Ген. Атанасов: Много му се иска на Бойко да ни прегърне, но няма да му се случи. Всеки прегърнат от него си отива от политиката

24.10.2022 / 08:35 2

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БНТ

Съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов коментира актуалната политическа обстановка в страната след избора на председател на Народното събрание Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС.

"Кой каквото ще да ви говори, ГЕРБ взеха законодателната власт. Няма какво да се увърта. Тук някакви критерии - най-стария, най-младия.... Когато Великото народно събрание беше учредено, една седмица имаше пазарлъци кой да бъде председател. Накрая инсталираха този възрастен човек за председател, и до него сложиха Гиньо Ганев, който водеше на практика всички важни заседания. Сега е същата история. Инсталираха го Вежди Рашидов, а до него е Росен Желязков, а зад Росен Желязков е Десислава Атанасова, а оттам отиваме до Банкя. Това е редицата, по която ще се диктува", обясни той в сутрешния блок на БНТ.

"Нагласата към този момент е, че отиваме на избори, и важно е кой ще определя дневния ред. И ето какво се случва веднага след избора на председателя на Народното събрание - той обяви свикване на извънредно заседание, но не обяви дневен ред, което по правилник е нарушение. Моментът, в който се свиква извънредно заседание, председателят трябва да зададе определен дневен ред, защото извънредно заседание означава да има извънредни обстоятелства, а ние не ги знаем. Нека да го кажа на български - всичко е в детайлите. Важно е кой ще определя дневния ред на Народното събрание и какви точки ще влизат в него. При всички положения тези, които контролират този процес, ще искат да се гледат теми, които им носят на тях дивидент", смята ген. Атанасов.

"Имаше тежки спекулации от страна на ГЕРБ относно това кой какво предложи. Ние въобще не сме обсъждали дали трябва да предлагаме човек за председател на Народното събрание. Имената които бяха пускани в пространството покрай журналистите за наши кандидати, бяха пускани също от ГЕРБ. Много му се иска на Бойко да ни прегърне. Няма да му се случи, защото ние знаем, че който е прегърнат от Бойко си отива от политиката. Тук не се шегувам. Нека да върна назад вашите зрители - ние създадохме "Демократична България" като политическо обвинение с основната цел да се борим за демонтирането на корупционния борисов режим и няма да се спрем докато не си реализираме целите. Тези опити за спекулации от страна на ГЕРБ трябва да бъдат спирани ежедневно и то с определени ходове.

Темата с обединението с "Продължаваме промяната" вече е зад гърба ни. Всичко това е приключило. Още преди изборите ние от ДБ предложихме съвместно явяване. Колегите по техни си аргументи отказаха. Няма смисъл да го обсъждаме. Коалицията, която управляваше 7-8 месеца, беше създадена декември миналата година преди да започне войната в Украйна. Войната в Украйна сложи тежки разделителни линии. Ние не можем да бъде заедно с БСП, които са против каквато и да е помощ за Украйна, и защитават интересите на Русия. Това е много важна тема. Защото войната промени цялостния ни живот, особено в Европа. Русия бомбардира цивилна инфраструктура в Украйна", заяви още съпредседателят на "Демократична България".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 122359 | Одобрение: 3939
Прегърнете се с Бойко и заедно към Бай Ставри.
Всеки да си получи заслуженото !
0
4
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13184 | Одобрение: -1376
ДБ трябва да си знаят, че са една бутикова партия с електорат от около 10%. В зависимост от ситуацията и кандидатите могат да варират от 5 до около 12%, но никога няма да надскочат това. От тази гледна точка те никога няма да са определящ фактор в българската политика. Те трябва да са наясно, че могат да управляват само и единствено, като по-малък партньор в някакви доста широки коалиции, където не те определят правилата и дневния ред, така че стига са се правили на шефчета и началници.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама