев работеше за това да защити интересите на хората, които стоят зад него. За гражданите това беше полезно единствено до толкова, че Борисов най-сетне беше свален. ГЕРБ се окопаваше във властта в продължение на години и това трябваше да спре.

Войната в Украйна обаче промени ситуацията, защото започна геополитическо пренареждане в цяла Европа. Различните групировки на ДС и БКП видяха, че могат да изгубят контрол над България. Да, Радев, Борисов и Доган представляват различни задкулисни интересни, но общото между тях е, че всички служат на Русия. Когато се почувстваха застрашени, те се обединиха и предприеха общи действия, за да си върнат контрола над управлението на страната.

Войната между Радев и ГЕРБ и ДПС за контрол над различните сфери на влияние завърши в съюз между тях. Няма значение, че не се харесват, защото общата им цел е зададена отвън. Този съюз цели само едно - да продължи да държи България в руската орбита чрез контрол над енергетиката, службите и общите политически и икономически процеси в страната. Оста Радев-Борисов-Доган ще опита да разруши всяка промяна, която застрашава руските интереси.

Служебното правителство е еманация на този пълзящ преврат, който цели да подмени цивилизационният ни избор и да гарантира на Русия водеща позиция във всяка сфера.

Тук не става въпрос за партии и лидери, битката е за душата на България." За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 122125 | Одобрение: 3905
Такива политици  отглеждаме .Избираме , алчни продажници, харизват народния интерес заради лични облаги. Ние ги търпим те ни крадат .
Всеки да си получи заслуженото !
1
1
dodo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11261 | Одобрение: 2051
Нашите политици са все подлоги на нечия чужда хранилка и никога не мислят за българския народ а само за собствения си джоб
3
5
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 73151 | Одобрение: -7719
Истината е, че всички БГ политици са алчни и нагли... Включително президента! Отново си вдигна заплатата - не го ли е срам в тази криза?!?Гняв
Марио Кроненберг
10
7
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
P. S. Щом и тоя кирчов анал-лизатор изкараха от хралупата да брани харвардските меринджеи, значи харвардските меринджеи са в нокаут, страх и паника. 🙂 При това, постът на тоя никому неизвестен анал-лизатор е преди повече от седмица, но куролационните им партньори Б$П /респ. Petel/ ровят ли, ровят из нета, само и само за да намерят поредния Матросов. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
0
11
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Оле!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
9
8
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Оста на измамата Киро-Ристе-Корнела се накендза мощно. 🙂 7 месеца управлението им се редуваше: лъжи - схеми - крадене - национално предателство - лъжи - схеми - крадене - национално предателство
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
5
13
Джавелин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1292 | Одобрение: -1568
истина е всичко. заблудените нашенци не разбират, че в България преход не е имало. Комунистическото ДС си приватизира всичко и го опоска, създаде си партиийки и групировките за да продължат да държат страната далеч от демократичните промени, които могат да я направят модерна европейска страна. изгониха младите и можещи хора, защото никой креативен човек няма сила да се бори с агресивната посредственост и мутренщината като има по-добър избор. Опростачиха народа, който си остана закрепостен и робски. Сега е време разделно. Много хора вече прогледнаха, какъв е изходът - война, гражданска война или реформация по мирен път не се знае. Със сигурност ако искате България да има път напред трябва да се промени мисленето.  
„Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския“
11
3
motoristka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
Изглежда интелигентен, но между ушите му вакуум. Пишел, казва анализи, а не мантри, но е поредният аналблизатор на нечия хранилка !!!!!!
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
9
1
BoboX (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2847 | Одобрение: 767
Продължавайте да играете на детски игрички - кой е за Америка, кой за Русия.  А за България на никой не му пука. Измекяри
5
5
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
Вярно е финансовите интереси са големи за тези хора и то от много години,а за обикновенния българин -нищо! Само лъжи и  голи обещания.
12
6
бачо Кольо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 16201 | Одобрение: 4491
Поредната кукумявка на американска хранилка!
Колкото повече,толкова повече!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама