Ген. Попов: ГЕРБ и договор със златната рибка да сключи, от БСП пак ще са недоволни, защото три желания са малко

24.07.2019 / 08:34 4

Кадър: БТВ

Категорично ще подкрепим ветото на президента за изтребителите F-16. Мотивите на президента съвпадат почти изцяло с нашите доводи, които изказахме миналия петък в пленарна зала.

Това каза пред камерата на БТВ депутатът от БСП Николай Цонков по повод наложеното вето от президента за сделката за F-16, предаде новини.бг. 

"За нас можеше да бъдат постигнати много по-добри условия. Ние сме за модернизацията на българската армия и смятаме, че трите проекта трябва да вървят заедно и в комплект. Според нас големите разходи за закупуването на изтребителите ще попречат за развитието и модернизацията на сухопътните войски и военноморските сили. Дано управляващите разберат в петък, че с тези договори не се защитава националния интерес. За съжаление гласуването сигурно ще бъде същото и парламентът ще бъдат погазен за пореден път, защото миналата година приехме едни параметри по тази сделка, а сега те се измениха драстично и се пое нов заем от 700 млн.", обяви Цонков.

Председателят на Комисията по отбрана и депутат от ГЕРБ ген. Константин Попов изказа различно мнение. 

"Какво ще се случи, ако ветото на президента мине? Какво ще се случи с военновъздушните сили? И правителство, и премиер, и министър на отбраната, всички ясно са заявили, че всички видове войски ще се модернизират. Със сделката за F-16 взимаме най-доброто решение и защитаваме националния интерес. Ясно е, че БСП ще са против. Те винаги са против и търсят скандала. ГЕРБ и договор със залтаната рибка да сключи, от БСП пак ще са недовлни, защото три желания за малко. Изтребителите F-16 са отлични и аз поздравявам правителството за решението, което взе", категоричен беше ген. Попов"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Пешо от Виница (преди 10 месеца)
Рейтинг: 47609 | Одобрение: 18599
Съгласен съм  със всички преждеговорящи. Само бих добавил перефрезирайки: "Армия -като за един стадион/ то ,агитката на ЦСКА или на Черно море е по-голяма.../, но...повече не си ми нужна". Спомних си една народна сентенция, която приляга за този случай-"На гол тумбак, чифте пищови"Ухилен
5
0
Марио (преди 10 месеца)
Рейтинг: 2802 | Одобрение: 1067
Генерали ,потресен съм какви мърши има между вас!Болест
проектиране на сгради
5
2
ДИВАКА (преди 10 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
А НАКЪДЕ ДА ОТИДЕ ЧОВЕЧЕЦА..ЩЕ ИГРАЕ ХОРОТО И ЩЕ ВИКА ИХУ..ДА НЕ ДА ВАДИ МИЛИАРДИ ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ДЖОБ..БАЛАМИ ДА ТЪРСИШ..ЩЕ ТИ ИЗПЪЛНЯТ 300 ЖЕЛАНИЯ..УРА ,ДРУГАРИ ..ЗЛАТНАТА РИБКА Е МИНАЛО..Изплезване:devil:Нинджа
4
2
ас (преди 10 месеца)
Рейтинг: 32520 | Одобрение: 11055
и ас да бях на заплата от герб и ас щях да съм съгласен с всички глупости които правят. и трява да си пълен идиот да си мислиш че с 8 самолета можем да се защитим от атака.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама