ГЕРБ като по команда с тежка атака срещу Радев във Фейсбук. Искат да поеме отговорност за коронавируса

12.03.2020 / 11:29 14

Синхронно като по команда най-влиятелните фигури на ГЕРБ във Фейсбук като Деси Атанасова, Антон Тодоров, Валерия Велева атакуваха президента Радев, приписвайки му отговорност за коронавируса в България.

Първи залп даде гуруто Антон Тодоров и бе подет от армията от хиляди членове и работещи в структурите на ГЕРБ, които поставяха по стените си постове от сорта на "Къде е Радев сега?".

Разбира се, се включиха и работещите на издръжка на властта сайтове.

"Румен Радев се оказа абсолютно негоден за позицията, която заема! АБСОЛЮТНО! Пълен провал, срам и позор! ДЪНО!", написа Тодоров.

Тежката артилерия Десислава Атанасова се включи минути по-късно в упреците към Радев.

Тя се въодушеви от есето на Валерия Велева, която громи Радев с този текст:

"Защо мълчи президентът?

Не знам дали Радев разбира отговорността си днес. Не знам дали осъзнава какви лостове за въздействие върху обществото има и как не ги използва.

Вече имаме първата жертва на коронавируса. Вирусолозите ни предупреждават, че това е само началото... Ще има още и още... тъжни съобщения.

СЗО сложи печата върху COVID-19: СВЕТОВНА ПАНДЕМИЯ!

Болниците са поставени на изпитание, каквото не помнят от години. Науката е впрегнала умовете за битка със злото.

У нас Националният кризисен щаб работи на 24-часов режим. Свикнахме да се събуждаме и да си лягаме със сводките на ген. Мутафчийски, които все повече започват да приличат на черна военна хроника.

Изпълнителната и местната власт се опитват да вкарат живота на обществото в нови релси – органичения, рестрикции, забрани...

И то под ударите на растящо недоволство, пълзящ страх от неизвеството и обикновена, човешка паника.

В такъв момент нацията има нужда от лидерство.

От авторитетно лидерство, което да поеме страховете, да тушира паниката, да призове за солидарност, да накара хората да мислят за общото, за да си подсигурят личното.

Премиерът и министрите го правят. Непрекъснато.

Въпросът е колко им вярват. Коронавирусът ни връхлетя в момент на сринато доверие към цялата политическа класа.

Единственият с положителен рейтинг в държавата - президентът - точно в този момент мълчи.

Няма обръщение към нацията.

Няма зов срещу паниката, няма разговор с обществото, няма диалог с онези 2 милиона българи, които му гласуваха доверие и го изпратиха на върха на властта. Няма дори човещина.

Президентът се самоизолира от драмата в държавата.

Него просто го няма.

Радев е големият отсъстващ!

Лидерството е влияние - нито повече, нито по-малко, казва Джон Максуел.

Радев има влияние върху 65% от българите, които в този момент все още му имат доверие. И точно в този момент той мълчи пред тях. Пред всички.

Защо?

Не знае какво да им каже. Или не знае, че трябва да им каже нещо. И тук няма никакво значение неговото отношение към правителството или към премиера.

Задължението на Радев е към народа – и то тогава, когато този народ започва да губи почва под краката си.

Не знам дали Радев разбира отговорността си днес. Не знам дали осъзнава какви лостове за въздействие върху обществото има и как не ги използва. В разгара на епидемията да обсъждаш с Лозан Панов промени в Конституцията, е въпиюща политическа неадекватност. Кой се интересува в момента от това? Къде е общественият консенсус?

Къде са сетивата на държавника?

Лидерството не е титла, лидерството не идва от авторитета на властта (в случая на президентската институция), лидерството е да поведеш хората, да насочиш мислите им към по-велика цел, да впрегнеш силите им за общото. Българската история помни забележителни лидерства в кризисни изпитания за нацията.

Лидерството е да мислиш за утре.

Лидерствота е да превърнеш визията в реалност.

Къде е българското лидерство днес?

Къде е визията за утре?

Премиерът е впрегнал държавата – добре, зле – в ежедневната битка с вируса: маски, калцуни, облекла, легла, спекула и т.н. Неговият ангажимент е да не изпусне настоящето.

Радев няма тази отговорност. Няма и никакъв ангажимент към реалността днес, колкото и тежка да е тя. Нито свика навреме КСНС, нито използва в пълнота правомощията си като президент. Той е ням наблюдател и активен критик на настоящето. И едното, и другото - без резултат.

Затова пък е длъжен да мисли поне за бъдещето. Ако може.

Коронавирусът ще мине – може да е като на „война”, може да е по-леко, но някой трябва да живее и да работи отсега с мисълта за времето след „войната”. Коронавирусът ще пренареди цялата глобална икономика. След пандемията светът ще е друг. И тези нации, които успеят да се пренастроят бързо към новото начало, ще успеят. По това ще се измерва лидерството им.

Радев може да впрегне днес научната и бизнес мисъл за утре. Ако има капацитет за това. Ако самият той има визия. Ако неговият Стратегически съвет е произвел някаква стратегия.

За съжаление нищо от това не се вижда. Иначе всеки може да държи руля, когато морето е спокойно.

Валерия Велева 11 март 2020 | 20:59

* снимката е илюстрация за действията на друг Президент, който днес в 21ч./местно време/ ще има обръщение към нацията.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Кака Слонка (преди 3 седмици)
Рейтинг: 1388 | Одобрение: 183
Всеки трети гербаджия е точно толкова тъп, колкото и първите двама!
Всеки трети гербаджия е точно толкова тъп, колкото и първите двама!
1
0
Бат Жоро (преди 3 седмици)
Рейтинг: 1150 | Одобрение: -80
Той COVID-19  не прави разлика между бедни и богати,партийци и нормални гражадани,близачи на задници и облизани гъзове.
12
9
kris (преди 3 седмици)
Рейтинг: 116601 | Одобрение: -4149
Очакваше се лайнометите на ГЕРБ да се появят.....няма как иначе....! Чакаме и Тома Бичия да се измъкне изпод бика, да си зачисти мордата и да изплюе нещо.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
14
2
ас (преди 3 седмици)
Рейтинг: 30717 | Одобрение: 10747
ХА ХА ХА оня ден премиера пропусна фудболен клуб през карантина сега президента им е виновен. на тея хора растрела им е малко. защо не коментират вилата в барселона а се заяждат с човек който си върши работата.
16
1
Cтамат (преди 3 седмици)
Рейтинг: 2459 | Одобрение: 1164
Президентът Румен Радев е на прав път. Всяко негово появяване и изказване по медиите, води до невероятно скимтене и виене на крадливите и опростачени герберастки калинки. Всяка негова дума е точно в десятката и затова вият тези облажили се от властта индивиди.
15
2
Blue hills (преди 3 седмици)
Рейтинг: 26723 | Одобрение: 12208
Да ни е жив и здрав Президентът, че само той може да наложи ред в тая скапана държава. Нали виждам какъв хаос и паника всяват глупаците от гроб и тъпите ни министри, вместо да организират ситуацията, те я правят 10 пъти по-трудна.
5
11
Loshia (преди 3 седмици)
Рейтинг: 939 | Одобрение: -1461
мунчо не спира да се разхожда из България да се прави на жертва на ГЕШЕВ че го хванал в далавери събира хора пред които да говори и с журналисти колко е лош ГЕШЕВ че го хванал в далавери не бил той виновен а виновна е жена му че роклите и били скъпи за това му трябвали далаверри Ухилен Тролците да се приготвят като го изнасят от вила калина под зоркия поглед на МВР десито да не изнесе нещо примерно роклите си които ще са по друго дело доказателство за злоупотреба с пари на президенството което ще е обвиненение в особенно големи размери. Нинова спря избора на председател в позитано че знае че няма шанс да е изберат но не спира да обикаля страната да събира хора и да иска подкрепа за председател на позитано? това го може само болните позитано костоваци които са способни и заразени да се разхождат нарочно!
Лошо има по лошо от мене няма!!!!
17
3
Мракобес (преди 3 седмици)
Рейтинг: 1712 | Одобрение: 392
Хахахахах голем смях - тая Деса крадлива, която съсипа здравеопазването сега има очи да пише?!?!?!? Боже - прибери си вересиите! Ми къде сте вии ма? Идиотко! Цялата герберска пасмина на ви тръшне вируса! До един! В  едно със скапаните ви рода и подлоги! 
16
2
Шопа (преди 3 седмици)
Рейтинг: 6411 | Одобрение: 1426
Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ГЕНЕРАЛЕ, ВЪВЕДЕТЕ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ!!!  ПЪРВО ЗАТВОРЕТЕ 240-ТА ГЛУПАКА ДА СТОЯТ ПОД КАРАНТИНА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!!!! СЛОЖЕТЕ ТАМ И ТЕЗИ БЛИЖЕЩИ ПОДЛОГИ. В ТАКЪВ СЕРИОЗЕН МОМЕНТ , ТЕ СЕ ДЪРЖАТ ТАКА. ЗАЩОТО ЗА ТЯХ ЩЕ ИМА ВСИЧКО ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ.... ГЕНЕРАЛЕ, СПАСЕТЕ НИ ОТ ТЕЗИ!!!!!!
15
1
Варна (преди 3 седмици)
Рейтинг: 71736 | Одобрение: 35636
Некси, ГЕРБ не взимат мерки, а симулират мерки. България е напълно неподготвена за каквато и да е криза, защото управлението на Борисов е само чупки пози и пиар и усвояване. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
14
1
MrBean (преди 3 седмици)
Рейтинг: 27380 | Одобрение: 4425
Единственото което трябва да направи е да разпусне НС,да арестува целия МинСъвет, да делегира права на кризисния щаб и това е друго какво,криза е .Пък и Бойко ще му е благодарен да има какво да плямпа.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама