Георги Свиленски: Отказът от строителство на АЕЦ "Белене" е лично мнение на премиера

15.02.2022 / 19:57 2

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър бТВ

Отказът от строителство на АЕЦ "Белене" за втори път го казва премиерът пред медиите, но това е лично мнение на премиера, тъй като в коалиционното споразумение ясно е записано за бъдещето на ядрените мощности. Там пише, че след анализ на площадките ще се реши какви да бъдат ядрените мощности и никъде до този момент ние не сме разбрали, а и вие предполагам, такъв анализ да е направен, тоест да са отхвърлени площадките на АЕЦ "Белене" и да са избрани площадките на АЕЦ "Козлодуй".

Това каза в "Лице в лице" по бТВ председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Докато не бъде направен този анализ, никой от управляващата коалиция не би трябвало да слага начало или край на даден проект, а проектът АЕЦ "Белене" е на дневен ред. Той предстои да бъде прегледан и анализиран, и там където кажат експертите да бъдат развити тези ядрени мощности, ще трябва да бъдат развити. За всички е ясно, че ядрената енергетика е най-екологичната и най-евтината. И мисля, че няма вече българин, който да каже, че не трябва да се строят ядрени мощности. Напротив, всички вече узряха за тази идея, каза още Георги Свиленски.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
8
Вин (преди 2 години)
Рейтинг: 4607 | Одобрение: -633
Плешльо си говори колкото да движи въздуха! Никога повече зависимост от най долната, непочтена , алчна и сееща корупция сган Матушката ви ДЕГ!
2
1
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
На колко години е обурудването складирано в Белене Все още ли смятате че от него ще се получи нещо ЕС ни затвори работещи реактори Който си мисли че ще ни позволят да строим нови е фантазьор
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама