Фандъкова се закани на протестиращите: Ще има проверки, където вчера гориха маски

21.10.2020 / 15:50 11

Снимка: Булфото

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви на пресконференция днес, че са мобилизарини екипите на Столичния инспекторат, на Центъра за градска мобилност, всички екипи на „Общинска полиция“, които трябва да следят за спазването на заповедта на здравния министър, която влиза от утре, а именно за носенето на маски.

Тя все пак уточни, че маска ще се носи само на места, където има струпване на хора и не може да се спазва дистанция.

Такива места, според нея, са и протестите. "Ще има проверки и на протестите, където вчера демонстративно гориха маски. За мен всички хора са равнопоставени без значение къде са“, каза Фандъкова.

Тя обяви, че ще бъде намален и интервалът на движение на метровлаковете в пиковите часове с цел да не се допуска струпване по пероните и призова да не се допуска към преминаване на допълнителни и по-строги мерки както вече се случва в други държави.

„Само вчера са извършени 381 проверки в търговски обекти от екипите на „Столичния инспекторат“ и полицията. За радост има издаден само един акт за неносене на маски, в градския транспорт са издадени 14 акта, като има 4 предупредителни протокола и 3 полицейски разпореждания за неправилно носене на маски, актовете са за липса на маски“, отчете тя, пише БГНЕС.

Контролът по спазването на мерките срещу коронавируса в столицата ще бъде максимално засилен, дезинфекцията силно завишена, а проверките в градския транспорт ще продължат.

Градоначалникът настоява да се разшири контролът в търговските обекти – не само през деня, но и на тези, които работят вечер. Тя посочи, че само за денонощие броят на заразените бележи тревожен рекорд.

„523-ма са новозаразените, хоспитализираните са 341, в интензивни отделения са 47. Това означава и доста сериозно натоварване на болниците в София. Има още капацитет и възможности, но те не са безгранични“, заяви тя и добави, че проблем е недостигът на медицинските сестри и санитарите.

Тя обяви, че ще покани водещи епидемиолози да се включат в „неформален медицински съвет“, който да консултира общината за последващи мерки.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
ПраБългарин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 27940 | Одобрение: -13140
Преди 2009 2010 защо не го направиха, нямаше криза?? Освен кола, карам и мотор от 97 98г много добре знам, какво се ремонтираше преди и какво се направи последните години. Много по добре познавам града от теб.
2
0
някой (преди 9 месеца)
Рейтинг: 29989 | Одобрение: 7049
Щом казващ "памперсчо" , явно през грозните ти розови очила така се вижда Усмивка , малоумнико. Я си вземи "велоалейките" , по средата на които има и стълбове дори, наводняващите се и изключително скъпи (като златни) "нови булеварди" , закрити и паднали болници, а сега се качи и на "влака" до "златните" и отиди толкова надалече, от където ще ти е трудно да се върнеш. За жалост, простотията на тиквата и кражбите направиха да няма истинските влакове, които да и пътуват по вече изградените жп линии, та сега щял да прави нови. Така е, когато простака-крадец управлява, а такива като теб му се кланят (да не казвам друго) , едва ли може да се очаква някакво развитие. Я да те питам, "памперсчо" , ти какво си мислиш, че ако не беше тази крадлива тиква, щяхме да се затрием като народ и държава ли ? Ти верно ли си толкова ограничен, че не виждаш по-далеч от носа си ? Какво да се прави, явно толкова си можеш, да пълниш само памперса Усмивка .
0
2
ПраБългарин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 27940 | Одобрение: -13140
Ти си пълен задръстеняк, няма какво повече да кажа. Аз за 100 път ще напиша, че морската градина е с нови алеи, 30 г такива ремонти не съм виждал там, булевардите нови, велоалейки, градини, училища, болници, а сега ще правят влак, от летището до златните. Радвай се, че Бойко направи толкова много за държавата, ако бяха бсп щяха само да крадат и нямаше и половината от това да е направено.
2
0
някой (преди 9 месеца)
Рейтинг: 29989 | Одобрение: 7049
Много философски си го написал "Пра ... " Усмивка , живота си бил минавал. Че е така, така си е, но много по-добре щеше да си минава без такива отявлени крадци, без които също щеше да е много хубаво и красиво, дори много, много повече. И на кое да се "радвам" , на новото след новия ремонт, на дупките след новопостроените пътища ли, на грозните фасади на сградите след кражбите по санирането ли, на тъпотията на тиквата и всичките му министри-лакеи, на глупостта и излагането на страната и народа ни от тулупа-простак, на гъзоблизците-крадци около еднокнижния , и да продалжавам ли, "драги ми смехурко" "Пра ..." , който като други такива заблудени, сте явно в началото на развитието си. "Пра ..." , писал съм ти и преди, осевери се , поне малко, макар да имаш нужда от много.
0
2
ПраБългарин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 27940 | Одобрение: -13140
Той живота си минава, откраднали или не всичко е ново, преди и толкова е нямало, така че радвай се на новото и го ползвай, защото преди си бил 30години на остатъците от комунизма. 
3
0
някой (преди 9 месеца)
Рейтинг: 29989 | Одобрение: 7049
"Пра ... " , прав си, тази измислена женица, в качеството си на кмет и лакей на тиквата, толкова много е "направила" , разбирай откраднала от както е на този пост, но не и колкото тулупа, че наистина не искам никой от моите роднини или познати да се включват в такава надпревара по крадене. А София, станала е такава бъркотия и мръсотия, че и идея си нямаш, но от къде да знаеш, или може би и там си блъскал по плочите Усмивка . Виж, като образователен министър тази имаше доста по-добри попадения, но то е, защото още беше в началото на грабежа на тиквата, и все още не беше станала толкова зависима от интригите и кражбите му. Пак да ти напиша "Пра ... " , или си "отвори" очите, или просто си свали очилата, които се ползват от оксеженисти и електроженисти, че може и да се спънеш като вървиш, и да се повредиш Усмивка , не че сега си много наред де Усмивка . 
0
3
ПраБългарин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 27940 | Одобрение: -13140
никой, тази жена е направила повече за България, от целия ти род, взети заедно, а София е станала кукла. Дано да ги глобят всичките да напълнят хазната.
3
0
MrBean (преди 9 месеца)
Рейтинг: 63878 | Одобрение: 8183
Мамка им на герберастите! А глобяват фризьорки и други за слушане на радио, а как да чуят заповедите??
2
0
Ванката (преди 9 месеца)
Рейтинг: 9367 | Одобрение: 2297
Проверяващите да не бъдат бити и еба*и?!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
4
0
някой (преди 9 месеца)
Рейтинг: 29989 | Одобрение: 7049
Тази поклонничка и изпълнителка на "повелите" на тиквата се изсили нещо. Има ли някой, на когото да не му стана ясно, че една от причините за тази тъпа заповед за маските, на този клоун "министърчето" , е точно заради протестите. Смешници, толкова наглост, глупост и елементарни похвати са присъщи само на тиквата и цялата му крадлива банда от лакеи.
1
0
4udovi6teto (преди 9 месеца)
Рейтинг: 36521 | Одобрение: 9466
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО[/font][font=Helvetica, Arial, sans-serif] Обн. ДВ. бр.80 от 11 Октомври 2016г. Глава първа. ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО Чл. 1. Този закон урежда ограничаването на носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето. Чл. 2. (1) На публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето. (2) Публично място по смисъла на ал. 1 е всяко обществено достъпно място на територията на Република България. Чл. 3. Разпоредбата на чл. 2, ал. 1 не се прилага: 1. ако носенето на облеклото се налага: а) по здравословни причини; б) от характера на упражняваната професия; в) в рамките на спортни, културни, образователни или други подобни прояви, когато се носи от участниците в тях и е с временен характер; 2. в молитвените домове на регистрираните вероизповедания; 3. когато със закон е установено друго. Чл. 4. (1) Облекло, прикриващо или скриващо лицето, са плътни или полупрозрачни дрехи, покривала, наметала, мрежести платки, маски или други подобни елементи, които прикриват частично или скриват напълно лицето. (2) Лицето е прикрито частично при носенето на облекло, с което са закрити устата, носът или очите. (3) Лицето е скрито напълно при носенето на облекло за цялостно закриване на лицето. Глава втора. КОНТРОЛ И АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ Чл. 5. Контролът по спазването на закона се осъществява от органите на Министерството на вътрешните работи. Чл. 6. (1) Който на публично място носи облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето, се наказва със: 1. глоба в размер на 200 лв. - за първо нарушение; 2. глоба в размер на 1500 лв. - за всяко следващо нарушение. (2) Ако нарушителите са длъжностни лица, наказанието е: 1. глоба в размер на 500 лв. - за първо нарушение; 2. глоба в размер на 2000 лв. - за всяко следващо нарушение. (3) Наказанието по ал. 2 се налага и на подбудителите и допустителите. Чл. 7. Актовете за установяване на нарушенията се съставят от органите на Министерството на вътрешните работи. Чл. 8. Наказателните постановления се издават от министъра на вътрешните работи или от оправомощени от него длъжностни лица. Чл. 9. Установяването на нарушенията, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления се извършват по реда на Закона за административните нарушения и наказания. ------------------------- Законът е приет от 43-то Народно събрание на 30 септември 2016 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.[/font]
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама