Евробарометър: 75 % от румънците подкрепят приемане на еврото, в България са най-големите противници на единната валута

09.07.2021 / 16:05 2

Кадър Пекселс 

Българите са най-големите противници на приемането на еврото.

Експресно проучване на Евробарометър, публикувано днес, показва широка подкрепа за еврото в държавите членки, които все още не са приели общата валута. Проучването е проведено в България, Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния и Швеция, които все още не са в еврозоната.

Най-голяма подкрепа приемането на единната европейска валута среща в Румъния - от 75% от анкетираните. Следва Унгария - с 69% одобрение, в България 52% от респондентите подкрепят смяната на лева с евро.

Малко над 50% от всички анкетирани в седемте държави считат, че въвеждането на еврото би имало положителни последици лично за тях.

Във всички изследвани държави членки, с изключение на Чехия, се наблюдава увеличение на дела в полза на въвеждането на еврото в сравнение с 2020 г.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
6
ПраБългарин (преди 4 месеца)
Рейтинг: 36083 | Одобрение: -20142
Точно така Вин, много си прав, слагат ти минуси, аз ще ти сложа плюсче. Някой хора просто не искат да се развиваме, те искат народа да е на колене и да не се противи, както е било преди 89г., за да си правя каквото си искат с него.
1
3
Вин (преди 4 месеца)
Рейтинг: 2862 | Одобрение: 162
Нормално,...за не нормално, не информирано, комплексирано, комунизирано, русифицирано, конспиративно общество? Резултатите от 45 години комунистически експерименти и 32 социален геноцид върху съзнанието, бита, духът на народонаселението - енциклопедичен пример за разпад!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама